ESP

Pactes Entitats

3 Glops: Suport en la difusió del manifest+

3 Glops es compromet a participar activament en donar visibilitat al pacte a través d'una difusió a nivell intern, donant-lo a conèixer als seus treballadors, i externament a través de publicacions en les xarxes socials.

3 Salut Mental: Difusió i suport al pacte social+

Farem difusió, a l'àmbit intern i extern, d'aquest pacte social. Donarem suport al seu contingut.

A.VV Son Sardina +

Triar una data entre les associacions del poble per que totes les accions que es facin aquest dia siguin a favor de la igualdat i rn contra de la violència masclista

Àrea comunitària. Serveis socials. Aj. Inca: Projecte comunitari al municipi d'Inca amb perspectiva de gènere+

-Detecció de les necessitats del municipi d'Inca i el posterior desenvolupament de projectes i accions comunitàries amb perspectiva de gènere per donar resposta a les necessitats detectades.

Àrea d'Igualtat, Ajuntament d'Inca: Oferir formació en igualtat a tot el personal de l'Ajuntament, fer difusió del Pacte Social a totes les comissions i activitats en les quals participem i recolzar tècnicament a les diferents àrees en matèria d'igualtat.+

- Fer formació bàsica, de forma obligatòria, en matèria d'igualtat a tot el personal de l'Ajuntament, incloent-hi els càrrecs polítics. - Fer difusió del Pacte Social a totes les comissions i activitats en les que participem, incloent-hi el fulletó informatiu i penjant els cartells. - Donar recolzament tècnic a les diferents àrees de l'ajuntament per a que puguin assolir els seus compromisos del Pacte Social.

Àrea de Benestar Social i Educació de l'Ajuntament de Maó: Implicar a pares, homenatge a dones assassinades per violència de gènere i ús de llenguatge inclusiu+

1. Promoure la implicació dels pares usuaris en les qüestions de responsabilitat familiar igual que a les mares. 2. Sortir totes juntes al carrer 5 ', a les 12h, cada vegada que hi hagi una dona assassinada per violència de gènere, en el cas d'estar reunides, s'interromprà la reunió i s'informarà del motiu a la persona / es que estan amb nosaltres. 3. Ens comprometem amb l'ús del llenguatge no sexista parlat i escrit

Àrea educació i formació. Ajuntament d, Inca: Xerrades concienciació+

-Oferir xerrades per presentar el Pacte social contra les violències masclistes a l,alumnat. -Continuar tenint present la perspectiva de gènere a l,àrea. (Discriminació positiva, vocabulari, publicitat, micromasclismes, entre d,altres).

Àrea Salut Ajuntament Inca: Fer difusió del Pacte social als Centres d'Atenció Primària d'Inca. +

Convidar als Centres d'Atenció Primària d'Inca a formar part de la xarxa contra les violències masclistes: Reaccionem Convidar a fer difusió del Pacte Social i dels serveis per oferir suport a les víctimes de violència masclista a la sala d'espera principal.

½ MILLA sportclub: Difusió i sensibilització dels actes i activitats organitzades per les Administracions i entitats contra les violències masclistes.+

Difusió i sensibilització dels actes i activitats organitzades per les Administracions i entitats contra les violències masclistes.

ABDEM (Associació Balear d'Esclerosi Múltiple) : Difondre el pacte social+

ABDEM es compromet a difondre el manifest entre els seus socis i usuaris. També en compromet a fer-ne difusió a les seves xarxes social a fi d'arribar a més gent.

ABIC (Associació Balear d'Infermeria Comunitària): Difondre el pacte social+

Compartir amb els nostres socis el manifest i l'enllaç per adherir-se a la iniciativa, mitjançant un mail a cada un dels socis, penjant-ho a la pàgina web i a través de les xarxes socials.

ABIS (Associació Balear d'Integradors Socials): Difusió +

ABIS es compromet a donar informació i difusió del pacte als seus socis de manera interna i externa tant a la seva web com a les seves xarxes socials.

ACTEF-Associació d´Altes Capacitas d´Eivissa i Formentera: Tallers per infants +

Els tallers consisteixen en dues activitats on les dones són les protagonistes, dins de la nostra cura en què també es detectin les nenes amb alta capacitat i ajudar-les amb la seva autoestima, algunes vegades danyada per la falta de reconeixement de les seves capacitats, amb aquestes tallers pretenen donar-les referents femenins. Taller d’expertes: es convida a venir a les nostres instal•lacions a parlar en una sessió o ha visitat el seu lloc de treball a dones que destaquen en els seus treballs a nivell cultural, social, o laboral, perquè viuen amb la passió el que fan o perquè perseguiren els seus somnis. La segona activitat és un projecte d’història anomenat “Les Blogoaventures” material específic per a nens que fa un recorregut per les diferents èpoques de la mà de dos nenes que investiguen i narrant de forma simpàtica d’heroïnes que quedaren silenciades per la història.

AFFARES: -Defensar una Sanitat que atengui les diferències de Gènere en materia de Salut e Investigació, per assegurar la Equitat.+

-Sensibilització a la comunitat Sanitària de la necessitat d'una Sanitat que atengui les Diferències de Gènere en matèria de Salut i Investigació, per assegurar la Equitat. -Treballar des d’una perspectiva de gènere de manera transversal en tots els nostres projectes i activitats.

Aforo10: No a la discriminación de vestimenta en el puesto de trabajo+

Nos comprometemos a que no habrá ningún tipo de distinción a nivel vestuario, ni trato discriminatorio, ni diferencia económica en trabajadores de diferente sexo. Trato igualitario para todos los trabajadores de una empresa.

Agents Cíviques. Àrea Formació i Ocupació. Aj. d'Inca: Ens posarem la xapa cada dimarts com a mostra de rebuig a les violències masclistes. +

-Ens posarem la Xapa tots els dimarts.

Agrupació d'electors Alternativa per Artà: Compromís en impulsar el desenvolupament d'un 'Pla municipal d'Igualtat de Gènere' a Artà+

Pretenem fer la diagnosi per conèixer les necessitats d'Artà en matèria d'igualtat, detectar les línies de treball i promoure el treball en xarxa entre tots els actors socials del municipi, recopilar els recursos i, finalment, redactar una proposta final de Pla d'igualtat municipal, que es pugui desenvolupar i implantar-ne les línies d'acció que es prevegin.

Agrupació DEIA: Promoure accions municipals feministes+

Promourem que l'Ajuntament de Deià dugui a terme accions i campanyes a favor de la igualtat entre les dones i els homes i en contra de la violència masclista, almanco una cada semestre.

Agrupació Socialista d'Eivissa: Parlar de les violències de gènere.+

Donarem un espai a totes les nostres ponències i programes polítics a la Violència de Gènere. Parlar d'aquesta xacra, a la vegada que es proposen solucions, és molt important de cara a fer-la visible.

Aina Lliteres -Psicologia i Sexologia: Promoció de la salut sexual+

Tallers i xerrades orientades a la promoció d'una bona salut sexual: Conceptes de sexe, gènere i orientació sexual. Bones pràctiques afectives i per l'eliminació del poder de control en les relacions afectives. Sexualitat com a eina bàsica per l'autoconeixement i l'autoestima. Igualtat i respecte.

Ajuntament d,Esporles: Pacte municipal contra la violència masclista+

Aprovat per unanimitat al ple municipal

Ajuntament d'Alaior: Campanya informativa i de sensibilització dins del Pla de Salut Municipal per lluitar contra la violència masclista i defensant la igualtat de gènere.+

L'Ajuntament d'Alaior inclourà dins del Pla Municipal de Salut una campanya informativa i de sensibilització per lluitar contra la violència masclista, aquestes accions aniran encaminades a difondre la igualtat de gènere als centres educatius del municipi. A part el departament de Serveis Socials informen els usuaris i impulsen tallers.

Ajuntament d'Algaida: Pacte per unanimitat del manifest i difusió+

Aprovat per plenari de l'Ajuntament, el pacte contra violències masclistes, el novembre de 2016. En el mes de novembre es va llegir el manifest a la balconada de l'Ajuntament per part del Casal de Joves. En el mes de març de 2017 es va iniciar el projecte de gravació del manifest del dia internacional de la dona, també per part del Casal de Joves.

AJUNTAMENT D'ARTÀ: Pla Municipal d'Igualtat+

Disseny i el.laboració del Pla Municipal d'Igualtat que comprengui accions clares, realitzables i evaluables amb el pressupost adient.

Ajuntament d'Eivissa: Sensibilització en génere a la infància i adolescència del municipi d'Eivissa+

Per a la infància, des de l'Ajuntament s'ha confeccionat i editat una guia educativa per jugar en igualtat: Guia de coresponsabilitat. Se pot descarregar a la web i tracta de donar un espai diferent on tothom pot ser el que vulgui sense limitacions de rols de gènere Per a l'adolescència, durant el curs escolar se proposen tallers de dues hores de duració per sensibilitzar als joves sobre noves tecnologies i sexualitat. A partir de gener, se promocionaran tallers de diversitat i identitat sexual.

Ajuntament d'Inca: FORMACIÓ ESPECÍFICA PER A PERSONAL DE L'AJUNTAMENT EN MATÈRIA D'IGUALTAT I PREVENCIÓ DE VIOLÈNCIA DE GÉNERE+

FORMACIÓ ESPECÍFICA PER A PERSONAL DE L'AJUNTAMENT EN MATÈRIA D'IGUALTAT I PREVENCIÓ DE VIOLÈNCIA DE GÉNERE

Ajuntament de Búger: Sensibilització+

Donar a conèixer el pacte social conra les violències masclistes

Ajuntament de Bunyola: Elaboració del diagnosi per el pla d'igualtat entre homes i dones de l'Ajuntament de Bunyola. Foment i suport de bones pràctiques, en materia d'igualtat, a les entitats i clubs esportius del municipi de Bunyola. Creació de la comissió multi disciplina+

desenvolupament accions

Ajuntament de Calvià: Pla d'igualtat per al municipi de Calvià+

Elaboració i posada en marxa del Pla d'Igualtat per al municipi de Calvià durant l'any 2017

Ajuntament de Campanet: Pacte municipal contra la violència masclista+

Aprovat per plenari

Ajuntament de Campos +

Activitats de formació i prevenció de violències masclistes. Difusió i prespectiva de gènere.

Ajuntament de Ciutadella: I PLA IGUALTAT D'OPORTUNITATS ENTRE HOMES I DONES+

Elaboració del primer pla d'igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Fer una diagnosi de la situació real pel que fa qüestions de gènere del nostre municipi, fer visibles les mancances i les necessitats, així com vetllar per la millora de la situació.

Ajuntament de Consell: Difusió i suport al pacte social+

Realització de projectes i activitats per sensibilitzar i promoure la igualtat de gènere entre la ciutadania del municipi. Disseny, elaboració i implementació del Pla d'Igualtat Intern de l'ajuntament de Consell. Tenir present e integrar la perspectiva de gènere en tots els àmbits. Pacte municipal contra la violència masclista (aprovat per plenari).

ajuntament de costitx: Projecció audiovisual documental LIbre te quiero, i posterior debat/ Caminada per la no violència masclista / Iluminació en lila de la façana de l'ajuntament+

Projecció audiovisual documental LIbre te quiero, i posterior debat/ Caminada per la no violència masclista / Iluminació en lila de la façana de l'ajuntament

AJUNTAMENT DE DEIA: Difusió i suport al pacte social. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere+

Difusió del pacte

Ajuntament de Ferreries: Celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència cap a les Dones+

En aquest Dia Internacional proposam diverses activitats que es portaran a terme durant tot l'any, com seràn la projecció de xerrades i/o pel·lícules que versin sobre la igualtat de genère; fer difusió de les bones pràctiques que contribueixin a estendre valors d’igualtat i diversitat; utilitzar les xarxes socials amb missatges positius sobre la igualtat i utilitzant llenguatge no sexista; penjar, com cada any, a la façana de l’Ajuntament i durant tota la setmana del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència cap a les Dones la pancarta al·lusiva a aquesta commemoració amb un llaç blanc de solidaritat.

AJUNTAMENT DE FORNALUTX: Difusió i suport al pacte social. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere +

Difusió al ciutadans del municipi.

Ajuntament de Maó: Adhesió a la totalitat del Pacte aprovada per unanimitat al Ple Municipal del dia 28 de novembre 2016 i desenvolupament del III Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre Homes i Dones+

Difusió i suport al pacte entre tota la plantilla de l'Ajuntament, entitats i ciutadania en general. Actualització i desenvolupament del Pla Municipal d'Igualt d'Oportunitats, activitats de sensibilització per la Igualtat contra les violències masclistes

Ajuntament de Mancor de la Vall: Adhesió a l´estratègia per a la igualtat+

Lectura del Manifest dia 25 de novembre

AJUNTAMENT DE MARRATXÍ: Fomentar, donar suport i desenvolupar programes d'empoderament femení +

Fomentar, donar suport i desenvolupar programes d'empoderament femení, accions formatives específiques i oferir un espai a l'Institut Balear de la Dona per tal que pugui desenvolupar activitats i projectes en el nostre municipi.

Ajuntament de Palma: PALMA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I MASCLISTA+

- Aprovació d'un Pla d'Igualtat de gènere de Palma - Prevenció de les violències masclistes. Objectius: - Promoure la corresponsabilitat social en la prevenció de les violències masclistes. - Generar iniciatives que facilitin la implicació de les entitats socials i la ciutadania amb el rebuig a les violències masclistes: "Pacte Palma contra la violència de Gènere" - Fer visible la realitat de la violència contra les dones, condemnar les seves manifestacions i donar a conèixer la vertadera dimensió del problema i les conseqüències sobre les víctimes directes i indirectes (filles i fills). - Donar suport a les víctimes mitjançant les accions i actuacions necessàries per superar la situació de violència, respectant les seves decisions i iniciatives, i facilitant els mitjans i l'accés als recursos. - Divulgar els recursos, accions i mesures que afavoreixen l'eradicació de la violència contra les dones, i reforçar els models socials que permetin la resolució de conflictes de forma no violenta, fomentant l'educació per a la pau. - Assolir el compromís d'actuar contra tot tipus de violència, fomentant i transmetent models no sexistes i de respecte a la igualtat de dones i homes. - Donar suport a les iniciatives socials i del moviment feminista contra la violència de gènere. - Sensibilitzar la ciutadania per poder identificar situacions de violència masclista i contruir models de realció igualitaris - Sensiblitzar la ciutadania en relació a altres formes de violències masclistes. - Promoure que tothom pugui gaudir de l'espai públic en llibertat. - Donar continuïtat al projecte No i punt, Palma lliure d'agressions sexistes.

AJUNTAMENT DE POLLENÇA: MESA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE+

Treballar per combatre la violència de gènere d'una manera conjunta coordinant distintes àrees de l'Ajuntament(Batlia, Àrea d'Educació, Policia Municipal, Àrea de Benestar Social i àrea de Salut) i amb guardia civil, Institut Balear de la Dona, Delegació de Govern, Jutjat Dimarts dia 29 a les 12:00 hores es farà la primera Mesa. Consideram que per erradiar aquesta lacra social es indispensable la unió i comunicació entre tots els organismes que d'alguna manera estiguin implicats #niunamenys

Ajuntament de Sóller: Pla Municipal d'igualtat+

desenvolupament d'actuacions relacionades amb les igualtats d'oportunitats entre homes i dones en el municipi de Sóller.

Ajuntament de Sant Antoni de Portmany: ATUREM LES VIOLENCIES MACHISTES+

DIFUNDIR , Y HACER ACTIVIDADES EN CONTRA DE LAS VIOLENCIAS MACHISTAS. PROGRAMA DE TUTORIA ENTRE IGUALES EN INSTITUTOS DE SECUNDARIA Y COLEGIOS DE PRIMARIA PROGRAMA VIUS O CONVIUS EN INSTITUTOS DE SECUNDARIA Y COLEGIOS DE PRIMARIA

Ajuntament de sant jaon: Campanya durant tot 2017+

Campanya visual ( cartells, banderoles...) durant any 2017

AJUNTAMENT DE SANT JOSEP DE SA TALAIA: CAMPANYA AUDIOVISUAL D'IGUALTAT+

Realització d'una sèrie d'audiovisuals enfocats a la conscienciació de la societat contra la desigualtat.

Ajuntament de Sant Lluis: Adhesió, suport i difusió al Pacte Social contra les violències masclistes +

Posarem en marxa el Pla d'Igualtat. Farem formació als cossos policíacs. Farem una actuació concreta el dia de la Dona per promoure la igualtat en l'àmbit de la pràctica física i esportiva.

Ajuntament de Santa Eugènia: Setmana de feminisme i poble+

Organitzam al mes de Novembre accions per l’igualtat de génere, tallers, presentació de llibre, documental de La Batlessa

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA: COMPROMÍS+

1.- Manifestem un contundent rebuig i condemna a les violències masclistes i als fonaments de la desigualtat que la sostenen. 2.- Reconeixem les diferents formes d’exercir les violències masclistes i la diversitat de les persones que la pateixen. 3.- Ens comprometem a implicar-nos de forma activa en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes. 4.- Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones. 5.- Reconeixem que les desigualtats estan arrelades en la idea de la superioritat dels homes sobre les dones i en la imposició d’un únic model de ser i de comportar-se segons el gènere al que pertanyem. 6.- Donarem suport a les dones que han patit o pateixen violències masclistes, tot respectant les seves decisions i els complexos processos on estan immerses. 7.- Exigirem a les institucions que assegurin la protecció i el suport necessari a les dones afectades i a les seves filles i fills, així com les persones que en depenguin, mitjançant la dotació de recursos suficients i una coordinació efectiva. 8.- Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere. 9.- Rebutjarem les agressions masclistes i denunciarem les situacions de desigualtat i violència sobre les que tinguem coneixement. 10.- En definitiva, ens comprometem a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus de violència masclista, oberta i inclusiva des d’una actitud proactiva.

Ajuntament de Santa Maria del Camí: Compromisos municipals per lluitar contra les violències masclistes+

- Treballar per fer del nostre poble una comunitat lliure de violència masclista. - Impulsar iniciatives de prevenció amb els centres educatius del municipi. - Fomentar la participació (individual i col·lectiva) de les dones i crear espais de reflexió. - Promoure i difondre iniciatives de prevenció de les diferents formes de violència envers les dones i donar-hi suport.

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ: FER ARRIBAR INFORMACIÓ+

S'ENVIARÀ UN CORREU ELECTRÒNIC A TOT EL PERSONAL DE L'AJUNTAMENT, EN ELL `S'INFORMARÀ QUE L'AJUNTAMNET DE SANTANYÍ S'HA ADHERIT AL PACTE SOCIAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES I EXPLICARÀ QUE ELLS COM A CIUTADANIA, A TITOL PERSONAL TB HO PODEN FER. PROPORCIONAREM INFORMACIÓ DETALLADA DE COM HO PODEN FER.

Ajuntament de Sineu: Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones.+

Posar una pancarta o llaç davant successos provocats per violència masclista per manifestar el nostre compromís contra la violència masclista i fer visible que és un problema de tota la societat

Ajuntament de Son Servera: Tallers de prevenció per als joves. Fomentar la coeducació. Treballar a favor de la igualtat en tots els programes municipals.+

Es duran a terme tallers, xerrades i programes educatius dirigits a infants i joves de Municipi. Per altra part en els distints programes realitzats o impulsats per l'Ajuntament sempre es tendrà en compte el treball a favor de la igualtat com a mesura de prevenció.

AJUNTAMENT DES CASTELL: Difusió i suport al pacte entre tota la plantilla de l'Ajuntament, entitats i ciutadania en general. +

Donar difusió al pacte mitjançant la web municipal i amb accions, entre d’altres, com donar continuïtat a la Setmana contra la violència de gènere, una setmana plena d'activitats lúdiques i culturals, amb l'objectiu de sensibilitzar la població en contra d'aquesta xacra de la societat.

AJUNTAMENT DES MERCADAL: Adhesió a la totalitat del Pacte aprovada per unanimitat al Ple Municipal 14 de Marzo 2018+

Adhesió a la totalitat del Pacte aprovada per unanimitat al Ple Municipal 14 de Marzo 2018 Difusió i suport al pacte social.

ALBA Associació de dones afectades de càncer de mama de Menorca: CONSCIENCIACIÓ+

Participació activa en la visibilització i conscienciació envers la violència masclista. El.laboració de papellones morades per posar a les persones en l'acte central del Consell d'Igualtat de l'Ajuntament de Maó.

Alter Versió: Atelier espai dones+

- Facilitar l`accés a la cultura a les dones inmigrants residents a Menorca en risc d´exclusió social. - Fomentar el sentiment de competéncia i autoestima de les dones. - Potenciar la participació social de les dones inmigrants en risc d´exclusió social. - Afavorir la integració i el procés d´aculturizació psicológica. - Impulsar la recuperació de la memoria histórica de les dones,fent visibles les seves aportacions al patrimoni i la cultura de les Illes Balear i també a la seva diversitat.

Alternativa per Pollença: Difusió, denúncia, perspectiva de gènere+

Difondre el pacte entre els nostres militants i simpatitzants per a la seva adhesió també a títol personal. Denunciar públicament i a l'IBdona qualsevol acte discriminatori contra la dona. Vetlar perquè les polítiques públiques municipals incloguin la perspectiva de gènere. Instar l'Ajuntament de Pollença a pressionar per a la resolució de la investigació interna de la Guàrdia Civil en el cas de la dona assassinada al municipi i que hores abans va anar a intentar posar una denuncia.

Amadiba: Compromis amb el pacte.+

Des d'Amadiba ens comprometem amb el pacte social contra les violències masclistes i, com ja venim fent des de fa molts d'anys, seguirem implantant mesures que facilitin la conciliació personal, laboral i familiar a més de garantir els valors de la solidaritat, la igualtat d'oportunitats, la inclusió i la participació sense fer cap mena de discriminació sigui quin sigui el col·lectiu.

AMIPA CEIP COLL D'EN RABASSA: PROYECTO: LLEGIM EN FAMILIA+

-A través de la incorporación de un espacio de lectura al centro escolar creamos una maleta viajera llena de libros, para niños y para sus familias, dentro de la maleta se encuentras libros que explican y hablan sobre los siguientes temas: IGUALDAD, CONTRA LA VIOLENCIA, VALORES EMOCIONALES. Para los adultos hemos introducido libros que hablan sobre la educación y el feminismo, como por ejemplo EDUCAR EN VALORES, MANIFIESTO FEMINISTA EN QUINCE CONSEJOS et. -El compromiso es que la maleta viaje de familia en familia llegando a todos los socios de la AMIPA y estos puedan disfrutar de la lectura mientras sus hijos aprenden a comprometerse con la igualdad y contra la violencia. Entendiendo conceptos básicos desde pequeños. -Durante el año escolar nos comprometemos a realizar dentro de nuestra escuela de familias POR LO MENOS 1 CHARLA ANUAL o un CUENTACUENTOS que haga referencia a la VIOLENCIA DE GENERO y la DESIGUALDAD, trabajando igualmente de forma transversal mediante otras charlas y actividades el compromiso de ser ciudadanos respetuosos con la diversidad y libres de violencias machistas.

Amipa Ceip Mestre Guillemet +

Volem organitzar xerrades i tallers per pares i per infants per poder potenciar el compromís que suposa aquest pacte. No tan sols difondre'l, també donar eines per poder-lo fer possible.

AMIPA CEIP S'ALGAR: Compartir i contagiar la midada amb equitat de gènere+

Demandar taller de presentació del Pacte Social a IBDona per als pares i promoure accions amb les ulleres liles durant els pròxims cinc anys.

AMIPA Es Liceu: Escola de Pares+

Xerrada cap al col.lectiu de pares sobre la co-educació i el respecte a les diferències individuals

AMIPA IES BENDINAT: Cinefòrum per la igualtat+

Una vegada a l'any es realitzarà un cinefórum amb temàtica d'igualtat i l'activitat estarà oberta a les famílies de tot el municipi.

AMIPA IES Binissalem: Donar a conèixer grans dones a tots els alumnes+

1. Difusió d'un full amb frases conegudes de grans dones entre tots els alumnes. 2. Demanar-los que cerquin grans dones entre els seus familiars, amics o coneguts i fer un llistat al hall de l'institut. 3. Donar a conèixer aquestes frases a través de les nostres xarxes socials. 4. Donar a conèixer el pacte social a través de les nostres xarxes i animar la gent a donar-se d'alta. NOTA: són 220 famílies

AMIPA IES Sant Marçal: Difondre i col·laborar en les accions proposades des del Govern pel que fa a la Educació.+

Estarem pendents de les accions proposades per prevenir les violències masclistes detallades al document "Mesures contra les violències masclistes 2017-2020" molt especialment a les indicades dins l'àmbit educatiu.

Amipa IES Santa Maria: Xerrades per a famílies que incloguin la perspectiva de gènere+

Ens proposam organitzar anualment xerrades sobre temes d'interès per a les famílies, introduint sempre la perspectiva de gènere i conscienciant sobre la igualtat

APIMA CEIP MARIAN AGUILÓ : Difusió del pacte. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere+

Difusió i activitats per promoure l'gualitat

APIMA CIDE: Promourem la igualtat de gènere a la nostra associació. +

Utilitzarem llenguatge no sexista, promourem la igualtat de gènere a les nostres activitats i organitzarem un taller de coeducació per a pares i mares.

APIMA CP SON FERRIOL: Difusió del pacte+

Difusió del pacte i promoure activament la igualtat de gènere

apima ies Joan Maria Thomas: Difusió i suport+

Nosaltres com associació ens comprometem a donar informació entre les famílies que formen part de la nostra organització, a donar suport a les activitats que es puguin organitzar al territori, a fer difusió a les xarxes socials de recolzament, denúncia i rebuig, a realitzar activitats sempre tenint present la coeducació en nins i nines, a impulsar accions contra la violència masclista. I mantenir present el nostre compromís de denuncia i rebuig a la violència masclista.

APIMA La Salle Inca: Difusió del pacte. Difondre informació i promoure l'igualtat de gènere.+

Ens comprometem a donar informació entre les famílies que formen part de la nostra organització, a donar suport a les activitats que es puguin organitzar al nostre poble, a fer difusió a les xarxes socials de recolzament, denúncia i rebuig aixi com difusió dels actes i activitats organitzades per les Administraciones i entitats contra les violències masclistes, a impulsar accions contra la violència masclista. Quan realitzem activitats sempre tindrem present la coeducació en nins i nines. Mantindrem present en tot moment el nostre compromís de denuncia i rebuig a la violència masclista. Estarem pendents de les accions proposades per prevenir les violències masclistes detallades al document "Mesures contra les violències masclistes 2017-2020" molt especialment a les indicades dins l'àmbit educatiu.

APIMA PIUS XII: Biblioteca compromesa amb l'igualtat+

Tenir una biblioteca infantil lliure de llibres sexistes i renovar amb llibres per la igualtat de gènere.

APIMA PORT DES MOLL: XERRADA PREVENCIÓ DE VIOLENCIA DE GENERE EN LA INFANCIA I ADOLESCENCIA+

JA TENIM DAD PER UNA XERRADA AMB UNA PONENT DEL COL.LEGI OFICIAL DE PEDAGOGIA DE LES ILLES BALEARS OBJECTIU: Informar i sensibilitzar: Identificar els diferents tipus i formes de violencia de gènere Proporcionar eines i recursos

APIMA SON PACS: Difusió d'aquest pacte social+

El dia 21 de juny, organitzem la festa de fi de curs, i ens agradaria que montassiu una taula informativa

APMIPTEA: NO SON CIUTADANES DE TERCERA+

Vetllar pels interessos educatius, formatius i laborals de les dones amb discapacitat.

APNEEF: Prevenció contra les violències masclistes en el col·lectiu de persones amb discapacitat+

Treballar la prevenció contra les violències masclistes de manera transversal amb els socis i socies de la nostra entitat.

AQUALIA : Acto conjunto personal Servicio de Aguas de Ibiza+

Pancarta y manifiesto contra la violencia de genero

Ara Balears: Transmetre els valors de la igualtat+

Farem visible el fet que les violències masclistes no pertanyen a l’àmbit privat, sinó que són un problema de tota la societat, tant dels homes com de les dones.

ARA MAO. AGRUPACIO D ELECTORS: Teatre Fòrum contra la violència masclista+

Es tracta d'una acció de teatre improvisat sobre la presència del masclisme i la violència que genera dins la nostra societat. Es faria un diumenge matí al centre de la ciutat.

ARITGES Col·lectiu Feminista de Menorca: Denunciar, combatre i oferir alternatives+

Denunciar i combatre, en el dia a dia de la vida social i participativa de Menorca, els sistemes d'opressió patriarcals sistematitzats que generen desigualtats i violències de gènere. Crear un espai de suport mutu, entre dones, identitats no binaries i també transexuals, on tothom se senti còmode i lliure. Un espai de deconstrucció, d'aprenentatge i de relació allunyat de les dinàmiques patriarcals i hetero-normatives imposades socialment.

ARRELS: Difusió de Reaccionem a la Fira de Mancor de la Vall 25N+

Repartir xapes i tríptics informatius a les 100 paradetes aprox. de la XV Fira de l'esclata-sang i la muntanya de Mancor de la Vall.

Asocaición Mujeres que Marcan: Foro Mujeres que Marcan+

I Fòrum MQM està considerat el major esdeveniment de Espanya de conversació en femení, amb la finalitat de crear un punt de trobada, un espai de reflexió i inspiració per afrontar els reptes del present i del futur, descobrint el potencial de més d’una vintena de dones participants que van compartir les seves experiències entorn de quatre taules de debat i amb un objectiu comú: donar visibilitat als seus projectes i a les seves trajectòries, decidint enfrontar-se a la desigualtat i als obstacles activament, fent coses i abandonant la “manera queixa” per passar a la “manera acció” i, d'una forma conscient, agafant les regnes de les seves vides, convertint-se en el motor de canvi de si mateixes i dels seus entorns.

ASOCIACIÓN ASPERGER IBIZA Y FORMENTERA: Incluir la perspectiva de género en la asociación y visibilizar las mujeres TEA+

Utilizar lenguaje inclusivo en todas nuestras comunicaciones. Difundir historias y artículos sobre mujeres TEA para hacer visible el colectivo. Talleres de habilidades sociales donde se tiene en cuenta la perspectiva de género. Talleres de educación socio afectiva para promover las relaciones sociales positivas y libres de violencia machista.

ASOCIACIÓN CULTURAL CIRCOLAR: Difusió i suport al Pacte social contra les violències masclistes+

Donarem a conèixer aquest pacte i animarem la gent a sumar-s'hi. Ens comunicarem utilitzant un llenguatge inclusiu.

Asociación Deporte para la Igualdad : Trabajar la Igualdad de género a través del deporte +

Nuestro compromiso como asociación es trabajar la igualdad de género y valores a través del deporte . Hace 3 años que trabajamos con un programa internacional FUTBOL PARA LA IGUALDAD que tiene como objetivo implementar proyectos destinados a educar y empoderar a las nuevas generaciones de niños y niñas mediante al fútbol y de diversas actividades ( Talleres infantiles, charlas, torneos, etc..).Aumentar y apoyar actuales y nuevos programas destinados a fomentar la igualdad en el deporte a nível internacional .Colaborar con instituciones., clubes, federaciones, escuelas ..Trabajar activamente en la utlización del fútbol como herramienta básica de inclusión e integración social. www.futbolparalaigualdad.com

Asociación sonrisa animal Mallorca: sensibilizar a la plblación de que se respete a las personas y animales.+

No usar lenguage sexista página web. Hacer mención en redes sociales de nuestra adhesión al pacto social.

ASOCIACION CULTURAL PATRIMONIO HISTORICO DEL MEDITERRANEO: NO MACHISMO EN VISITAS GUIADAS+

De momento nuestras actividades consisten en el desarrollo de visitas guiadas a elementos patrimoniales de nuestro patrimonio. No aceptaremos la participación en ellas de personas que manifiesten actitudes machistas en sus comunicaciones con nuestra entidad. Estudiar opciones para dar visibilidad a la figura de la mujer en la historia de las posesiones mallorquinas.

ASS.AMICS DE LA MÚSICA: eduacio a la ciutadania+

campanyes informatives als barris mes desfavorits campanyes informtives als instituts de secundaria i univrsitats

Assemblea Popular de Porreres: Fogueró de Santa Antònia+

En el marc de les festes de Sant Antoni celebrarem un fogueró reivindicatiu feminista. I ens comprometem a continuar amb la feina feta fins ara en aquest àmbit: campanya de visibilització sobre les diferents violències i discriminacions (cartells, calendari, xerrades,...)

Assetjament escolar Eivissa i Formentera: Donar suport al Pacte social contra les violències masclistes.+

Suport i difusió del Pacte Social contra les violències masclistes.

ASSOCIACIÓ ACIRKAOS: Integrar la perspectiva de génere en la implementació d'una metodologia, en aquest cas en la pedagogia a través del circ+

En l'escola anual de circ, tallers oberts al públic, en festival de circ, espectacles

ASSOCIACIÓ DE VEÏNS I VEÏNES DE BUNYOLA : Promocionar y difundir todas la acciones relacionadas contra la violencia machista +

Difución entre los asociados y simpatizantes esta acciones. Promocionar conferencias

ASSOCIACIÓ PASTORAL PENITENCIARIA: PARLAREM CLAR+

No acceptarem de forma directa i clara cap comentari masclista dels usuaris

Associaciò ACCIÓ TURMEDA: Promoció d’escrits periodístics contra la violència masclista y per la igualtat entre homes i dones.+

L’associació ACCIÓ TURMEDA és un entitat sense ànim de lucre, un col.lectiu de persones que participen, fomenten y promocionen des de fa anys la cultura, l’educació, la defensa del nostre medi ambient, la igualtat entre homes i dones, etcètera. Actualment tenim en marxa una acció de col*laboració amb la revista digital jove i universitària HIPERBÒLIC (www.hiperbolic.es), en la que dins la secció “CUIDA’T: problemes dels joves” hi ha un subapartat que es diu “IGUALTAT” i aquí es poden trobar diferentes escrits contra la violència de gènere, l’assetjament sexual, el masclisme, l’educació per la igualtat i la no-discriminació entre homes i dones, etcètera. La promoció d’aquets tipus d’escrits continuarà durant mesos.

Associació Únic: Visibilitat per la igualtat de gènere (Paradeta al mercat/Actes culturals reivindicatius/Donar suport a víctimes, etc.)+

Oferir visibilitat de la diversitat a través d'actes culturals com: Obres de teatre, contacontes, festivals , entre d'altres, amb reivindicació igualitària. Posar paradeta en el mercat dels dijous d'Inca per afavorir la igualtat de drets de totes les persones. Donar suport a víctimes de bullying/mobbing per motius d'identitat/declinació sexual.

Associació Balear d'Infermeria Geriàtrica i Gerontològica: Compromiso de la asociación de difundir el pacto social.+

Compartir en nuestras redes sociales el manifiesto y el link.

Associació Centre Cultural Casa Planes: Creació del Festival Pink Riot. Del 15 de març al 15 d'abril 2018.+

-Creació del Festival Pink Riot. Del 15 de març al 15 d'abril 2018. (Taula rodona, exposicions i concerts amb reivindicacions feministes. -Posarem una paradeta al concert del 24 de novembre per donar difusió del Pacte social amb Fulletons, xapes i els manifest contra les violències masclistes. -Farem difusió a Sputnik ràdio de la nostra adhesió al Pacte Social i animarem a la gent a sumar-se. -Mencionarem durant el concert de dia 24 de novembre el nostre rebuig contra les violències masclistes i portarem la xapa identificativa. -Vetlarem perquè Casa Planes predomini l'equitat de gènere. -Promourem exposicions sensibilitzadores contra les violències masclistes.

Associació Club del Pensionista: Tolerància 0 als masclismes dins el local i a les activitats programades +

-Fomentar l'ús del llenguatge igualitari. -Promoure les relacions sanes entre homes i dones. -Oferir als socis assistir a activitats del temps del lleure amb perspectiva de gènere. (Teatre, cinema, concerts, recitals, etc.).

Associació Cultural Port de Sóller : Activitats per a la conscienciació sobre la Igualtat i tolerància+

Activitats per a la conscienciació sobre la Igualtat i tolerància dirigides als nins, adolescents i joves.

Associació Cultural Trabucats: Difondre i promoure una implicació igualitària en la cultura popular +

Tradicionalment, la figura del dimoni, tan característica de la nostra cultura popular, ha estat masculinitzada; per això, des de l'Associació Cultural Trabucats i la Colla Dimonis Trabucats ens comprometem a promoure la participació per igual d'homes i dones en correfocs i passacarrers, així com en totes aquelles activitats que duem a terme. Així mateix, farem difusió d'aquest pacte tan a nivell intern, entre els/les membres de l'associació, com extern, a les xarxes socials.

AssocIació de Dones de les Illes Balears per a la Salut: Asesoría. +

Atención personalizada a mujeres víctimas, acompañamientos, empoderamiento Talleres a demanda en centros educativos

Associació de dones progressistes: Defensa dels drets de les dones a través de la igualtat+

Tallers, concentracions, xerrades, etc. reivindicant la igualtat de gènere i no discriminació de les dones

Associació de Jutges de Pau de les Illes Balears: Conscienciació+

Promoure el respecte cap a les persones sense violència.

Associació de Pares i Mares del Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca: Sensibilitzar i informar a les famílies associades i a la resta de la comunitat educativa a través de comunicats, xarxes socials i d'altres. Treballar pel respecte i el tracte igualitari entre homes i dones, principalment amb l'alumnat del Conservatori+

Aquestes accions s'aniran realitzant durant tot el curs escolar a les 170 familíes associades i a la resta de la comunitat educativa, principalment a través de les xarxes socials.

Associació de Veïnats Canamunt-Ciutat Antiga: Projecte Canamunt en Femeni+

Som una asociació de veïnats que hem posat en marxa el projecte Canamunt en Femeni, projecte dels veïnats pretén veure la nostra barriada des d'una perpestiva de dona, a més de denunciar i visibilitzar la violència de gènere.

Associació de veïns: Difusió del Pacte +

Des de l'associació, ens comprometem a fer difusió del Pacte Social contra les violències masclistes. Així mateix, ens comprometem a treballar per a la igualtat entre dones i homes.

Associació de veïns de l'illa de Formentera: Presentació i proposta+

Es presentarà a l'associació la existència d'aquest pacte a la propera reunió i s'establiran conjuntament les accions a realitzar en el futur.

Associació Dones d'Inca: Detecció i denúncia+

L'Associació Dones d'Inca es compromet a ser observatori i plataforma de denúncia de les desigualtats de gènere.

Associació Dones Educadores Illes Balears: Difondre i realitzar material didàctic coeducatiu, cursos i jornades.+

L'Associació Dones Educadores de les Illes Balears s'encarregarà de l’organització i difusió de material didàctic, cursos o jornades sobre coeducació, igualtat, coresponsabilitat, drets i visibilització de les Dones.

Associació Dones Montuireres: Punt Informació+

M´agradaria, junt amb associació a le qual pertany, poder fer alguna acció a la plaça del poble, posant algun punt informatiu o fent algun taller

Associació Escull Solidari: Educant per la igualtat+

Tenir el manifest visible al nostre local. Informar a tot el personal i als voluntaris del pacte via correu electrònic i convidar-los a unir-s'hi Informar a les entitats amb les que col·laboram del manifest i del pacte i convidar-les a unir-s'hi Donar visibilitat al pacte a través del nostre facebook. Oferir, dins el nostre dossier d'activitats, activitats específiques per a educar en la igualtat entre homes i dones. Usar un llenguatge no sexista en les nostres comunicacions internes i externes. Tenir present la perspectiva de gènera en el disseny, implementació i avaluació dels nostres projectes. Comunicar la importància de la perspectiva de gènere tant als equips educatius que formam, com als que fan feina amb l'entitat.

Associació Illa de cultura: Tallers per a joves+

A la nostra associació treballam amb infants i joves, la nostra secretària és una persona compromesa i preparada per conscienciar i treballar des de la seva experiència per a la prevenció i per ajudar a la gent jove a detectar i reaccionar davant conductes masclistes.

Associació Infantil i Juvenil ES PUNTET: Treballar per la igualtat+

Visibilitzar la dona en les nostres activitats, tenir un tracte amb els infants que no estigui condicionat per raó de sexe, transmetre'ls el nostre compromís per construir un món respectuós amb totes les persones i allunyat de les repressions del model patriarcal.

Associació J. Koslowsky: comromís associatiu+

incorporar compromís d'igualtat als textos estatutaris associatius

Associació Justicia i pràctica restaurativa: Difusió Comunicació assertiva per afavorir el respecte mutu+

A través de les formacions, mitjançant les pràctiques professionals i a l'àmbit privat.

Associació Shikamoo: Taller de prevenció de la violència de gènere+

Organització d'un taller amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania de Llucmajor per a poder identificar situacions de violència masclista i construir models de relació igualitaris. Ens agradaria orientar-lo sobretot a les persones més joves, per tal de que tinguin eines per a detectar i prevenir relacions afectives abusives. L'associació disposa d'una seu al municipi de Llucmajor on es duen a terme aquestes activitats, lloc on s'executaria el taller. Proposariem l'execució del taller coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència de Gènere.

Associacio Balear d'Ajuda a l'Epileptic: Conscienciecio per part de la sociedad e institucions+

Promoura i fomentar, junts amb les administracions, politicas encaminades a cobrir les necessitats, socio- sanitaries i laborals.

associacio balear de comares: Sessió-Debat: Les infermeres, un actiu front a les desigualtats en la violència de gènere+

Mesa redonda y debate

Associacio de Fibromialgia Inca i Comarques: Difusio de las asociacions sanitarias de enfermetats de la dona.+

Donar difusió entre las dones del associacionisme que es necessari per las infermetats de las dones.

Associacio Música i Joves: Contractació paritària+

Contractació al 50% de dones i homes artistes, tècnics i treballadors de l'associació

Ateneu Lloseta : Ecofeminisme+

Lluita per deixar un mon millor, ecofeminisme, educació desde la igualtat, tot desde la clase obrera, popular i per la llibertat.

Atenzia: Dones majors lliures de violència masclistes+

Posem a disposició d'aquesta acció, el nostre servei de teleassistència, amb la seva tecnologia de la comunicació i de la informació, les/els nostres professionals i protocols d'actuació específics, per a detectar, prevenir i atendre a la dona major que pateix violència masclista en qualsevol de les seves manifestacions. Tot en coordinació i comunicació permanent amb els serveis especialitzats en l'atenció a les víctimes de violències masclistes. La nostra àmplia experiència, ens mostra que el servei de teleassistència domiciliària o mòbil, és una eina molt potent en la lluita contra les violències masclistes. A més i per tal de promoure el debat social d'igualtat de gènere, ens comprometem a: - Realitzar activitats específiques que promoguin el debat social intergeneracional sobre la igualtat de gènere. - Emmarcar en la igualtat de gènere totes les activitats i tallers que fem des de la nostra Entitat. Per exemple, a un taller o curs de memòria incloure un exercici de memòria associativa sobre dones de la nostra història, dones esportistes, dones escriptores...

ATIB: DONAR SUPORT+

Donar suport a les dones que pateixen violència masclista dins de l'àmbit de l'ATIB facilitant-los els recursos al nostre abast. Per exemple donar suport a la gestió de tributs.

Autos Nigorra, SLU: Nissan Nigorra Baleares se pone las gafas lilas. +

- Promover la figura del Agente de Igualdad en la empresa. - Hacer difusión del Pacto Social entre la plantilla de trabajadores. - Campaña de publicidad para visibilizar la intención de la empresa de ponerse las gafas lilas, la mirada con perspectiva de género. *Foto 360º con todos los empleados con gafas lilas para publicación en redes sociales. *Vídeo de sensibilización para incentivar la igualdad en la empresa.

Bàsquet Sineu: Difusió y Adherència 'Pacte social contra les violències masclistes'+

Difondre el pacte a la nostra pàgina web i xarxes socials, deixant un enllaç durant tot l'any.

Banda i Escola de Música de Sa Pobla: Mantenir i estimular la igualtat a totes les facetes que impliquen l'associació com a promotors culturals. +

Ens comprometem a estimular i mantenir la igualtat a través de les nostres accions i el nostre llenguatge en tots els àmbits que ens ocupen, ja sigui com a professors, desde direcció, com a cuidadors i com a ciutadans, i fomentar aquesta igualtat entre els infants i adults que formen part de l'associació.

BAR 'LA BOLLA': Rebuig als masclismes dins del local+

Denunciar els possibles casos de violència o assetjament que siguin percebuts pel personal així com impedir actituds masclistes dins del local

Bar Plaça 10: Implicació per la igualtat +

-Penjar cartells per prevenir les violències masclistes al nostre local. -Oferir suport a les víctimes -Cridar a la policia en cas necessari. -Música amb perspectiva de gènere al nostre local.

Bar Sa Fontaneria: Violència 0 al Bar+

No tolerarem cap tipus de violència masclista al Bar.

be STEAM: Club tecnològic per a nines (TECNO GIRLS)+

Creació d'un espai per a nines per apropar-lis el món tecnològic i afegir-nos localment dins l'acció mundial per evitar que la bretxa de gènere que hi ha actualment en el sector tecnològic segueixi augmentant. Creiem que una acció com aquesta creiem pot afectar positivament a que la dona s'incorpori en igualtat dins el sector laboral que més demanada de llocs de feina genera i generarà en un futur immediat, fent que no es redueixi la incorporació de la dona a llocs de feina precaris o socialment vinculats al gènere femení.

Biblioteca Babel: Oferir visibilitat a obres lliteraries amb perspectiva de gènere+

Presentació de llibres, difusió de materials amb perspectiva de gènere, espai de llibres específic, etc.

Biblioteca Cala de Bou: Contacontes 'Cuentos de valientes'+

Contes sobre la igualtat de gènere durant el Dia de la Dona! Per a infants de 3 a 9 anys.

Biblioteca de Jesús: Accions puntuals +

Accions puntuals en dies assenyalats, amb exposició de llibres. Selecció de llibres infantil i juvenil que tractin la diversitat cultural d'orientació sexual, diversitat familiar, igualtat de genere... Donarem visibilitat a les dones que han fet història. Penjarem el manifest a un lloc visible, per donar a conèixer el Pacte

Biblioteca de Sant Lluís: Club de lectura feminista+

Comentarem dues obres de caire feminista de l'autora Chimamanda Ngozi Adichie: Estimada Ijeawele: Manifest feminista en quinze consells i Tothom hauria de ser feminista

Biblioteca Marià Villangómez: Exposició dones+

Donar visibilitat a les aportacions de les dones a la literatura i la historia. Creació d' un racó de lecturas relacionades amb la dona Organitzar iniciatives/accións/esdeveniments literaris/culturals per al dia internacional de la dona.

BIBLIOTECA MUNCIPAL DE SANT ANTONI DE PORTMANY: Treballant per la igualtat+

Difondre i donar suport al pacte social. Usar un llenguatge no sexista. Organitzar activitats i tallers que fomentin el respecte i la igualtat de gènere. Promoure accions per la igualtat en diades assenyalades, com ara el Dia Internacional de la Dona (8 de març),  el Dia de les Escriptores (primer dilluns després del 15 d’octubre),  el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència (11 de febrer) o altres, per posar en relleu dones que han fet història, així com organitzar exposicions bibliogràfiques de temàtica feminista, sobre la igualtat o la violència envers la dona. Crear un espai específic, amb servei de préstec, de llibres en matèria de gènere, igualtat i femimisme, tant a la secció d’adults com a la secció infantil i juvenil.

Biblioteca Municipal d'Eivissa: Lectures per la igualtat+

Exposicions bibliogràfiques de temàtica feminista i/o escriptores, amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona, i del Dia de les Escriptores, en el mes d'octubre. Tractar la igualtat de gènere i d'oportunitats a través de les sessions de narració de contes infantils.

Biblioteca Municipal d'Inca: Dia de la dona: Molt per llegir, molt per fer.+

-Servei de préstec de més de 400 llibres i contes molt interessants en matèria de dona, violència, feminisme, igualtat, etc. -Exposició de llibres oberta per la setmana del 8 de Març, dia de la dona. Per tal que la gent que vulgui, pugui llegir o treure en préstec els documents exposats. -Formalitzar l'adhesió de la biblioteca amb el vist i plau del regidor i fer difusió de l'adhesió entre els treballadors i usuaris.

Biblioteca Pública d'Alaior: Trobada literària del Grup de Lectura Juvenil+

A partir del personatge de Lewis Carroll es qüestionarà l'aparença femenina als llibres juvenils

Biblioteca Pública de Ciutadella: Lectures feministes : exposició bibliogràfica +

Exposició del fons bibliogràfic de temàtica feminista que hi ha a la nostra biblioteca amb motiu del 8 de març Dia de la Dona. Altres accions amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, el mes de febrer, i el Dia de les escriptores, el mes d'octubre. Treballar pel respecte, la igualtat de gènere i d'oportunitats en el dia a dia de la biblioteca i en les activitats que puntualment organitzam.

Biblioteca Pública de Ferreries: Acció per al Dia de la dona+

Hem Organitzat un recital poètic amb tocs musicats amb versos de Maria Mercè Marçal

Biblioteca Pública de Maó: Conferència de Montse Barderi: Fes-ho per tu+

Presentació del llibre Dones úniques, i xerrada col·loqui sobre dones que ens fan llegir i pensar com la Teresa Pàmies i la importància de la lectura

Biblioteca Pública des Migjorn Gran: Exposició temàtica amb perspectiva de gènere+

Exposició als nostres mostradors de llibres temàtics sobre la dona,4/3/19 i de dones

BIBLIOTECA PÚBLICA DES MERCADAL: Difusió y adhesió al 'Pacte social contra les violències masclistes'+

Difusió y adhesió al 'Pacte social contra les violències masclistes'

Biblioteques de Calvià: BiblioIgualtat+

1. Creació d'un espai permanet #BIBLIOIGUALTAT a la biblioteca Cas Català-IlletesBendinat en matèria feminista i d'igualtat 2. Creació d'un logo de #BiblioIgualtat 3. Donar més visibilitat a les dones escriptores 4. Incorporar al catàleg de cada biblioteca les obres escrites per dones en tots els àmbits del coneixement i la cultura 5. Programar Contacontes i Clubs de Lectura des de la Perspectiva de Gènere 6. Participar en el Dia de les Escriptores (15 octubre) i el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència (11 febrer) 7. Col·laborar amb els IES en el Dia de la Dona (8 març) i el Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones (25 novembre) amb exposicions i bibliografía seleccionada 8. Utilitzar un llenguatje inclusiu i no sexista. També amb les imatges 9. Formalitzar l'adhesió de la biblioteca amb el vist i plau de les regidores i regidors i fer difusió entre els treballadors/es i usuaris/es

Bolao multiservicios: Divulgación del pacto+

Nos comprometemos a la divulgación del pacto y a la lucha contra las violencias machistas

BOMBERS MENORCA: Foment de l´accés de la dóna a la feina de bomber +

Educar als participants (escoles i col.lectius diversos) en la prevenció en tot tipus d´àmbit, educatiu i laboral fent particular esment en la possibilitat de la dona d´accedir a la professió de bomber, passant a formar part del Cos de Bombers de Menorca.

Bosc Major (programa de Garantia Juvenil de l'Ajuntament de Llucmajor): Accions de sensiblització en matèria d'igualtat d'oportunitats i contra les violències masclistes+

- Lliurament als alumnes d'un decàleg de comunicació i llenguatge no sexista. - Xerrada amb col·lectius LGTBI. - Formació en sensibilització en la igualtat d'oportunitats. - Informar als alumnes dels recursos existents per a possibles alumnes víctimes de violència masclista. - Informar a les nostres xarxes de l'adhesió al Pacte Social.

Brillosa : Animar als empleats a denunciar qualsevol indici de violència masclista+

Implicar-nos de forma activa en animar a tots els nostres empleats a denunciar qualsevol indici de violència masclista, facilitant-los un canal de comunicació fàcil (whatsapp, e-mail, etc) i donant-los suport. Sensibilitzar i informar de la importància d’aquest pacte social al clients, proveïdors i a la societat en general a través de comunicats, xarxes socials i d'altres.

C.E.I Corrillos: Acció educativa i messures per a la millora de l'igualtat+

- Revisió del PEC, documents del centre, activitats i/o circulars o cartes a les families. - Cursos d'igualtat impartits als alumnes per l'ajuntament d'eivissa. - Atenció als clients sempre generalitzada tant a pare com a mare (tutories, cridades d'emergècia, notes, etc....). - Ressolució de conflictes. - Proposta de millora de material de lectura per als nens.

Ca na Susi: Difusión del pacto. Equidad en la empresa+

-Dar a conocer el pacto social contra las violencias machistas. -Hacer difusión en diferentes eventos. Mercados, etc. -Promover la equidad en la empresa.(Personal, celebración de bodas independientemente de la declinación sexual, artistas contratados, etc).

Càritas Diocesana de Menorca: Afavorir la igualtat d'oportunitats en els programes de l'entitat+

Aplicació de mesures per afavorir la igualtat d'oportunitats en els programes de l'entitat: formació dels professionals implicats, representació de les dones en l'execució dels projectes, establir mecanismes de participació, utilització d'un llenguatge inclusiu, organitzar totes les accions tenint en compte les necessitats de conciliació. També ens comprometen a donar a conèixer el Pacte entre els nostres treballadors/es, voluntaris/ies i participants.

Café Ciutat: Tolerancia 0 a las violencies machistas+

-Colocaremos carteles para prevenir las violèncias machistas en nuestro local. -No permitiremos conductas violentas e irrespetuosas en nuestro establecimiento.

Café del Foro: Rechazo de la Violencia Machista+

Nos comprometemos a rechazar todo tipo de violencia machista en el local.

Cafeteria Bellver Nou: Tolerància 0a les violències masclistes+

Ens unim a la iniciativa del Govern, Consell i Ajuntament per fer front a les violències masclistes durant l'oci nocturn, especialment a les festes. Aferrant cartells reivindicatius al bar Oferint suport a les possibles víctimes. Filtrant la música

Cafeteria Sa Plaça: Festes sense violència masclista+

Penjarem cartells i ferratines al nostre establiment per aportar el nostre granet de sorra i incentivar a què les Festes d'Inca siguin sense violències masclistes.

CAIF: Aplicació de polítiques de igualtat als equips de treball i transversalització de treball en gènere en les nostres accions+

Incloure a totes les iniciatives, accions i projectes una visió de gènere procurant un impacte dirigit a l'eradicació de les violències masclistes des de les nostres accions amb infància, joves i famílies. Realitzar projectes dirigits a l'eradicació de la violència de gènere amb la població destinatària de l'acció de CAIF.

CaixaForum Palma: 1. Continuarem fent feina perquè el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ens renovi el distintiu 'Igualtat a l'Empresa' que vàrem rebre el 2011. 2. Continuarem col·laborant amb aquelles entitats que treballen per visualitzar el paper de la +

1. Com a empresa, actuarem per promoure la igualtat d'oportunitats entre homes i dones; farem prevenció i lluita contra la violència de gènere, afavorirem la conciliació de la vida laboral i personal i continuarem amb el programa de lideratge directiu. 2. Continuarem oferint el nostre centre perquè el CSIC (i qualsevol altre entitat que promogui aquest fi) pugui dur a terme les activitats que organitzi per celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Nina a la Ciència. 3. Continuarem organitzant tallers, xerrades, formació teatral... que afavoresquin el respecte i la igualtat entre els més joves i organitzarem cicles de conferències, exposicions, concerts... que posin de relleu la importància del paper de la dona a la nostra societat.

CARITAS MALLORCA: Accions de sensibilització+

L'acció consisteix en realitzar tallers per promoure la igualtat i la diversitat. En els espais que ja ho estam fent, continuar-ho i iniciar-ho en altres nous. Aquests tallers les duim i durem a terme dins els espais formatius, relacionals, educatius...a nivell grupal. També ens comprometem a donar a conèixer aquest pacte social entre els nostres treballadors, voluntaris i participants.

Casal de Cultura: -Difusió del Pacte Social. Oferir visibilitat a les dones rellevants del Món de la música. Fomentar l'equitat de gènere de forma transversal. +

- Enviant per xarxes socials el enllaç del Pacte social. - Oferir visibilitat a les dones rellevants del Món de la música. - Incloent l'equitat de gènere al Projecte anual.

Casal de Joves : Conscienciació+

Conscienciar als joves del municipi que les violències de gènere no només és la violència física, sinó també la violència psíquica, les talles de roba i els estereotips, les actituds sexistes, els micromasclismes, la discriminació i un llarg etcètera. Apunt: realment no hi ha d'haver una data d'inici i una d'acabament en una acció com aquesta, sinó que ha de ser un projecte transversal i per tota la vida.

Casal de les Dones: Impartició d'activitats i tallers amb l'objectiu de promoció de la dona+

Impartició d'activitats i tallers amb l'objectiu de promoció de la dona

CASAL DE LES DONES: Sensibilització i difusió del manifest+

Facilitar ordinadors i la nostra ajuda per tal d'adherir-se al "PACTE SOCIAL CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES"

CC CORMAR - MAÓ: Treballarem cap a la igualtat+

Ens comprometem a : Promoure activitats que fomentin el tracte igualitari tant per qüestió de gènere i orientació sexual, religió, país d’origen… Realitzar alguna acció per ala igualtat en ocasió de la setmana del 25 de novembre. Dia internacional per a l’ eliminació de la violència contra la dona Celebrar la setmana del 8 de març donant visibilitat a les dones que han fet historia i/o realitzant alguna acció per a la igualtat Rebutjar obertament tot tipus de violència física, verbal o psicològica. Treballar per prevenir conductes violentes cap a a la dona ( violència física, psíquica, institucional, econòmica, etc. Donar visibilitat a les dones que han fet historia Oferir una orientació educativa no sexista. Qüestionar els estereotips culturals i els perjudicis fomentant a l’ aula una actitud crítica davant tota situació de discriminació. Realitzar sessions/tallers d’educació afectiva/sexual Incloure al pla de convivència i al reglament mesures especifiques contra les violències masclistes Desenvolupar un programa d’orientació acadèmica i professional no sexista , eliminant els estereotips a l’ hora de triar una carrera professional Incorporar en el pla d’acció tutorial mesures específiques contra les violències masclistes. Demostr rebuig a aquells mites que minimitzen la violència masclista. Revisar la documentació del centre per eliminar els sexismes al nostre llenguatge

CC JESUS MARIA: Activitats d'educació i difusió.+

- Fer difusió del manifest a la nostra comunitat educativa. - Fer activitats amb tot l'alumnat per treballar la coeducació i prevenció de les violències masclistes.

CC L´ASSUMPCIO: Promoure accions que promoguin un tracte igualitari+

Jornades informatives sobre orientació vocacional evitant clixés de gènere Dinàmiques de grup orientades a evitar conductes sexistes Veure videos o pel·lícules que mostrin conductes sexistes o de violència de gènere i comentar-les Evitar comentaris i vocabulari sexista

CC SANT FRANCESC D'ASSíS: ACCIÓ TUTORIAL+

Farem accions de sensibilització durant la setmana del 8 de març i reflexionarem sobre la importància de la igualtat i de la prevenció de les violències masclistes en la nostra societat. A partir d'aquí, l'alumnat farà propostes d'actuació que es podran tenir en compte durant tot el curs.

CC Sant Francesc de Sales: Educar persones per a la igualdat+

El nostre centre ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació i Universitat la participació en un projecte de coeducació amb els següents objectius: 1. Revisar el llenguatge utilitzat en les circulars, xarxes socials, comunicats, cartes, etc. 2. Revisar el llenguatge emprat en els materials didàctics. 3. Dissenyar propostes no sexistes en l’ús del llenguatge a nivell de centre. 4 Conscienciar al professorat del poder del llenguatge per a transformar la realitat i no reproduir una concepció no igualitària de les persones, a fi d’interioritzar-ho i aplicar-ho a la vida del centre. 5. Donar a conèixer a les famílies aquest projecte i implicar-les.

CC Sant Josep: Prevenció violències Masclistes+

Al nostre centre, oferim una orientació educativa no sexista, realitzam tallers afectiu-sexuals i treballam per prevenir conductes violentes cap a la dona (violència física, psíquica, institucional, econòmica, estructural i simbòlica).

CD Puig D’en Valls: Igualtat de sexe a la práctica esportiva+

Feim promoció del fútbol perque el puguin practicar tant els nins i nines en igualtat de condicions. Feim un ús adient del vocabulari en aquesta promoció i rebutjam qualsevol conducta inapropiada contra les dones

CEI 101 Dálmatas: Un Mon d,igualtat +

Farem un conte viatger amb el fil conductor de la igualtat. Aquest conte, anirà per totes les cases dels alumnes de 2 a 3 anys cercant experiències per crear entre totes i tots, el nostre conte viatger.

CEI Koala: Inclourem la perspectiva de gènere al nostre Projecte Educatiu +

-Incloure la perspectiva de gènere al PEC. Desenvolupar activitats amb perspectiva de gènere. -Continuar fent adaptacions de les cançons populars i actualitzar contes amb perspectiva de gènere. -Incloure la perspectiva d’igualtat de gènere en les temàtiques de Formació per a pares. -Adherir-se en el Pacte Social i fer difusió entre el seu personal, pares i mares.

CEI Peter Pan: Tenir més present la perspectiva de gènere al PEC i adaptar els contes per fomentar la igualtat +

Incloure la perspectiva de gènere al PEC i fer adaptacions dels contes.

CEIP Àngel Ruiz i Pablo: Promoure la igualtat d'oportunitats+

Promourem la igualtat d'oportunitats de fillets i filletes, prevenint i gestionant comportaments i actituds discriminatòries per raó de gènere. Es treballarà als diferents cicles mitjançant activitats adequades a cada nivell, i també es promourà la implicació de les families.

CEIP Camilo José Cela: Setmana Feminista+

Durant la setmana del 4 al 8 de març se faran activitats de sensibilització contra la violència masclista dins de les accions proposades pel col·lectiu "feminisme a l'escola"

CEIP CAN BRIL: Difusió del pacte social contra les violències masclistes+

El nostre centre es compromet a: - Donar a conèixer el pacte social contra les violències masclistes a les famílies dels alumnes del nostre centre, a l'APIMA del nostre centre així com al personal laboral i animar a la seva adhesió. - No emprar estereotips masclistes ni llenguatge sexista dins el centre.

CEIP CAN COIX: Treballar a través de la coeducació+

Establir una comissió de coeducació i programar activitats que desenvolupin la igualtat entre l'alumnat.

CEIP Castell de Santa Àgueda: Coeduquem +

Hem creat la figura de l'agent de coeducació qui es formarà per dur a terme accions en aquest aspecte al nostre centre. S'ha creat un bloc per treballar principalment la coeducació a les aules (amb l'ajuda de dos alumnes en pràctiques) i s'inserirà al Pla de Convivència.

CEIP COLÒNIA DE SANT JORDI: Accions per visibilitzar la igualtat+

Introducció al pati de jocs coeducatius Maleta viatgera per els alumnes de totes les edats amb llibres i contes que tracten temes com la igualtat, la coeducació i els estereotips de gènere. Aquesta maleta se l'enduran els alumnes a casa per compartir amb els alumnes. Obres de teatre i contacontes dia 25 de novembre sobre el tema.

CEIP Duran Estrany: Reportatge d'investigació sobre la igualtat+

Els alumnes de 6è feim un reportatge sobre la igualtat i la violència de gènere a la nostra societat, partint d'entrevistes, enquestes, xerrades amb comissións de coeducació, No i Punt, l'Ajuntament, visita a exposicions... per tal de fer visible aquesta problemàtica i conscienciar a tota la comunitat educativa.

CEIP FRANCESC D'ALBRANCA: Sensibibilització amb les famílies i l'alumnat+

Intentarem fer una tasca de sensibilització amb les famílies i els alumnes. Revisarem els contes que explicam a l'escola.

CEIP Ins. Dr. COMAS CAMPS: Junts per a la Igualtat+

El Claustre de la nostra escola ja fa quatre anys que es forma en educació emocional, cohesió de grup, en prevenció i resolució de conflictes. Tota la Comunitat Educativa del nostre centre rebutja tot tipus de violències, tant físiques, verbals o psicològiques. Per aquesta raó ens comprometem a fer difusió del Pacte a la pàgina web del centre i seguir treballant en la mateixa línia de prevenció.

ceip joan benejam: Rebutjarem tot tipus de violència física, verbal o psicológica+

En el nostre centre treballem per solucionar els conflictes de manera pacífica. Creiem en la prevenció, ja que al llarg dels anys hem constatat que funciona i fa que dins l'escola es produeixin manco situacions violentes. Fa deu anys tenim un projecte d'educació emocional que s'implementa a través de tallers tant a infantil com a primària, setmanalment i dedicant uns períodes específics de temps. Dins d'aquest projecte plantegem la manera de resoldre els conflictes de forma dialogada i sempre rebutjant la violència. Tenim una mediadora que intervé quan és necessari. També fa formació als alumnes de cinquè com a mediadors quan es planteja un conflicte a l'hora de pati.

CEIP Llevant: Projecte de cente 'La dona'+

A l'escola, al llarg del d'aquest curs 2018/19, hem desenvolupat diferents activitats relacionades amb la promoció d'un model de dona més igualitari. Les activitats realitzades són aquestes: - Els grups d' Educació infantil han canviat els rols estereotipats masculins i femenins dels contes tradicionals. - Els grups de !r i 2n d' Educació primària han creat històries treballant també els prejudicis i els estereotips masculins i femenins. Aquestes històries després han estat dramatitzades i representades pels alumnes al teatre. - Els grups de 3r i 4rt han fet entrevistes, notícies, publicacions,descripcions, recull de contes on les protagonistes són dones. - El grup de 5è han realitzat una recerca de dones a les llegendes i rondalles de Lluc, a més a més ho representaran al teatre. - El gup de 6è han treballat el paper de la dona a la política, fent entrevistes i col·loquis amb polítiques municipal de l'Ajuntament d'Inca.

CEIP MARE DE DÉU DEL CARME: TREBALLAR LA COEDUCACIÓ+

Formar-nos com a centre clarificant conceptes que fan referència a igualtat, gènere, tipus de violències. Donar visibilitat a les dones que han fet història. Posar en valor les tasques de cura envers les persones. Realitzar alguna acció per a la igualtat les setmanes del 25 de novembre i del 8 de març.

CEIP MARE DE DÉU DEL TORO: Construcció d'un món basat en el respecte i la no discrimació per raó de sexe.+

Promoure accions i actuacions amb l'objectiu d'implicar els sectors de la comunitat educativa i col·laborar en la construcció d'un món basat en el respecte i en la no discriminació per raó de sexe: - Tenir cura del llenguatge emprat a les aules, els materials didàctics, circulars.... - Dissenyar propostes que fomentin la igualtat entre homes i dones.

CEIP MARGALIDA FLORT: TREBALLAR LA COEDUCACIÓ I L’EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL COM EINA DE PREVENCIÓ+

Els mestres de la nostra escola hem realitzat una formació de quatre anys en educació emocional. Aquesta formació ens ha servit per a elaborar un nou pla de convivència. Alguns dels objectius d'aquest pla inclouen el treball de l'equitat de gènere: - Proposar objectius per a treballar l’equitat de gènere. Incloure aquests objectius dins la programació d’aula i a la PGA - Tenir cura del vocabulari utilitzat entre tota la comunitat educativa perquè no sigui discriminatori per raó de sexe, raça,orientació sexual o tipologia familiar. - Conscienciar mitjançant xerrades, contes,materials específics i vetllar per a que els materials de l’escola no siguin discriminatoris per raó de sexe, raça,orientació sexual o tipologia familiar.

CEIP MARIA LLUÏSA SERRA: Difusió i adhesió al pacte+

Com a centre d'educació infantil i primària ja hi ha moltes accions que, en el dia a dia de les aules, els mestres duiem a terme quant a coeducació d'alumnes. Tot i així, ens comprometen com a claustre a fer difusió entre l'alumnat i famílies de l'adhesió al pacte així com a fer feina en una sèrie de mesures a tots els nivells educatius com ara lectures no sexistes, visibilitat de les dones que han fet història, fomentar la responsabilitat de participatió, treballar la gestió positiva de situacions de conflicte i altres.

CEIP MATEU FONTIRROIG: LA DONA DEL MES+

Donar visibilitat a les dones que han fet història i/o han realitzat (i continuen fent-lo) alguna acció per l'equitat de gèner. Es crea un plafó a l'entrada de l'escola amb la imatge i el nom d'una dona i, després, al racó coeducatiu que hi a altra banda del hall de l'escola, hi ha més informació, com ara, biografia, fets assenyalats, fotografies, articles per treballar a l'aula, etc.

Ceip Mestre Colom : TREBALLAR LA COEDUCACIÓ AL CENTRE+

-LLEGIR MANIFEST ALS INFANTS DEL CENTRE -FER ÚS D'UN LLENGUATGE INCLUSIU. -TREBALLAR PER L'INTEGRACIÓ DE TOTES LES PERSONES QUE FORMEN PART DE LA NOSTRA COMUNITAT EDUCATIVA. -PRESENTAR DONES RELLEVANTS AL LLARG DE LA HISTÒRIA.

CEIP Mestre Lluís Andreu: Cap a la Coeducació al CEIP Mestre Lluís Andreu+

Per tal de crear un Pla d'igualtat a la nostra escola el professorat del centre s'ha adherit a la formació Cap a la Coeducació als Centres educatius. Aquest curs té la finalitat d'analitzar les dinàmiques que es duen a terme a l'aula per tal de canviar i millorar certs aspectes com; l'ús de materials i texts on homes i dones importants tinguin el mateix pes, l'ús de vocabulari coeducador al centre, etc. A partir d'aquí ens hem proposat els següents objectius: 1. Promoure un llenguatge verbal i gràfic que tracti equitativament ambdós sexes 2. Fer un ús no sexista dels espais educatius del centre. 3. Utilitzar de llibres i materials didàctics i curriculars que promoguin un tracte equitatiu entre dones i homes. 4. Promoure la participació de professores i nenes en tasques de responsabilitat. 5. Potenciar una educació afectiva que afavoreixi la construcció d'una sexualitat positiva i saludable. 6. Gestionar de manera positiva les situacions de conflicte vinculades a comportaments i actituds de caràcter sexista i d'orientació afectivosexual. 7. Transferir als documents del centre aquest principi. Finalment ens hem proposat algunes accions puntuals per tal d'afavorir el tractament al centre de temes com la violència domèstica. En aquest cas ens proposem a curt termini celebrar el 25 de Novembre "El Dia internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona", amb l'elaboració d'un mural on es penjaran de manera simbòlica a la porta de l'escola les mans de les víctimes mortes fins a la data per violència domèstica. D'aquesta manera volem convidar a l'alumnat, professorat i famílies al debat d'aquesta problemàtica.

CEIP POETA VILLANGOMEZ: DESENVOLUPAMENT DE PROGRAMA DE COEDUCACIÓ+

Des del present curs escolar estam desenvolupant un programa específic de coeducació que ja iniciat, esperam fer-lo continuar els següents cursos escolar per millorar tots els aspectes que puguin afavorir la convivència de la comunitat educativa, incidint en activitats dirigides a l'alumnat.

Ceip Puig de'n Valls: Promoure iniciatives de centre i d'aula de caracter coeducatiu.+

- Farem difusió del pacte. - prevenir conductes violentes cap a la dona. - Utilitzar llenguatge no sexista. - Tallers i xerrades que afavorisquen el respecte i la igualtat.

CEIP SA BLANCA DONA: COEDUCACIÓ A L'ESCOLA+

Tornar a treballar la coeducació a l'escola mitjançant activitats diverses des d'Educació Infantil fins a Primària.

CEIP SA BODEGA: COEDUCACIÓ+

Promoure iniciatives de centre i d'aula de caràcter coeducatiu destinades, específicament a la prevenció de la violència de gènere. Dotar al centre d'un agent de coeducació. Donar visibilitat a les dones que han fet història

CEIP SA GRADUADA: ADHESIÓ AL PACTE CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES+

Des del CEIP Sa Graduada de Maó aquest curs ens hem compromès a posar en marxa una sèrie d'accions encaminades a millorar alguns temes que ens preocupen i que pensam són important per a l'educació integra de l'alumnat. - En primer lloc hem passat sociogrames a totes les aules del nostre centre per tal de realitzar una anàlisi de la situació real de cada classe entre el grup d'iguals. - Posteriorment la comissió de convivència ha recollit i preparat una sèrie de recursos per tal de posar en marxa a l'aula en hora de tutoria o de la sessió de valors cívics i socials per tractar diferents temes: coeducació, violència masclista, assetjament, diversitat LGTBI, educació afectivo sexual, diversitat cultural i funcional, mediació i convivència, treball cooperatiu, cohesió de grups, pràctiques i cercles restauratius, etc. - Des del centre s'han revisat alguns documents per fer-los més inclusius, sobretot aquells que van dirigits a les famílies directament. La resta es farà progressivament. - Posteriorment volem establir unes activitats concretes per tal que a tot el centre es xerri dels diversos temes i es treballi per a la millora del grup i de la societat amb una actitud de constant reflexió.

CEIP Sant Antoni de Portmany: Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere. +

Reflexionarem sobre els diferents usos socials de les llengües per evitar esteriotips lingüístics que suposen judicis de valor i prejudicis classistes, racistes, sexistes i de tot tipus.

CEIP SANT FERRAN DE SES ROQUES: PROGRAMACIÓ DE TUTORIA (PLA DE CONVIVÈNCIA)+

El claustre del CEIP Sant Ferran de ses Roques considera que l'educació del nostre alumnat és bàsica per construir una societat on la dona s'equipari a l'home en quant a drets, oportunitats i realització personal. Les nostres actuacions són les següents: 1- Programació específica: El claustre de professors elabora durant el curs 2017-2018, dins el pla de Convivència del centre, una programació detallada amb activitats concretes per treballar la coeducació, identitat sexual, orientacions sexuals i diferents tipus de famílies, multiculturalitat i discapacitats. Durant el curs 2018-2019 es comença a aplicar. La programació es desenvolupa a l'hora de tutoria (un cop a la setmana). 2- Celebració de diades: (25 de novembre contra la violència de gènere i 8 de març dia de la dona). 3- Eliminar jocs i llibres (contes) que inclouen o perpetuen ideologies sexistes i masclistes.

CEIP SANT MATEU DE BAIX: UNA ESCOLA IGUAL DE TOTS I PER A TOTS+

Des del centre farem patis dinàmics i per treballar la cohesió. Fer ús d'un llenguatge no sexista. Dotar la biblioteca del centre de materials que integrin la presepectiva de gènere, la interculturalitat i les diferents entitats sexuals i de gènere.

CEIP SANTA AGNÈS DE CORONA: PROJECTE DE CENTRE 'DONES AL MÓN'+

Portarem a terme un projecte interdisciplinar i globalitzat a nivell de centre, amb les i els alumnes d'Infantil i Primària, per a que coneguin i valorin a dones que han fet història en diferents camps : art, medicina, literatura, esports.. Conèixer també la problemàtica i entrebancs que han trobat per a fer-se lloc en unes disciplines que han estat principalment dominades pels homes.

CEIP Torres de Balàfia: Ulleres Violeta+

Des del curs passat estam participant en el Programa Pilot de Ciutadania Global i Educació Transformadora, uns dels eixos del qual és tenir una mirada de centre des d'una perspectiva de gènere. Aquest eix impregna el dia a dia de l'escola. Les accions que estam treballant són: Analitzar els llibres de lectura de la biblioteca per a que no perpetuïn estereotips quant a sexe, incorporació de referents femenins en tots els espais d'aprenentatge, activitats de despertar vocacions científiques en les nenes, utilització del llenguatge no sexista a les aules, commemoració del 8 de març, com a dia de la dona, realització de dinàmiques vivencials , analitzar la situació de la dona en diferents indrets del món. Des del curs passat estam participant en el Programa Pilot de Ciutadania Global i Educació Transformadora, un dels eixos del qual és tenir una mirada de centre des d’una perspectiva de gènere. Aquest eix impregna el dia a dia de l’escola. Les accions que estam realitzant són: analitzar els llibres de lectura de la biblioteca per a què no perpetuïn estereotips quant a sexe, incorporació de referents femenins en tots els espais d’aprenentatge, activitats de despertar vocacions científiques en les nenes, utilització de llenguatge no sexista a les aules, commemoració del 8 de març com a Dia de la Dona, realització de dinàmiques vivencials, analitzar la situació de la dona en diferents indrets del món, anàlisi de lletres de cançons des d’un punt de vista reflexiu i crític, neutralitzar les accions que van sorgint en el dia a dia on s’evidencien actituds sexistes, realització de jocs inclusius i col·laboratius.

CEIP Tramuntana: COEDUCACIÓ A L'ESCOLA+

El CEIP TRAMUNTANA es compromet amb les següents accions contra les violències masclistes: 1. Farem difusió del Pacte Social entre la Comunitat Educativa i fomentarem l’adhesió al Pacte per part de tota la comunitat. 2. Celebrarem la setmana del 8 de març donant visibilitat a les dones que han fet història i/o realitzant alguna acció per a la igualtat. 3. Rebutjarem obertament tot tipus de violència física, verbal o psicològica. 4. Utilitzarem un llenguatge no sexista: la nostra llengua ha de representar dones i homes, filletes i fillets. 5. Treballarem amb contes no sexistes. 6. Farem ús no sexista dels espais educatius del centre. Incentivarem la participació de tots i totes als jocs del pati. Donarem eines per reconèixer joguines que tenen un component sexista i transmetrem la idea que els fillets i les filletes poden jugar a tot. 7. Incloure la coeducació a la PGA i al Pla de Convivència.

CENTRE ASSESSOR DE LA DONA CONSELL INSULAR DE MENORCA: Donar suport social,psicològic i jurídic a dones víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles+

El centre Assessor de la Dona, es compromet a donar suport a les dones víctimes de violència masclista, i els seus fills i filles des d'una perspectiva integral. L'atenció que garantim és el suport psicològic, l'assessorament jurídic, l'assessorament social i l'habitatge temporal mitjançant el pis d'acollida. També ens comprometem a contribuir en la prevenció de la violència masclista per mitjà de la participació en els tallers de Salut i Cultura del Consell Insular de Menroca, per alumnes de 3 d'ESO y 2º de Batxillerat. El Centre Assessor de la Dona és un servei insular que atén a tota la població de Menorca.

Centre d'Estudis de l'Esplai: Mesures i bones pràctiques per la igualtat laboral i la prevenció de les violències masclistes+

1. Aplicar la perspectiva de gènere i igualtat de forma transversal en totes les formacions, activitats i projectes. 2. Ús i difusió de llenguatge igualitari i no sexista. 3. Compromís amb la paritat en els diferents espais de participació de l'entitat. 4. Afavoriment de la conciliació familiar 5. Desenvolupar i aplicar un Pla d'igualtat per a l'entitat. 6. Promoure i oferir activitats d'educació en la igualtat per a joves. 7. Introduir, explícitament, com a objectiu la igualtat entre les persones participants en tots els nostres projectes i activitats. 8. Promoure la creació d'una comissió d'igualtat a l'entitat.

Centre de Salut Es Blanquer, Inca: Formació per la millor actuació davant victimes de violències masclistes +

Al Centre de salut d´Inca volem formar-mos per actuar de la millor manera possible davant les violències masclistes i saber com detectar a una víctima de violència de gènere.

CENTRE DE SALUT PONT D'INCA - MARTÍ SERRA: Dimarts de Xapa i Divendres de difusió del pacte social per crear noves adhesions.+

Compromís de cada dimarts a #PosatLaXapa i difondre-ho a través de les diferents xarxes socials del @Cspontdinca, mitjançant una foto i un comentari diferent cada setmana. Oferir un espai en el nostre Centre de Salut per a l'Institut Balear de la Dona amb els seus fulletons informatius, a més els referents ens comprometem els divendres de final de mes a fer difusió del Pacte Social posant una taula d'informació amb la idea de fer una recerca de noves adhesions als pacients i usuaris de Marratxí Identificar l'impacte de la violència en les dones i el seu entorn social, familiar i de relacions personals. Donar eines bàsiques per identificar la violència en la parella;, com accions d'abús o control. Desenvolupar habilitats per trencar l'aïllament associat a la violència i aprofitar els recursos que poden oferir les xarxes de suport familiars i comunitàries Oferir atenció sanitària integral i registrar-la en la història clínica, ajudar-les a entendre el seu malestar i els seus problemes de salut com a conseqüència de la violència i la por. Establir una coordinació amb altres professionals i institucions.

CENTRE DE SALUT SANTA EULÀLIA DES RIU: PROMOCIO DE ACTIVITATS DESTINADES A LA LLUITA DE LA VIOLENCIA MASCLISTA+

Difusió entre els professionals de la activitat sanitària de la detecció de possibles víctimes de violència de gènere, divulgació d´activitats relacionades amb el tema i suport en general.

Centre de Salut Santanyí: Les i els professionals del Centre de Salut de Santanyí treballam per a la prevenció, detecció, atenció i orientació de les dones, filles i fills que sofreixen violència masclista.+

- Demanar amb regularitat, quan sigui factible, a totes les dones sobre l’existència de violència, com a tasca habitual dins les activitats preventives. - Estar alerta a possibles signes i símptomes de maltractament i fer-ne el seguiment. - Oferir atenció sanitària integral i registrar-la en la història clínica. - Ajudar-les a entendre el seu malestar i els seus problemes de salut com una conseqüència de la violència i la por. - Informar i remetre les dones als recursos disponibles de la comunitat. - Mantenir la privacitat i la confidencialitat de la informació obtinguda. - Estimular i donar suport a la dona al llarg de tot el procés, respectant la seva pròpia evolució. - Evitar actituds insolidàries o culpabilitzadores, ja que poden reforçar l’aïllament, minar-los la confiança en elles mateixes i restar la probabilitat que cerquin ajuda. - Establir una coordinació amb altres professionals i institucions. - Col·laborar a dimensionar i investigar el problema mitjançant el registre de casos.

Centre de Salut Xaloc: Prevenció, sensibilització y accions contra la violència de gènere.+

Des del centre de Salut de Campos ens comprometem a realitzar les següent accions: - Totes les actuacions d'educació per la salut que realitzam a l'institut tendran com a eix fonamental i transversal la prevenció i sensibilització contra la violència masclista. - Realitzar una atenció sanitària justa on no hi hagi cap discriminació en l'atenció pel fet de ser dona, fomentant un clima respectuós i igualitari. - En millorar l'atenció i intensificar la detecció de casos de violència masclista. - A seguir format-nos com a equip, fent sessions clíniques que ens ajudin en l'atenció a les dones víctimes de violència masclista.

Centre per la Gestió Etica de la Empresa: Difusión de buenas prácticas empresariales y formación en igualdad de oportunidades en la empresa+

Desde Eticentre, nos comprometemos a dar difusión a las iniciativas empresariales que fomentan la igualdad de oportunidades dentro de sus organizaciones. Además promoveremos iniciativas de sensibilización y de formación en esta temática.

CENTRE SALUT MANACOR: AUGMENTAR LA SENSIBILITAT DE LA POBLACIO+

Intentarem el personal que hi treballa sensibilitzar-nos amb la ciutadania epr tal de poder reconeixer actituds que potenciin ¡, encobreixin violència de gènere o vulnerin els drets de les eprsones per discriminatie de sexe, gènere i/o edat.

CENTRO DE SALUT VILA: COMPROMISO CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERO+

En el centro realizamos labores de sensibilización y formación

Centro de Terapia y Pareja Palma: Divulgació del manifest i incloure les relacions del tracte dins la formació d'Educació sexual+

S'inclourà la perspectiva de gènere i bon tracte de parella la formació, tallers i xerrades que s'organitzin al Centre tant a les temàtiques d'educació sexual com a les relacions de parella, especialment amb les parelles amb discapacitat.

Centro Salud Formentera: Tolerancia Cero en el Centro de Salud de Formentera+

Que toda mujer no tolere un maltrato machista sea cual fuere, de su pareja o expareja, si tiene que comunicar cualquier violencia que se ponga en contacto con cualquier personal sanitario del Centro de Salud de Formentera alli encontrara acogida y proteccion.

CEPA Ciutadella: Presa de consciència i difusió+

1. Celebrar la jornada JORNADA DE PREVENCIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES, un conjunt d'activitats obertes a tot l'alumnat del centre que es duran a terme amb relació a la cita del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. 2.Posar en funcionament el Racó de Reflexió Sexista del CEPA Ciutadella, un espai de denúncia i reflexió que anirem actualitzant de forma periòdica. 3. Fer difusió mitjançant la pràctica docent dels principis que es concreten al Pacte Social contra les violències masclistes.

CEPA FRANCESC BORJA MOLL: Prendre consciència dels actes discriminatoris per raó de sexe, orientació sexual i identitat de gènere. +

- Cicle de conferències. - Pel·lícules amb debat obert. - Activitat de reflexió amb missatges reivindicatius als dies commemoratius al Pati del centre.

CEPA PITIÜSES: Celebració del dia de la dona 8 de març+

Llegirem el manifest en contra de la violència masclista i farem prendre consciència a tot el nostre alumnat de la realitat social que tant ens preocupa envers aquest drama. Les classes s'aturaran i farem aquesta lectura. També es poden incloure activitats (encara a concretar) en les assignatures habituals, que denunciin la violència masclista i convidin a reflexionar i modificar patrons d'actuació als membres de tota la nostra comunitat educativa. Aquesta actuació es durà a terme en les nostres tres seus (Eivissa, Santa Eulària i Formentera).

CEPA Son Canals: Escola per a mares immigrades+

Oferir espai socioeducatiu per a mares immigrades

CEPCA : Realizar actividades en los centros educativos de secundaria+

abordando la aprevención de la violencia de género así comoel abordaje de la igualdad y la tolerancia

CERMI ILLES BALEARS: Fer difusió del pacte+

Fer la màxima difusió possible del pacte.

CFO,CB: societat compromesa.+

Difondre i promocionar dintre de l´àmbit de la nostra activitat laboral i social, que la igualtat de génere i la lluita contra la violència masclista és un compromís que afecta a tota la nostra societat.

Chrysallis Baleares: Tallers i Contacontes+

Ens comprometem a dur a terme Tallers i Contacontes per treballar la igualtat de gènere i la diversitat afectiu-sexual.

CIFP SON LLEBRE: Iniciar el CFGS Promoció de la igualtat de gènere. +

Disseny d'una formació específica per el professorat que ha d'impartir el cicle. Organització del centre per a la implantació del cicle en el curs 2017-18

CLÍNICA ÁUREO: Compromiso Clínica Áureo+

1. Crear un protocolo de actuación interno de vigilancia y denuncia en los casos de sospechas o evidencias de casos de violencia de machista. 2. Descuentos especiales en tratamientos de estética para mujeres que hayan sido víctimas de la violencia machista, con el objetivo de ayudarles a recuperar, mejorar o reforzar su autoestima. 3. Fomentar y divulgar la adhesión al “Pacto Social contra la Violencia Machista” a través de nuestra web y nuestras redes sociales.

CLAUSTRE CEIP DE PRÀCTIQUES : Difusió del Pacte Social+

Publicació de l'adhesió al pacte a la seva pàgina web.

Claustre CEIP Rodamilans: Difusió i suport al pacte social. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere+

- Donar a conèixer el pacte social a tot el claustre. - Programar activitats de manera sistemàtica per promoure l'igualtat de gènere. - Incorporar la lleid 'igualtat al PLA DE CONVIVÈNCIA DE CENTRE. - Realitzar una memòria explicativa de les activitats realitzades durant el segon semestre del curs.

Claustre IES BIEL MARTÍ: Treballarem per a una coeducació real de l'alumnat+

Promourem, en el nostre centre, activitats generals i específiques que estiguin fonamentades en el tracte igualitari tant per qüestió de gènere i orientació sexual, com de raça i d'altres característiques personals de cada alumne i alumna. Les actuacions generals s'han de fer al llarg de tot el curs. De fet, ja vam començar amb l'inici de curs. Les específiques les centram en la setmana del 8 de març, en la que vam fer uns díptics amb dones que han destacat, al llarg de la història, en diferents àmbits dels que es treballen a les diferents assignatures que s'imparteixen en el nostre centre.

Club Bàsquet Formentera: Valors a l'esport+

Promourem a les nostres activitats els valors de la igualtat i la no violència entre els nostres jugador@s . Emprarem un llenguatje no sexista tant a nivelle verbal com a les nostres xarxes socials.

CLUB BALONCESTO CALVIÀ: Sensibilización y difusión+

Dar visibilidad al pacto a través de una difusión interna entre todos los técnicos del club, y externamente a través de nuestras redes y página web, así como promover a través del deporte la igualdad entre mujeres y hombres.

Club d'esplai Es Jardí Màgic: Educació i conscienciació +

Promourem durant totes les nostres activitats els valors de la igualtat, la no violència i la solidaritat envers els que han patit violència de gènere.

CLUB D'ESPLAI ES TURO: Difusió i promoció d'activitats igualitàries i no sexistes+

- Posaré esment en l'educació dels nostres infants perquè siguin respectuosos amb el tacte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d'orientació sexual o d'identitat de gènere. - Faré difusió de les bones pràctiques i serveis que contribueixin a estendre valors d'igualtat i diversitat. - Promouré que les activitats que es facin fomentin el tracte igualitari.

Club d'Esplai Fent Camí Jovent: RESPECTA+

Les finalitats de la nostra associació són educatives, dins el marc de la pedagogia social, l’educació no formal, l’educació en valors i la promoció d’hàbits i estils de vida saludable. D’aquesta manera volem aportar opcions dins l’educació en el temps lliure durant el creixement i la maduració dels infants i joves a partir de la seva autonomia. Per això, els fins que es proposen des del Club d’Esplai Fent Camí Jovent són: L’Educació en Valors a. Desenvolupar oportunitats d’aprenentatge no formal a traves de diferents programes i projectes educatius. b. Combatre els estereotips de gènere c. Promoure un estil de vida saludable per tal de reduir les conductes de risc en la població infantojuvenil, potenciant l’activitat física i la participació social. d. Fomentar els models de consum i de producció més ecològics entre els joves e. Conscienciar als joves sobre els drets fonamentals de les persones La participació a. Desenvolupar estructures participatives, així com la cooperació entre els agents i les entitats del barri, les famílies i la resta d’agents socioeducatius b. Fomentar la cooperació social i optar a les avantatges que té una associació dins l’àmbit de la comunitat europea. La inclusió social a. Aprofitar el potencial de l’animació juvenil com a mitjà d’inclusió b. Desenvolupar la presa de consciència i les capacitats interculturals de les persones c. Atendre a la diversitat i donar suport a les persones que presentin una discapacitat i/o una problemàtica social per que puguin accedir als recursos El voluntariat a. Potenciar els processos de participació de voluntaris per tal de poder desenvolupar el projecte, assumint la responsabilitat i aplicant la normativa que així es defineixi Per aconseguir aquestes finalitats, es desenvoluparan les activitats següents: 1. Activitats educatives de temps lliure infantils i juvenils 2. Dinamització comunitària 3. Animació sociocultural 4. Accions formatives 5. Activitats ludicodeportives 6. Intervenció socioeducativa

CLUB DEPORTIVO BAHIAS: QUE LA JUVENTUD QUE TENEMOS EN NUESTRO CLUB O VIENE A VERNOS PUEDAN VER QUE EQUIPOS FEMENINOS Y MASCULINOS SOMOS IGUALES+

LOS EQUIPOS DE TODAS LAS CATEGORIAS QUE TENEMOS NO TIENEN DIFERENCIA ALGUNA EN NINGUN ASPECTO, EL ESFUERZO LO HACEMOS ENTRE TODOS/AS

Club Deportivo Calvia: Compromís+

Promourem durant totes les nostres activitats els valors de la igualtat i la no violència entre els nostres jugadors i jugadores. Emprarem un llenguatje no sexista tant a nivelle verbal com a les nostres xarxes socials. Donarem a coneixer aquest pacte i ajudarem a la seva difussio.

Club Esportiu +Qtrail +

Se propone que se guarde un minuto de silencio en memoria de todas las víctimas de la violencia machista en el momento previo a cualquier salida en todas las competiciones deportivas en las que participemos. Si nuestro club organiza una prueba o evento lo hará sin duda alguna; si alguien de nuestro club participa en una prueba nos pondremos en contacto con la organización de la misma para solicitarle que guarde un minuto de silencio cada vez que en la semana previa una mujer haya perdido la vida (en cualquier CCAA) por causas relacionadas con esta lacra social. El minuto de silencio se debería hacer momentos antes de la salida indicando el motivo y el rechazo de todos los deportistas. También nos comprometemos a denunciar y condenar cualquier episodio de violencia machista cuando nos enteremos de ello en nuestras redes sociales a fin de generar la necesaria conciencia social. También propondremos en nuestra próxima asamblea general que en nuestras camisetas se imprima el logo coorporativo o lazo lila en contra de la violencia machista.

CLUB ESPORTIU CONSTANCIA: Donar a conèixer aquest pacte i ajudar a la seva difusió+

Donar a conèixer aquest pacte i ajudar a la seva difusió a nivell intern en la nostra organització entre entrenadors, jugadors, pares i membres de la junta directiva i a nivell extern mitjançant la nostra web, xarxes socials i notes de premsa. Promoure els valors de la igualtat i la no-violència en la nostra institució. Distrubuir material didàctic entre la nostra institució que editi el "institut Balear de la Dona" per donar a conèixer aquest pacte. Instal·lar una lona publicitària al nostre estadi "Nou Camp" amb la imatge proporcionada pel "Institut Balear de la Dona" per donar a conèixer aquest pacte.

Club Esportiu Son Ximelis: TALLER D'AUTODEFENSA +

ESTAM ORGANITZANT UN TALLER D'AUTODEFENSA PER A TOTES LES DONES A LA BARRIADA DE SON ROCA, COM A EINA DE CONSIENCIACIÓ I EMPODARAMENT DE LES DONES.

CLUB NATACIÓ LLUCMAJOR: Transmetre valors+

Ens comprometem a transmetre valors als esportistes.

Club Prat de Catí: Dones diuen Dones+

Recital de Poesia de Dones Poetes interpretat per Dones. En motiu del Dia de la Dona

CLUB VOLEY PALMA: Difusió i suport al pacte social juntament amb la promoció dels valors de la igualtat a través de l'esport.+

Ens comprometem a fer difusió d'aquest pacte social en l'ambit intern a tots el membres del Club i del equip, aixi com també externament a través de les nostres xarxes socials. Difusió del valors de la igualtat entre el infants i joves a les nostres activitats i visites escolars.

Coalició Més per Menorca: FORMACIÓ+

Realitzar formacions al llarg de l'any, per els càrrecs i adherits a Més per Menorca

Col.legi Oficial de Psicologia Illes Balears - COPIB: El COPIB anima l'adhesió al Pacte dels/de les professionals de la Psicologia+

- Donar a conéixer el Pacte Social al nostre col.lectiu col.legial i animar-lo a adherir-s’hi. - Seguir recolzant i oferir la nostra col.laboració en totes aquelles accions relacionades amb la promoció de la igualtat i la prevenció i tractament en violència de gènere i violències masclistes en que els/les professionals de la Psicologia poguem aportar la nostra visió

Col·lectiu Cultural Sitja: Difusió+

Difondre a través de la revista de Bunyola 'Es Castellet' la campanya del compromís Reaccionem al municipi.

Col·lectiu Es Fibló: L'alliberació dels drets de la dona! +

Fomentar la igualtat entre homes i dones, a través des llenguatge, actes i presentacions. Condemnar actes que impliquin masclisme /violència contra les dones. Saber com actuar i que fer davant qualsevol tipus d'abús.

COL·LEGI D'EDUCADORES I EDUCADORS SOCIALS DE LES ILLES BALEARS: DIFUSIÓ I SENSIBILITZACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIES MASCLISTES+

Difusió i sensibilització dels actes i activitats organitzades per les Administracions i entitats contra les violències masclistes.

Col·legi Fra Joan Ballester : Et convidam a un compromís+

Hem pensat per enguany començar la tasca amb la sensibilització i posada en coneixement del manifest. Es penjarà el manifest al taulell de l'escola i conjuntament orientadora i tutor corresponent es treballarà el manifest als cursos de secundària.

Col·legi Nostra Sra de la Consolació: Junts per l'igualtat +

Accions que es realitzaran al centre: - Xerrades formatives a tercer i quart d'ESO, per part del programa Salut Jove, per tal de promoure el respecte i la responsabilitat compartida d'ambdos sexes en la vida afectiva sexual dels alumnes. - Xerrades formatives a segon i tercer d'ESO, a càrrec de la UIB i el Centre Assesor de la dona, així com diferents activitats a través de tutoria i pastoral, per tal de promoure la cultura dela pau i prevenir la violència masclista i de gènere. - Revisar des de la Comissió de Convivència el material curricular i educatiu que s'utilitza a les diferents àrees. - Orientar tot l'alumnat en el seu futur acadèmic i/o professional, independentment del sexe. En aquest sentit es visiten les diferents opcions acadèmiques i professionals postobligatòries.

Col·legi Oficial d'Infermeria: Jornada "Les infermeres, un actiu enfront les desigualtats en la violència de gènere"+

Jornada de debat sobre la violència de gènere en les seves diferents formes i el paper de les infermeres davant d'aquest problema Les infermeres Belén Matesanz, Carme Vidal, Marián García Baratas i María del Carmen Vallés del Viejo parlaran

Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears: Sessió-Debat: Les infermeres, un actiu front a les desigualtats en la violència de gènere+

Les infermeres, un actiu front a les desigualtats en la violència de gènere Amb motiu del Dia Internacional contra la violència cap a les dones, el COIBA organitza el 24 de novembre, una nova sessió-debat del cicle #DijousInfermers entorn a aquest tipus de violència, en vàries de les seves formes, i planteja una reflexió de quin és el paper i les possibilitats de les infermeres en relació a la prevenció, el tractament i la cura de les víctimes. Les ponents ens exposaran els següents temes, sobre els que se debatrà obertament: • "La violència masclista: el paper del moviment feminista i la infermeria" - Carme Vidal, infermera i coordinadora de Salut i Gènere a la DG de Salut de la Conselleria de Salut. • "La prostitució, una altra forma de violència contra les dones" - Belén Matesanz, infermera i coordinadora d'inclusió social de Metges del Món a Balears. • "Avanç del protocol davant la mutilació genital a les Illes Balears" - Marian García Baratas, comare i responsable de Salut sexual i reproductiva de la Conselleria de Salut. • "La infermera, protagonista essencial en la lluita contra la Mutilació Genital Femenina" - María del Carmen Vallés, comare i voluntària al grup de MGF de Metges del Món. PRESENTA: Sra. Rosa María Hernández, presidenta del COIBA. DATA: Dijous, 24 de novembre de 2016 HORARI: 17h-19:30h LLOC: Centre Flassaders de Palma ENTRADA LLIURE prèvia reserva de plaça a coiba.pm@infermeriabalear.com + RETRANSMISIÓ PER STREAMING a través de la web del COIBA Més informació: Català: https://www.infermeriabalear.com/registro.php?idgrupo=20161114114648&lan=2 Castellano: https://www.infermeriabalear.com/registro.php?idgrupo=20161114114648&lan=1

Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears: FARMACÈUTICS COMPROMESOS+

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears, com a representant del col·lectiu farmacèutic illenc es compromet a col·laborar en la difusió de les accions que la campanya REacció organitzi i fomentar els actes des de les oficines de farmàcia. Els apotecaris hem participat activament en la difusió d’anteriors campanyes contra de la violència masclista i seguirem ajudant a fer-ho, incloent també el conjunt d’apotecaris illencs.

Col·legi Oficial de Pedagogia i Psicopedagogia de les Illes Balears
Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears: Difusión +

Difusión del proyecto a colegiad@s y redes sociales

Col·legi Oficial Treball Social Illes Balears: Sensibilització, conscienciació i difusió del pacte social. Formació específica en violència de gènere+

Formació a Treballadors i Treballadores Socials en vers a la violència de gènere. Participació activa en campanyes de concienciació. Assessorament i suport técnic per a l'elaboració de protocols o projectes técnics. Col·laboració en la difusió de campanyes.

Comisión Tecnica Violencia Género Menorca : Mantener la comisión multidisciplinar para fomentar todas las acciones necesarias para abordar este problema en la sociedad y en nuestro ámbito local+

- Revisar y aprobar los itinerarios de derivación de las mujeres víctimas de violencia de género elaborados por la Comisión Técnica. - Hacer una propuesta al CIME , para que los agresores puedan recibir atención especializada de forma voluntaria en Menorca. - Ser el órgano de coordinación entre todos los recursos y servicios de atención directa o indirecta a mujeres VVG. - Impulsar acciones que mejoren la atención a las mujeres VVG en Menorca.

COMISSIONS OBRERES ILLES BALEARS: NO A LA VIOLÉNCIA DE GÈNERO DINS L´`AMBIT LABORAL+

-Difusió . sensibilització i formació per eradicar la violència de gènere. -Assessorament jurídic i social en contra de la violència de gènere en l'àmbit laboral -Impulsar actuacions i mesures per a la contractació i el foment de l'ocupació de les dones víctimes de violència de gènero

Consell de Mallorca: Cumplimentar Pacte Ciutadà per una Mallorca lliure de violències masclistes. +

Activitats de prevenció i sensibilització

CONSELL ESCOLAR CEIP RODAMILANS: Difusió i suport al pacte social. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere+

Informar a tots els membres del pacte. Donar suport a la programació d'activitats contra la violència de gènere

CONSELL INSULAR D'EIVISSA: II PLA D'IGUALTAT+

Diagnòstic, disseny i execució del II Pla Insular d'Igualtat

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA: COMPROMÍS DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES+

- Difondre i donar suport al Pacte Social contra les Violències Masclistes. - Elaborar i posar en marxa el pla d'igualtat dins el 2017. - Elaborar un protocol d'intervenció local en matèria de violència de gènere per tal de millorar l'eficàcia en la detecció i apropar els recursos allà on es trobin les víctimes (serveis socials, sanitat, escoles). - Crear una comissió de treball per elaborar actuacions clares i coordinades per prevenir la violència de gènere i per apropar els serveis a les dones i infants víctimes. - Proporcionar formació específica en matèria de violència de gènere al personal del Consell Insular de Formentera que atén dones i infants víctimes d'aquesta violència. - Mantenir les intervencions en centres educatius orientades a treballar les relacions afectives i sexuals, la gestió de les emocions, la igualtat i els rols de dones i homes per tal de prevenir la violència abans que es produeixi. - Mantenir el suport econòmic i logístic a associacions de dones de Formentera que treballin per fomentar la igualtat de gènere.

CONSELL INSULAR DE MENORCA: Compromis del Consell Insular de Menorca contra les violències masclistes. +

- Difondre i donar suport al Pacte Social contra les violències masclistes.

Consell Municipal d'Igualtat de Maó: Sensibilització per la Igualtat d'oportunitats i contra la violència sobre les dones+

El CMI organitzarà i promourà al municipi accions de sensibilització per la Igualtat durant el mes de març i també promourà i organitzarà accions de sensibilització contra la violència sobre les dones durant el mes de novembre, implicant tots els sectors de la ciutadania.

Consell Social de la Universitat de les Illes Balears: Difondre el pacte i els seus valors+

Col·laborar en l'aplicació del pla d'igualtat de la UIB Mesures d'acció positives envers al col·lectius de dones de la UIB

Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca: Lectura del Manifest+

A les 12 del migdia del dia 9 es llegirà el manifest al hall de la Conselleria per part de l'alumnat del cicle tècnic superior en igualtat de gènere

Conselleria de Salut: Elaborar un protocolo d'actuació sanitària davant la viòlencia masclista a les Illes Balears+

Elaborar un protocolo d'actuació sanitària davant la viòlencia masclista a les Illes Balears, amb l'objectiu d'aportar coneixements, unificar criteris, oferir orientacions i recursos en casos de viòlencia masclista a les i els professionals de la salut de les Illes Balears.

Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca: Difusió i sensibilització de la problemàtica que pateix la nostra societat+

Difusió i sensibilització mitjançant correos electrònics a tota la nostra comunitat educativa, comptant pares, alumnes i professorat, mitjançant difusió a la nostra pàgina web i mitjançamt la possibilitat d'activitats o concerts que impliquin un compromís de tots.

Consorci de Transports de Mallorca: Compromís per a incorporar mesures relacionades amb el col·lectiu de dones víctimes de violències masclistes a la xarxa del transport públic interurbà +

Ens comprometen a fer efectives les següents mesures 1.Oferir descomptes en els viatges en transport públic interurbà a les dones víctimes de violència de gènere. S’inclou aquest col·lectiu en el perfil pensionista de la Targeta Intermodal. D'aquesta manera les dones podran gaudir d'un descompte del 50% en el bitllet senzill i podran aprofitar els abonaments de transport T20 i T40. 2.Difondre el telèfon d'atenció les 24h. de l'IBdona amb adhesius a les estacions de tren / metro i a les oficines d'atenció a l'usuari. 3.Cedir gratuïtament els espais publicitaris propis de la xarxa TIB (pantalles als trens, al videowall de l’estació Intermodal i als suports de cartelleria) per a campanyes de difusió d’IBdona. 4.Incorporar sistemes de videovigilància als busos. Mesura prevista a partir de 2019. 5.Millorar la seguretat a les parades amb il·luminació, en alguns casos, a les noves marquesines. 6.Formar al personal de tren i metro en aspectes d'igualtat i perspectiva de gènere adaptats al seu entorn laboral. Establir pautes d'actuació en situacions d'agressions sexistes i sexuals. 7.Revisar les normatives actuals per a incloure la perspectiva de gènere. Normativa d'ús del servei i Normativa de l'Estació Intermodal.

Consulta D'Osteopatía Molí Santamaria: Difusió del Pacte+

A la Consulta, farem difusió del Pacte i posarem esment a qualsavol signe de possibles violencies masclistes

Consumidores y Usuarios de las Islas Baleares: Consumidores y Usuarios de las Islas Baleares+

Practicas responsables en las empresas para que no se discrimine el ejercicio de los derechos de los consumidores por razón de sexo

COOP4EQUALITY: Reconeixer i acreditar les polítiques d'igualtat dels ajuntaments a través del Distintiu per la Igualtat SG CITY 50-50+

Donarem suport als Ajuntaments de les Illes Balears per donar a conèixer i obtenir el Distintiu per la Igualtat SG CITY 50-50 que reconeix i certifica les polítiques d'Igualtats dels ajuntaments, per tal d'aconseguir ciutats i pobles lliures de discriminacions i de violències contra les dones. http://city50.distintiudegenere.cat/

Cooperativa d'Apotecaris: Difusió dels objectius del pacte+

Difusió dels objectiu del pacte

Cooperativa d'Ensenyament Es Lledoner : Educar amb consciència +

Promoure activitats per treballar les diferències com a enriquidores i la igualtat com a essència de la convivència

Cooperativa Integral d'Eivissa: Adhesió al pacte i difusió+

Ens adherim al pacte i promovem tots els punts del manifest en el funcionament intern de la cooperativa i en tots els nostres projectes socials.

Coordinadora Balear de Persones amb Discapacitat: Evitar l'autopercepció negativa que tenen moltes dones amb discapacitat+

Realització de tallers amb petits grups de dones amb discapacitat per treballar temes vinculats a l'autopercepció i a la violencia de gènere. Desactivar els estereotips socials dels mitjans de comunicació i de la publicitat que suposen una disminució de l'autoestima.

Copa menstrual MeLuna: Xarxes socials+

Concienciar mitjançant les xarxes socials i donar una visió de que l'ús de la copa menstrual es una eina d'empoderament femení perquè quan més ens coneguem, més ens respectarem i ens farem respectar.

Coral Minuet: La Coral Minuet re-Acciona+

Al proper concert (encara no tenim data, però serà durant el mes de maig), totes les integrants de la coral (és una coral femenina) lluirem la xapa i la directora o una de les cantaires es dirigirà al públic i manifestarà el nostre suport a la campanya. També lluirem la xapa al concert de final de curs, el mes de juny.

Creu Roja Balears: Incorporar la perspectiva de gènere en totes les actuacions de Creu Roja Balears i disseny de projectes i accions específiques de gènere+

Creu Roja Balears com entitat amb gran impacte social conté projectes amb perspectiva de gènere, a més d'un Pla de Igualtat. D'altra banda, en les diferents àrees de treball, es desenvolupen projectes específics de gènere orientats cap a diferents col·lectius poblacionals. - Projecte Flash de Gènere i micromasclismes: tallers presencials dirigits a totes les persones que tenen relació amb Creu Roja Balears (personal, voluntariat i usuaris/es) + campanya online: www.flashdegenere.org - Protocol d'actuació davant les violències masclistes del equips d'emergències de Creu Roja a les festes populars de les illes. - Execució de la campanya "En formes part" d'assessorament i atenció a víctimes d'agressions sexuals a les festes de Menorca. - Projecte Píndoles contra la LGTBI-Fobia. tallers presencials dirigits a tota la comunitat general + campanya online (www.pindoleslgtbi.org) + recerca empírica sobre LGTBI-fòbia a les Balears i la discriminació múltiple. - Formacions i seminaris en relació a la violència de gènere i les polítiques d'Igualtat.

CS Son Gotleu: penjar cartells i xapes+

Penjarem cartells i el personal lluirà la xapa

DAIRA: Accions de promoció +

Des de Daira realitzam activitats mensuals per a la dinamització del municipi sempre dirigides a promocionar la igualtat entre dones i homes.

Delegació de Fires i Dijous Bo. Ajuntament d'Inca: Difusió del Pacte Social a la Fira del Dimecres i Dijous Bo. +

En col·laboració amb l'àrea d'igualtat de l'Ajuntament i el Govern Balear, difondrem el Pacte Social entre els visitants de la fira a través de sol·licitar la Unitat mòbil contra les violències masclistes. Per oferir un espai de reflexió que convidi a tothom a unir-se a la xarxa Reaccionem per no deixar espai a les violències masclistes.

Delegación balear del Colegio de Ingenieros Agrónomos de Levante: Visibilización de las ingenieras agrónomas+

Promover la figura de la ingeniera a lo lago del año en nuestras publicaciones, con el fin de vencer la tendencia de asociar el mundo de la ingeniería al sector masculino. Incorporación de lenguaje inclusivo en los documentos y publicaciones de la Delegación.

Departament de Filologia Catalana i Lingüística General (UIB): Difusió del pacte Reacció i accions de sensibilització contra les violències masclistes+

El Departament es compromet a fer difusió del pacte entre els alumnes i les entitats amb qui treballa o col·labora. Així mateix, es compromet a dur a terme accions de sensibilització concretes —tant a les aules com a l'àmbit de la Universitat en general— contra qualsevol classe de violència masclista.

DEPARTAMENT ECONOMIA APLICADA (UIB): Aplicar i transmetre els valors de la igualtat de gènere i fer difusió del manifest+

Aplicar i transmetre els valors de la igualtat de gènere en el si de totes les tasques de gestió, docència, recerca i transferència del coneixement realitzades pels membres del Departament d’Economia Aplicada; així com fer difusió del manifest entre els membres de l’esmentat departament

Diana Athletic Club: lluitar per la igualtat de les dones a l'esport -Informació Declaració de Brighton+

Informació als socis i esportistes de la Declaració de Brighton (1984) sobre esport i dona, sobre la igualtat a l'esport i a poder desenvolupar les activitats esportive a un entorn segur per a la dona.

DIRECCION DE ATENCION PRIMARIA: FORMACION A LOS PROFESIONALES DEL AREA DE SALUD+

FOMENTAR Y FACILITAR LA FORMACION EN MATERIA DE DETECCCION Y ATENCION EN VIOLENCIA DE GENERO A LOS TRABAJADORES DEL AREA DE SALUD DE EIVISSA Y FORMENTERA

E.I Arc de Sant Marti: Qüestions de gènere a l'escola infantil+

Dedicarem un claustre dirigit per l'orientadora de l'EAP a la reflexió i adquisició de bones practiques a l'etapa 0-3 que ens ajudin a millorar el tractament de les qüestions de gènere a l'escoleta. Tot el claustre s'implicarà en canviar mirades i actituds per tal d'afavorir una educació en igualtat.

E.I. Cap de Creus: Donarem suport a les activitats per a la igualtat de gènere+

A la nostra escola promourem activitats que fonamentin el tracte igualitari per qüestió de gènere mitjançant formació pel professorat. D'aquesta manera ens farem més conscients dins la nostra pràctica educativa i ho podrem fer extensiu a la resta de la comunitat educativa.

E.I. ES PASSERELLS: TREBALLEM LA COEDUCACIÓ+

En el Centre treballem les potencialitats i individualitats de tots els alumnes i les alumnes independentment del sexe. Ens comprometem a oferir un ventall de possibilitats el màxim variable possible en situacions de joc, futbol, caseta-cuineta, cotxes, metges, construccions, contes etc. perquè tothom es senti lliure de triar el que més li agradi. Ens comprometem també a formar el nostre equip docent en coeducació i per això hem participat en el Seminari que va fer EAP sobre gènere i Coeducació així com en les Jornades d'Educació Infantil sobre Gènere. També participarem en un Curs sobre Narració Infantil envers la diversitat.

E.I. FORT DE L'EAU: Xerrada: ' Las emociones en la infancia'+

- Xerrada sobre educació emocional: Dia 29 novembre 2018 a l'EI fort de l'Eau a les 17 h. realitzada per la Psicòloga Ana Sáiz amb possibilitat de seguiment amb uns tallers per les famílies interessades. - Farem difusió del Pacte Social fomentant l'adhesió al pacte per part de la comunitat educativa. - Fomentem el tracte igualitari tant per qüestió de gènere, com de raça, fent ús no sexista dels espais i materials de joc. - Rebutjem tot tipus de violència física, verbal o psicològica i treballem l'educació emocional dins les aules per aprendre a gestionar les emocions, considerant que és el millor vagatge que podem donar als infants en el seu desenvolupament. - Utilitzem un llenguatge no sexista en els nostres comunicats.

EAP MENORCA: Formació en la identitat i el gènere per a les educadores de l'etapa infantil+

Seminari per a la reflexió de la formació de la identitat i del gènere. Grups de debats sobre el llenguatge que s'usa amb els infants Revisió de les propostes i contextos de joc organitzats en les aules.

EcoTiovivo: Cavalls Coeducatius+

En la nostra atracció, a part de seguir criteris sostenibles en l'elecció de materials, hem optats per caracteritzar els nostres caballitos de formes coeducativa. No hi ha distincions de cavallets per a nenes o nens i hem evitats colors amb possibles conotaciones de gènere etc.

EDUCOM (Educació i Atenció Comunitària) de l'Ajuntament de Maó: compromís, com a grup de feina, en la prevenció de les violències masclistes+

1.- incloure la perspectiva de gènere als espais educatius que desenvolupem 2.- promoure que les diferents Àrees de l'ajuntament es declarin espais lliures de masclismes. 3.- incorporar l'ús de llenguatge no sexista en tots els documents que redactem

EEI Magdalena Humbert: Donar visibilitat a les dones que han fet història.+

Tot coincidint amb el 40 aniversari de l'EEI Magdalena Humbert es faran una sèrie d'accions per donar visibilitat a la dona que dóna nom a l'escola. També inclourem en el PEC el nostre compromís vers la coeducació.

EI ES FAMELIAR: Coeducació+

Com a centre de 0-3 anys tenim molt presenent que el nostre paper és fonamental a l'educació dels nostres infants en un marc no masclita per la qual cosa integram la perspective de gènere a les difernets activitats. Tenim a dins de l'equip dos educadors infantils , un cuiner cosa què ajuda a tenir-ne els dos sexes representats en tot moment. Tots desenvolupem les difernts tasques, però no es diferencia per ser homes o dones. Els diferents racons de caseta, nines, cuina, cotxes, animals,.... estan pensats perquè siguin tots els infants els que juguin.

EI ES POUET ( Alaior): Bona part del claustre, assistir a ses jornades d'educació infantil. Repensem les cançons del cançoner .Claustres pedagògis' com resoldre els conflictes entre els infants' ( juntament amb el suport de l'EAP+

Repensem el Cançoner: hem fet una triadella de les cançons que cantam a l'escola, i n'hem tret algunes que mostraven missatges masclistes ( el pirata, el gall i la gallina...) Claustre pedagògic: Reflexionar i fer dinàmiques de com intervenim a l'hora de resoldre conflictes entre els infants. Quin llenguatge verbal i no verbal utilitzem en aquestes situacions, el fet de demanar perdó amb un "beso".... duptes que entre totes i com a equip volem enfortir.

EI ESCOLETA CAN CANTÓ: Programa coeducació+

Incorporar objetius de coeducació dins els nostres documents de centre. Continuar amb el llenguatge no sexista i inclusiu Augmentar els contes i material didàctic no sexista. Seguir treballant la corresponsabilitat a les aules Compartir amb les famílies la importància de l'educació inclusiva Incorporar un representant de coeducació al Consell escolar de l'escoleta. Fomentar el joc simbòlic sense esteriotips.

EI Francesc de Borja Moll: Difusió del Pacte als membres de la comunitat educativa+

En farem difusió a través de reunions i trobades, circulars informatives i mitjançant el blog de l'escola

EI S'ESCOLETA DE VILA: PROJECTE COEDUCATIU A L'EI S'ESCOLETA DE VILA+

Revisar el PEC i altres documents i incloure la perspectiva de gènere, revisió de llenguatge, ... Continuar treballant a l'escoleta principis de corresponsabilitat a l'ambit domèstic i visibilitzar la nostra feina compartint amb les famílies. Seguir treballant en la resolució de conflictes de manera no violenta. Augmentar el numero de contes amb perspectiva de gènere. Us de llenguatge inclusiu als contes.

EI Sa Galera: Educació per la Igualtat+

Des del nostre Centre Educatiu, apostam per coeducar a fillet i filletes ja que creiem que la igualtat és fonamental dins de la nostra societat i, a més, trobem que aquest esforç és important que es faci a l’etapa primerenca per tal d’incidir al desenvolupament de la construcció de la identitat de gènere de nins i nines. Per tot això, ens comprometem a formar el nostre equip educatiu en coeducació. Una primera intervenció formativa serà la participació al seminari organitzat per l’EAP de Menorca. També farem una revisió dels contes que emprem i de les cançons que tenguin missatges masclistes.

EI SANT CLIMENT: Revisió de la Biblioteca del Centre.+

Revisarem la Biblioteca del Centre on farem una selecció d'aquells contes que ens semblen que no treballen la igualtat de gènere i aportarem nous títols que s'adaptin al treball que pensam que és important fer en educació.

EI SES PAÏSSES: Igualtat de sexes+

El nostre objectiu és educar als infants dins d'un marc no masclista sense distinció d'accions catalogades com a sexistes: els nens poden triar el color rosa o les nenes el blau, els nens poden jugar a la cuineta, amb nines, disfressar-se de princessa.... així com les nenes a la inversa: poden jugar amb cotxes, jugar a futbol....

EI Toninaina: Incloure la perspectiva de gènere al PEC+

-Oferint espais de reflexió, com el PEC amb perspectiva de gènere, perquè cada educadora pugui desenvolupar el seu projecte d'aula, tenint present la mirada contra les violències masclistes. -Fomentant que les membres de l'equip educatiu desenvolupin aquesta mirada. Per evitar reproduir estereotips a les aules.

Eima Benestar i desenvolupament: Sensibilitzar i desenvolupar el capital igualitari de les dones i els homes amb els que treballem+

Ens comprometem a facilitar i capacitar a totes les persones que atenem o amb les que treballem per tal de que tothom pugui desenvolupar plenament el seu capital emocional per aconseguir esser homes i dones més igualitàries.

EIP LA MIRANDA: Revisió del PEC i altres documents de centre e incloure la perspectiva de gènere+

Aprofitant que s'ha de portar a terme una actualització dels documents de centre, des de l'EIP La Miranda, proposam la seva renovació per tal d'incloure la perspectiva de gènere i la coeducació com a eix transversal.

El Pi PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS: Compromesos amb la igualtat+

El Pi es compromet: Com a partit a treballar per la paritat dins la nova Executiva que serà elegida en el proper Congrès autonòmic A les institucions: a vetllar perquè les empreses contractades des de l'administració pública equiparin els salaris de dones i homes que treballen en un mateix lloc de feina. Com a persones integrants del projecte polític: ens obligam a treballar en la reducció dels micromasclismes invisibles i traïdors; així com a fer difusió de la campanya ReAcciona

El PI-PROPOSTA PER LES ILLES (Pollença): Mocions per l'igualtat+

L'agrupació municipal es compromet a incloure punts que promoguin l'igualtat de gènere i previnguin discriminació i/o violència masclista. A mes de vetllar perquè les nostres accions polítiques respectin aquets principis.

EL XIRINGUITO TEATRE I COMUNITAT: Promoure la igualtat entre joves mitjançant projectes educatius i artístics +

Projectes dirigits a alumnes d'ESO i Batxillerat que es realitzen en diferents centres educatius i centres juvenils de l'illa d'Eivissa en col·laboració i amb finançament d'entitats públiques, amb l'objectiu de promoure relacions igualitàries entre els i les joves. Els tallers utilitzen metodologies participatives i artístiques per tal que els i les joves siguin vertaders protagonistes i agents actius en tot el procès. Aquests tallers es fan mitjançant tres projectes : -Identitat de gènere i sexualitat en l'adolescència: programa anual d'un curs escolar en diferents IES de l'illa. -Adolescència i gènere: Creant nous models de relació: tallers puntualsen els centres eduactius de l'illa. -Curs de curtmetratges "Corto y cambio de rol": curs de teatre i cinema per la igualtat en centres juvenils de l'illa.

Elitechip SL: Igualtat als mèrits esportius entre homes i dones+

Ens comprometem a donar més visibilitat als resultats esportius de les nostres proves aconseguits per les dones equiparant al que es sol donar als homes. Tindrem aquest compromís tant en megafonia als nostres esdeveniments com en la redacció de les notes de premsa i comunicats, i notícies a les nostres pàgines webs.

EMBAT I QUARS LLIBRES: Transmetre valors d'igualtat entre dones i homes+

Fomentant aquestes lectures a través de: - Les xarxes socials. - Facilitant un espai específic amb perspectiva de gènere a la nostra llibreria. - Posant taules per promocionar lectures feministes i/o autores rellevants en dades rellevants. - Fent presentacions de llibres amb aquesta temàtica a les nostres llibreries. - Entre d'altres.

Energy Control Mallorca (ABD): Aplicació de la perspectiva de gènere en totes les àrees del projecte i realització d'accions específiques de gènere+

- Realització i difusió del curtmetratge: "No fotis la festa", material de sensibilització davant les violèncias sexistes als espais d'oci. - Implementació del protocol d'Energy Control contra les agressions sexuals als espais d'oci. - Formacions específiques de gènere i LGTBI al voluntariat de l'entitat. - Anàlisi de gènere de les condicions de l'equip tècnic i del voluntariat. - Aplicació de la perspectiva de gènere en tota la informació proporcionada als usuaris/es del servei: diferèncias de sexe i de gènere en el consum de substàncies, riscos associats, etc.

ENSENYANTS SOLIDARIS: Difusión campanya+

Difusión campanya

Entesa de l'Esquerra de Ferreries: Cine fòrum a l'Auditori de Ferreries+

Participarem en aquesta activitat. En motiu del dia internacional contra la violència de gènere, es projectarà la pel.lícula: 'Quiero ser como Beckham' (2002, Gurinder Chadha), amb el posterior col.loqui per part del Fons Menorquí de Cooperació.

EOEP Eivissa i Formentera: Impulsar la participació igualitària dels pares+

Fomentar la participació igualitària de mare i pare de l'alumnat en les entrevistes familiars ( Amb orientació i amb el professorat tècnic de serveis a la comunitat). A les entrevistes familiars que es convoquin des de l'EOEP, telefonar en primer lloc al pare. Compartir amb les famílies i amb els centres educatius la importància de la participació del pares en les activitats dels centres educatius dins i fora de l'horari lectiu ( festes, disfresses, contacontes, rua...).

Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma: Línea programàtica sobre gèneres i transgèneres Es Baluard+

- Curs formació permanent del professorat “Cos i gènere: Projectes transversals des de l’art contemporani”. En col·laboració amb el CEP de Palma Jaume Cañellas Mut. Adreçat a professorat de secundària de qualsevol matèria. Es treballen qüestions de gènere vinculades al llenguatge artísitic de la performance. - Estiu 2018: Exposició individual Sükran Moral a l’Aljub. És actualment una de les artistes turques més reconegudes i amb major projecció internacional, sobretot pel seu treball performàtic i videogràfic, de gran interès crític i conceptual. La mostra del museu pretén presentar una selecció temàtica de les obres més representatives de l'artista que aborden el paper i la situació de la dona en societats patriarcals, en les quals preval la prepotència masculina, la intolerància i la falta de les llibertats fonamentals. Activitats relacionals al voltant de l’exposició amb col·lectius de dones. - GranGent/GentGran: tallers a centres residencials de l’illa tractant el tema de memòria histórica i gènere vinculat a la col·lecció permanent del museu.

Es Claustre: Tolerancia 0 amb actituts/agressions masclistes!+

Expulsió del local de qualsevol persona amb actituts/comportaments masclistes i irrespetuosos. No es tolerarà cap agressió . Expulsió inmediata!

Es Liceu: PREVENIR LES VIOLÈNCIES MASCLISTES EN TOTES LES ETAPES EDUCATIVES I SENSIBILITZAR SOBRE AQUESTES+

Revisió dels reglaments de convivència dels centres educatius tenint en compte mètodes no violents de resolució de conflictes i de models de convivència basats en la diversitat i el respecte a la igualtat de drets i oportunitats de dones i homes.

Es Molí d´Eivissa: tallers educatius amb adolescents+

Realitzar sessions educatives als diferents centres d´educació formal (instituts) i no formal (centres juvenils, casals, colònies) amb adolescents per ensnyar què es violència i com, quan i per què comença, de manera que relacionin els diferents comportaments amb la seva realitat i com fer-los front.

Escola Balear d'Administració Pública (EBAP): Autoformació i proves d'acreditació de coneixements en 'Igualtat d'oportunitats i prevenció de la violència de gènere'+

L'Escola Balear d'Administració Pública es compromet a mantenir i actualitzar el material del Programa d'Autoformació "Igualtat d'oportunitats i prevenció de la violència de gènere", així com les proves d'acreditació del coneixement corresponents.

Escola de Formació i Mitjans Didàctics: Campanya 'Espai Lliure de Masclisme'+

Difondre la informació de la campanya entre les persones treballadores d'empreses, tant públiques com privades (centres educatius, establiments o empreses privades, administracions públiques...); mitjançant la signatura d'un manifest les persones treballadores es comprometen a vetllar pels drets i llibertats de les persones treballadores i a denunciar qualsevol situació de tracte desigual o vexatori que puguin sofrir les seves companyes en el seu lloc de feina.

Escola Infantil Es Busquerets: Llenguatge. Cursos, jornades. Joguines. Contes. Documents i circulars. Gestió de conflictes. Tallers+

Intentam no utillitzar llenguatge sexista quan ens dirigim a les famílies i als infants i fer servir un to de veu igualitari tan per a un sexe com per l'altre. Un apart del calustre d'educadores i l'equip directiu ha assistit a Les Jornades d'Educació Infantil versades en el gènere a infantil, així com a un curs de gènere. Direcció també té previst assistir a la segona part d'aquest curs al llarg de finals del segon trimestre i part del tercer. Refusem l'ús de joguines sexistes, com ara, "barbies", hèrois.. i apostem per un ús no sexiste envers l'utilització dels espais a les aules. Quan realitzem compres de materials procurem que siguin de colors neutres i adequats a tots els infants. Des de el curs passat direcció va procedir a revisar l'ús d'escriptura no sexita envers els documents de centre i les circulars i cartells adreçades a les famílies. Davant un conlicte o una petita agresió entre dos infants l'adult es situa a la posició de la víctima empoderant-la. Als diferets tallers que anem fent al llarg del curs , convidam tan a avis i pares com a àvies i mares : Bunyolada, taller de disfresses ..

Escola Infantil Es Fiets: Qüestions de gènere a l'escola+

Dedicarem un claustre dirigit per l'orientadora de l'EAP a l'adquisició i reflexió de bones pràctiques a l'etapa 0-3 que ens ajudi a millorar el tractament de les qüestions de gènere a l'escola infantil. Tot el claustre s'implicarà en canviar mirades i actituds per tal d'afavorir una educació en igualtat.

Escola Joguina: REVISAM LA BIBLIOTECA DE CENTRE+

A l'escola Joguina la nostra proposta és: Durant aquest curs 2018/19 hem decidit reorganitzar la biblioteca de famílies , d'infants , i de centre. ens comprometem a revisar els contes i llibres que tenim, prescindint dels qui potencien esteriotips i missatges que no fomentin el tracte igualitari, tant amb el que fa referència al gènere com a les diferèncie culturals. També ens comprometem a cuidar el vocabulari parlat i escrit, substituïnt pares i mares per famílies , fillets/es per infants...tenint en compte que els models famíliars actuals son diversos.

Escola Oficial d'Idiomes d'Eivissa i Formentera: Publicarem a la nostra web l'adhesió al pacte i posarem un enllaç de 'Reaccionem'. Activitats a l'aula els dies 7 i/o 8 de març.+

Publicarem a la nostra web l'adhesió al pacte i posarem un enllaç de "Reaccionem". Penjarem el manifest del Pacte a un lloc visible per donar a conèixer-lo. També està previst que alguns departaments facin alguna activitat relacionada els dies 7 i/o 8 de març, com ara treballar sobre una dona destacada en l'idioma i cultura que els alumnes estudien.

ESCOLETA BENIRRÀS: LA COEDUCACIÓ EN L'ESCOLETA'+

Realitzarem un projecte en el qual: Promourem la igualtat de gènero, la no discriminació per raons de sexe, identitat o orientació sexual. Facilitarem a les famílies orientacions i recursos per educar en igualtat. Insistir en el principi de coresponsabilitat Resolució de conflictes de manera no violenta. Transversalitzar la coeducació. Promoure tant en el professorat com en les famílies: L'ús d'un llenguatge no sexista. El lenguale inclusiu en els contes. Fomentar jocs inclusius per la igualtat. Donar a conèixer els conceptes bàsics de la igualtat Esforçar-se per transmetre valors positius, independentment si són considerats "masculins" o Femenimos. Intentar d'utilitzar imatges no estereotipades.

escoletacaladebou : pacte social contra les violències masclistes +

denunciar qualsevol acció masclista que estigui al nostre voltant.

ESPAI DONES FORMENTERA: Promocionar el pacte tant a nivell entre les socies com a nivell local el maxim d'adessions+

Donar a coneixer tant per xarxa con per escrit el pacte, així com editar alguns trictics i cartells. Tambe a traves d' associacions í donar a coneixer als col.legis i Institut de l'illa. Integrar-lo dins les nostres activitats de la associció.

Espai Magic : Setmana de la Dona +

Dins la programació de l'escola d'estiu, hem treballat durant diverses setmanes les desigualtats de genere, la dona i el feminisme, a través de diferents activitats. *Definició i origen sobre el feminisme. *Coneixem les dones de la historia. *Analitzem les desigualtats al nostre entorn. A més en el nostre local i en les activitats que fem fora, SEMPRE utilitzem vocabulari inclusiu o no sexista, es plantegen activitats inclusives, mai es permet l'ús d'imatges sexistes.

Espai Momo IBIZA: Implicar a les nostres famílies t en la recerca i la construcció d’un espai lliure de violències masclistes.+

Ofrecer información sobre este plan y proyecto a las familias de nuestro centro. También contar cuentos relacionados para que los niños y las niñas puedan tomar más conciencia.

ESPIRAFOCS: Prensetació i difusió de llibres amb perspectiva de gènere i espai de lectura+

Col·laboració per creat un espai de lectura feminista a Inca. Difusió de llibres i creació d'activitats amb perspectiva de gènere, relacionades amb la lectura com conta contes, presentació de llibres, oferir visibilitat a escriptores, entre altres.

espiral - infància, joventut i familia: Conjunt de mesures i accions del Pla d'Igualtat de l'organització, que cerca un tracte igual entre les persones de l'equip que afavoreixin una igualtats d'oportunitats i la conciliació de la vida labora i familiar com a eina de prevenció de VG i de tes+

Aquestes mesures es troben consensuades a la comissió d'igualtat de l'entitat i, en resum son: 1. creació de la comissió d'igualtat 2. difusió entre tot l'equip del pla d'igualtat i de les seves mesures. 3. Una mateixa taula salarial per a tot l'equip, sense discriminació de gènere. 4. Gratuïtat de la matrícula en les activitats pròpies per als fills i filles d'entre 3 i 12 anys de l'equip. 5. Possibilitat d'adaptació horària per afavorir conciliació. 6. Flexibilitat horària en tasques de gestió, afavorint el teletreball. 7. difusió de la guia 'Recomanacions per a un ús de llenguatge no sexista' entre totes les persones de l'equip, tècniques i voluntàries, per afavorir una comunicació no sexista. Aquestes mesures estaran vigents fins que la comissió d'igualtat, formada per junta directiva, direcció i representants d'equip tècnic, no les modifiqui.

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida: Actes de conscienciació+

Cada any organitzem, mínim, dos actes per denunciar la desigualtat existent entre dones i homes, i per conscienciar que s'ha d'acabar amb aquesta xacra i la de les violències masclistes. A més, redactem diversos manifests publics i notes de premsa.

Esquerra Oberta Bunyola: Sensibilització i conscienciació+

Organitzar un acte de conscienciació i sensibilització en contra de la violència masclista i a favor de la igualtat entre homes i dones amb motiu del dia de la dona treballadora, 8 de marc.

Estudi6: Difusió i suport al pacte / Pla d'igualtat d'Estudi 6+

Donar difusió i suport als compromisos del pacte i integrar-los en els diferents àmbits de gestió de la nostra entitat. Integrar els compromisos del pacte en la revisió del pla d'igualtat d'estudi 6 / 2015, i compartir-los a xarxes socials i web corporativa

FÒRUM ETS Menorca: Difusió del Pacte entre Entitats+

Ens comprometes a difondre el Pacte i animar a la seva adhesió a totes les entitats que formen part del Fòrum ETS Menorca.

Facultat de Turisme: Condemnar públicament tots els actes de violènica de genere que es diguin a terme a les nostres illes+

Mailing a tot l'alumnat de la Facultat de Turisme, i minut de silenci de forma periòdica

FAPA: DIFONDRE+

Difondre questions relacionades amb la lluita contra la violència masclista i sensibilitzar a la ciutadania.

FAPA MALLORCA: Donar a conèixer aquest pacte i suport a les activitats per a la igualtat o de rebuig de les violències masclistes que es puguin organitzar al territoi.+

Donar a conèixer el Pacte i animar a les nostres associacions a sumar-s'hi. Donar suport i difusió a les activitats per a la igualtat o de rebuig de les violències masclistes que es puguin organitzar al territori a través de les xarxes socials. Possar l'enllaç del Pacte a la nostra pàgina web. Donar difusió dels dies especials com per exemple, el 8 de març, donant visibilitat a la dona i publicant un article a la nosta pàgina web.

Farmàcia Isabel Bordoy: No t'amaguis+

Voldriem posar a l'abast de les persones maltractades o de les persones al voltant d'aquestes que vulguin cooperar uns telefons de suport i unes direccions a les que puguin acudir per denunciar o demanar ajuda mitjançant l'exposició a la farmàcia de cartells o folletons informatius.

FEDERACIÓ EMPRESARIAL HOTELERA DE MALLORCA (FEHM): Difusió i suport al pacte social contra les violències masclistes. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere+

Sensibilització i formació per evitar l’assetjament i les agressions sexuals en zones turístiques.: Difusió entre els nostres associats (900 hotels de Mallorca) Accions entre els hotels de Mallorca per a la prevenció i l’eradicació de les conductes sexistes tant a l'àmbit laboral com entre els turistes que ens visiten Elaboració de materials de referència en matèria de responsabilitat social dels hotels pel que fa al tractament no sexista: Disseny d’un catàleg de bones pràctiques com a proposta per als establiments turístics per tal d’evitar abusos, assetjaments i agressions sexuals, així com per millorar-ne la intervenció en cas de produir-se. Difusió de la guia de recursos de la nostra comunitat autònoma i dels principals llocs d’origen del turisme, per saber on acudir en cas de ser víctima de violències masclistes. Organització de jornades amb la temàtica de turisme i gènere que ajudin a definir estratègies contra les violències masclistes en el sector.

Federació Balear de Tir de Fona: Xerrades infomratives sobre igualtat a l'esport+

La Federació Balear de Tir de Fona respecta les categories femenines i masculines en tots els tornejos per afavorir la igualtat. Està molt implicada amb temes sobre igualtat i impartirà xerrades sobre igualtat i esport.

Federació d'Entitats d'atenció a la Infància i l'Adolescència Balear - FEiAB: Difusió del pacte entre les entitats federades i els professionals dels programes de protecció +

Les entitats de la FEiAB gestionen programes de protecció a la infància i d'emancipació en col·laboració de les administracions públiques. L'acció proposada és la difusió entre els equips educatius i professionals dels programes, tant residencials com de suport a l'emancipació, del compromis per promoure una intervenció socioeducativa amb els valors de la igualtat entre dones i homes.

Federació Empresarial de la Petita i Mitjana Empresa d´Eivissa i Formentera (PIMEEF): Difusió i suport al pacte social contra les violències masclistes. Realització d'activitats per promoure l'igualitat de gènere+

Sensibilització i formació per evitar l’assetjament i les agressions sexuals en el sector empresarial.: Difusió entre els nostres associats d´Eivissa i Formentera. Accions entre el sector empresarial per a la prevenció i l’eradicació de les conductes sexistes tant a l'àmbit laboral. Elaboració de materials de referència en matèria de responsabilitat social de les empreses pel que fa al tractament no sexista: Disseny d’un catàleg de bones pràctiques com a proposta per als centres de treball per tal d’evitar abusos, assetjaments i agressions sexuals, així com per millorar-ne la intervenció en cas de produir-se. Difusió de la guia de recursos de la nostra comunitat autònoma, per saber on acudir en cas de ser víctima de violències masclistes. Organització de jornades amb la temàtica de empresa i gènere que ajudin a definir estratègies contra les violències masclistes en el sector.

Federació Socialista d'Eivissa FSE-PSOE: Jornada Igualdad+

Se realizará una jornada de igualdad.

Federació Socialista de Mallorca : Polítiques d'igualtat+

- Formació als i les militants i càrrecs públics de la nostra organització. - Promoure des de les institucions públiques polítiques d'igualtat amb dotació pressupostària suficient - Promoure accions de sensibilització i prevenció de la violència de gènere.

Felanitx per la Igualtat : Acte commemoratiu en record a les víctimes mortals de la violència masclista+

Divendres dia 25 de novembre, dia internacional enfront de les violències masclistes, Felanitx per la Igualtat, després de l'entrega de premis del concurs "Viu en igualtat, viu sense violència", en el qual han participat tots els centres educatius d'educació primària del terme municipal de Felanitx, que tindrà lloc a les 19.30 h a la casa de Cultura de Felanitx, llegirà un manifest i haurà posat a terra tantes sabates pintades de vermell com a víctimes mortals hi ha hagut aquest any 2016, i tantes persones que llegiran cada nom de les dones, filles i fills. Està previst entre 19.45 h i les 20.00 h.

Festival de cinema de Menorca: cinema+

El Festival concentra gran part de les seves activitats durant la 3era setmana de juliol, però durant l'any organitza i presenta activitats per tot Menroca, per tots els públics i abarcant diferents temàtiques. Inclourem la violencia de gènere

Figa de Pic: Manifestació 8M+

Organització en col.laboració amb Dones Progessistes de la convocatòria per a la manifestació del 8Març a Eivissa. Organització de les activitats de la jornada. Avaluació i seguiment de la jornada.

Filosa Associació: Xarxa Feminista+

En el context autonòmic Balear, sovint sorgeixen iniciatives i projectes des de i pel feminisme que d'alguna manera, queden aïllades, esdevenint accions esporàdiques i repartides pel territori. La creació de xarxes, maneres de fer cooperatives i de sinèrgies entre col·lectius, associacions i entitats és imprescindible per unificar el moviment i donar-li força. És per això que la creació o facilitació d'una Xarxa Feminista a les Illes seria un començament brutalment positiu.

Finestra al Sud: Defensa dels drets de les dones+

Participar activament en la defensa dels drets de les dones

FLIPAU AMB PERE GARAU: A Pere Garau violència 0 contra les dones+

A totes les activitats que farem durant tot l'any farem incidència per erradicar la violència de gènere. Farem activitat puntual al mes de març al igual que l'any passat

Fons Pitiús de Cooperació: Línia estratègica de treball+

El Fons Pitiús de Cooperació es compromet a: - Donar suport a projectes que promoguin la igualtat de gènere i l'empoderament de la dona. - Tractar de forma transversal l'equitat de gènere en la feina d'educació transformadora que realitza a les escoles de la seva Xarxa de Centres Educatiu Solidaris. Aquesta és una línia estratègica de treball del Fons Pitiús de Cooperació i, per tant, no té data d'inici ni d'acabament.

Font de Misteris: Difusió+

Difondre l'evidència de la igualtat

FSIB: Sensibilització envers les necessitats de les dones sordes+

Xerrades de sensibilització i assessorament sobre les necessitats de les dones sordes en centres educatius, centres de salut, centres d'acollida i entitats que poden atendre casos de dones sordes.

FSIE ILLES BALEARS: DIFUSIÓ+

Ens comprometem a difondre la vostra campanya entre els nostres contactes i xarxes socials.

FUNDACIÓ DEIXALLES: CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES +

• Difondre el manifest entre els nostres treballadors/res i de cara a l’exterior. • Desenvolupar un pla d’igualtat, que l'estem activant • Difondre les accions i la política d’igualdat interna. • Fomentar projectes d’inclusió social per a dones que han patit violència domèstica. • Formació per a treballadors/res relacionades. • Fomentar activitats de lleure per usuaris i persones treballadores per fomentar el trencament d’estereotips.

FUNDACIÓ GADESO: contra la violència de gènere+

Faré difusió de les bones pràctiques de productes o serveis que contribueixin a difondre valors d’igualtat i diversitat. Faré propostes als establiments perquè retirin productes i/o publicitat sexista. Mostraré el meu rebuig per mitjà de les xarxes socials a productes o establiments que fan publicitat sexista. Expressaré en el llibre de reclamacions pertinent la meva disconformitat amb la imatge sexista que es promou de les dones. Denunciaré a pacte@ibdona.caib.es les situacions i/o els productes que difonguin estereotips de gènere.

FUNDACIÓ PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT ILLA DE MENORCA: Contra la Violència Masclista en la Discapacitat.+

Des de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ens comprometem a continuar amb les accions que ja s’estan portant a terme per millorar la igualtat en l’atenció a les persones usuàries dels nostres serveis i dels nostres treballadors i treballadores • Foment de la formació i l’ocupació de dones amb discapacitat des de el nostre servei d’Orientació Laboral (PIL) • Aplicació del Pla d’Actuació per detectar possibles desigualtats entre homes i dones des del PIL • Formació per els treballadors i les treballadores sobre la implantació de plan d’igualtat • Elaboració d’un Pla de Conciliació de la Vida Familiar i Laboral especial per les persones que treballen al Servei de Platges de la Fundació A més, amb el mateix desig de continuar la feina cap a la igualtat, ens comprometem a dur a terme les següents accions: • Redacció d’un Pla d’Igualtat i de Conciliació de la Vida Familiar i Laboral de FPDM (actualment atén a 224 treballadors i treballadores) • Fomentar la ocupació de les persones amb diversitat funcional millorant els biaixos de gènere. • Formar tan a treballadores i treballadors com a persones con diversitat funcional usuàries dels nostres serveis en la aplicació de la perspectiva de gènere. • Posar esment a l’ús d’un llenguatge no sexista. • Dur a terme accions puntuals en dates específiques • Dar suport i difusió al Pacte Social

FUNDACIÓN ASPAS: plan de igualdad+

desarrollar diferentes acciones dentro de este plan de igualdad:1. guia lenguaje no sexista 2. realización de un folleto informativo de todas las personas que atendemos de "corresponsabilidad" 3. adhesión a redes de igualdad comenzadas en diferentes municipios: Manacor, Inca, ...

FUNDACIÓN DIAGRAMA INTERVENCIÓN PSICOSOCIAL: Incloure la perspectiva de gènere en totes les fases dels programes desenvolupats per Fundación Diagrama+

En el marc de les accions desenvolupades dirigides a infants i a joves a les Illes Balears, se inclourà la perspectiva de gènere de forma transversal amb l'objectiu de promoure la igualtat efectiva entre homes i dones i erradicar les diferents formes de violències masclistes en l'àmbit laboral i educatiu.

Fundació Ateneu Pere Mascaró: Cursos de formació i jornades de debat+

Estan previstes les accions durant tot l'any 2017

Fundació Banc de Sang i Teixits IB: Compromís+

Ens comprometem a construir una ciutadania respectuosa amb la diversitat, lliure de qualsevol tipus de violència masclista, oberta i inclusiva des d’una actitud proactiva.

Fundació de Solidaritat Amaranta: Desenvolupar tallers educatius dirigits als joves de les quatre illes per promoure la consciència i el compromís per aconseguir la igualtat entre dones i homes+

Es tracta d’un projecte d’educació per a la transformació social per fomentar la presa de consciència i el compromís pel canvi a favor de l’equitat entre dones i homes, que es desenvolupa amb tallers educatius dirigits a adolescents i joves entre 14 i 23 anys en escoles, instituts, programes de protecció, centres de justícia juvenil, universitat, i altres àmbits no formals de les Illes Balears. A partir d'un fenomen global com és la tracta de dones, es reflexiona sobre les situacions quotidianes en les quals es vulneren els drets més bàsics i es consensua què podem fer per evitar-les, mitjançant una metodologia dinàmica i emancipadora que s’adapta a les característiques del grup de participants, des de l'enfocament de gènere en el desenvolupament i la promoció dels drets humans.

Fundació es Garrover: Pla d'Igualtat i compromis de difusió+

Tenim el compromis de fer difusió, tant a l'ambit intern (als treballadors i usuaris de l'entitat) com extern a traves de les xarxes socials, del Pacte Social contra la Violencia Masclista. Donarem suport al seu contingut. Posarem en marxa un Pla d'Igualtat d'Oportunitats a l'entitat

Fundació Gabriel Alomar: Jornades de debat contra les violències masclistes+

Promoure la lluita contra les violències masclistes a través de jornades de debat i accions formatives

Fundació Institut de Reinserció Social - IReS: Difusió i donar suport al pacte. Incorporar accions d'igualtat i perspectiva de gènere als projectes de l'entitat.+

Penjar el manifest a tots el centres de treball de l'entitat a les Illes Balears Fer difusió del pacte a totes les persones usuàries dels nostres serveis i fomentar la seva adhesió. Incorporar accions d'igualtat i prevenció de la violència masclista a tots els serveis i programes de l'entitat no específics de violència de gènere. Difusió del pacte als centres de pràctiques, empreses, entitats col·laboradores així com fomentar la seva adhesió i compromisos. Fer difusió del pacte al web i xarxes socials de l'entitat.

Fundació Maria Ferret: En el temps lliure també!+

Tallers i jocs endreçats a infants i joves per treballar la coeducació i per prevenir les violències masclistes

Fundació Natura Parc: Compromís de la nostra entitat Contra la Violència de Gènere +

Dur a terme polítiques de Igualtat i recolzament al Dia Internacional Contra la Violència de Gènere.

Fundació Pere Tarrés: Incloure un apartat als projectes de tots els esplais federats fent referència al pacte i a la violència de gènere+

Treballarem el tema per incloure'l dins els projectes i activitats de tots els esplais federants al MCECC-GDEM.

FUNDACION ALDABA: Proteger a los mas vulnerables +

PROTEGIENDO Y CUIDANDO DE LOS MAS VULNERABLES > PROPICIAR EL DESARROLLO DE SERVICIOS SOCIALES > LA PROTECCIÓN DE PERSONAS MENORES DE EDAD > LA PROTECCIÓN DE PERSONAS QUE HAN VISTO MODIFICADA SU CAPACIDAD DE OBRAR JUDICIALMENTE > LA IMPLEMENTACIÓN Y EXTENSIÓN DE MEDIDAS COMPENSATORIAS Y DE IGUALDAD PARA LAS PERSONAS EN SITUACIONES DE VULNERABILIDAD POR DISCAPACIDAD Y/O DEPENDENCIA

Futurtics SL +

Sempre farem servir un llenguatge no sexista i oferirem els mateixos serveis tant a nines i dones com a nins i homes.

Gama Estética S.A.: Sensibilizació als centres d'estètica de les Illes+

-Informar als centres d'estètica de les Illes del Pacte Social, a les nostres clientes. -Fer arribar fulletons i xapes del Pacte. -Promoure que la setmana del 26N portin la xapa penjada a la bata.te Social amb xapes als centres d'estètica -Promoure que facin difusió entre les seves clientes. -Portar la xapa a la nostra botiga durant tota la setmana.

Gent Gran Alcúdia: Com a dona, Implica't!+

Organitzarem i impulsarem accions per donar visibilitat al paper de la dona i per reivindicar la igualtat: Taules rodones, obres de teatre, tallers reivindicatius, cine fòrum, exposicions, entre d'altres. Oferint aportacions econòmiques obtingudes a través de la venda de productes elaborats als nostres tallers, a projectes de cooperació internacional en favor de la dona. Inclourem la perspectiva de gènere a totes les activitats propulsades per la nostra associació.

Gent Per Sineu (GxS): Participació ciutadana+

Participació activa, com a partit polític, amb tota activitat promoguda des de l'Ajuntament de Sineu que suposi una major conscienciació per un poble més just i igualitari pel que fa a les polítiques de gènere.

GENT X FORMENTERA: Fomentar la igualtat en tots els àmbits i denunciar la violència masclista+

- Participar de manera activa, com a partit polític, amb tota activitat promoguda des del Consell Insular de Formentera que suposi una major conscienciació per una illa més justa i igualitària pel que fa a les polítiques de gènere. - Condemnar com a grup qualsevol tipus de violència contra les dones i vetllar i denunciar qualsevol tipus d'acte, publicitat o campanya de caràcter sexista que detectem a la nostra illa. - Treballar per la paritat dins l’Executiva del partit. - Com a persones integrants del projecte polític de Gent x Formentera, ens obligam a treballar en la reducció dels micromasclismes que tenim interioritzats i a fer difusió de la campanya ReAcciona entre la nostra militància i simpatitzants. - Mantenir i ampliar dins el nostre programa punts que promoguin l'igualtat de gènere i previnguin discriminació i/o violència masclista.

Gestió d'Emergències de les Illes Balears, SAU: Difusió del manifest i promoció de la igualtat+

Durem a terme accions de rebutja contra les violències masclistes i a favor de la igualtat de gènere. Sensibilització i conscienciació sobre el respecte i tracte igualitari.

Gestoria Maimó (Miquel Maimó Adrover): Compromís d'acció com a Gestoria Administrativa al pacte social contra les violències masclistes+

Prestar una atenció integral i no discriminatòria i sensibilitzar a les empreses perquè facin plans d'igualtat i protocols en contra l'assetjament sexual a l'àmbit laboral. Orientar a les dones que sofreixen violència masclista sobre recursos econòmics, jurídics i socials de la nostra comunitat. Fer un ús no sexista del llenguatge i visibilitzar la dona en el món laboral remunerat. Fer difusió d’aquest pacte

GPO: Tallers de prevenció als centres educatius+

Un equip de professionals del sector (educador@s socials, treballador@s socials, pedagogs, psicóleg@s...) setmanalment rotaran pels centres educatius de les illes (Ceips, Ies, CC, Centres de protecció...) Amb tallers de prevenció participatiu que iniciin un treball al centre que haurán d'anar realitzant durant el curs.

Grallalsac: Tots hauriem de reaccionar, BASTA+

Tots hauriem de reaccionar, BASTA. Donar publicitat del Pacte

Gremi de Llibreters de Mallorca: Difusió i suport al pacte. Incorporar accions d'igualtat i perspectiva de gènere als projectes culturals de les llibreries.+

Difusió del pacte entre les llibreries agremiades. Incorporar a les activitats culturals que es generen des del Gremi de Llibreters de Mallorca la perspectiva de gènere i els valors no sexistes.

GROUP 12 PLUS S.L.: VIOLÈNCIA DE GÉNERE, NO!+

Faré difusió de les bones pràctiques de productes o serveis que contribueixin a difondre valors d’igualtat i diversitat. Faré propostes als establiments perquè retirin productes i/o publicitat sexista. Mostraré el meu rebuig per mitjà de les xarxes socials a productes o establiments que fan publicitat sexista. Expressaré en el llibre de reclamacions pertinent la meva disconformitat amb la imatge sexista que es promou de les dones. Denunciaré a pacte@ibdona.caib.es les situacions i/o els productes que difonguin estereotips de gènere.

Grup Associat de Recerca en Competència Emocional: Promoure la difusió de les competències socioemocionals com a eina de prevenció+

Ens agradaría sobretot, crear una línea de treball amb el govern , per fer arribar aquestes competències socioemocionals, a tot l´alumnat de les Illes Balears, com a eina de prevenció. Son unes competències garantides a l´alumnat segons el decret 122/2010, en l´article 7 "Dret a una formació integral". Apartat D " L ’educació emocional que els capaciti per desenvolupar relacions harmòniques amb ells mateixos i amb els altres ". Ens oferim per obrir el diàleg en aquest sentit, i començar a preparar el camí, per poder assolir aquesta fita, noltros tenim la visió de fer-la realitat.

Grup d'Esplai El Cercle: Promoció dels valors de la igualtat+

'Difondre els valors de la igualtat entre els infants i joves en les nostres activitats'

Grup d'Investigació 'Estudis de Gènere' (UIB): Formació i investigació en igualtat i prevenció i intervenció en violència de gènere+

- Diseny i desenvolupament de projectes d'investigació - Impartició de docència reglada en el sí de les titulacions de la UIB. - Formació no reglada (cursos, seminaris, ...)

Grup d'Investigació i formació educativa i social (GIFES): Difusió i educació+

Ajudar a difondre els objectius del pacto i fomentar una societat lliure de violència contra les dones

Grup de recerca Desigualtats, gènere i polítiques públiques: Recerca i intervenció per a la igualtat +

Projectes de recerca i intervenció per a la prevenció de la violència de gènere; recerca sobre la desigualtat social amb una perspectiva de gènere; seminaris de sensibilització

Grup de Recerca en Nutrició Comunitària i Estrès Oxidatiu UIB: Igualtat d'oportunitats, fets, tracte i accions entre ambdós sexes en el si de la recerca+

Igualtat d'oportunitats, fets, tracte i accions entre ambdós sexes en el si de la recerca

Grup Esspiral: Stop Sexisme+

Campanya de sensibilització sobre la igualtat de gènere.

Grup Municipal Junts per Alaró: Col•laboració amb les activitats d'igualtat al municipi d'Alaró+

Col•laboració amb les activitats d'igualtat al municipi d'Alaró

HANDBOL CLUB EIVISSA: HANDBOL CLUB EIVISSA+

Promover a través del deporte valores como la igualdad entre mujeres y hombres, entre las diferentes culturas etc.

Homes per la igualtat_Mallorca: Difusió i divulgació+

Difusió i divulgació del Pacte contra les violències masclistes. Incloure activitats i programació sobre Pacte a la pàgina Facebook.

Hospital de Manacor: Difusió del manifest+

Difusió del manifest mitjançant la intranet entre tots els professionals del centre hospitalari

Hospital Son Llàtzer: DIFUSIÓ I SENSIBILITZACIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES +

DIFUSIÓ I SENSIBILITZACIÓ CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

Hospital Universitari Son Espases: Fomentar la prevención, detección y atención a las mujeres, hijos e hijas víctimas de la violencia machista en los centros sanitarios del Sector Ponent +

A través de tres acciones concretar: a) Difusión a través de los canales de comunicación interno el manifiesto contra la violencia machista b) Proyección de un vídeo de sensibilización en todas las acciones del Plan de Formación de 2017. c) Difusión de todos los recursos que la Administración pone a disposición de las posibles víctimas para su atención a todos los profesionales.

IES Arxiduc: Prevenció d'actituds masclistes+

-Mitjançant projectes trimestrals. -Taller/Xerrades. Accions de centre durant els dies commemoratius. 8M i 25N.

IES Berenguer d'Anoia: Per una educació lliure de violències masclistes.+

L'IES Berenguer d'Anoia es compromet a desenvolupar, al llarg de tot el curs escolar, accions per afavorir la igualtat i el foment de la coeducació entre el seu alumnat.

IES CAP DE LLEVANT: Accions conscients de sensibilització i conscienciació per la igualtat i contra la discriminació per raons de gènere i identitat sexual+

- Formació del professorat en matèria d'igualtat: 1. Formació "El personal docent com a agents de coeducació" 2. Seminari Intercentres " Avancem cap a la coeducació" - Punt d'informació de Coeducació - Activitats de sensibilització i conscienciació amb l'alumnat: 1. Tallers i xerrades de sensibilització: Taller "Transformant" a 1r i 2n d'ESO (sobre la realitat trans), Xerrades sobre Dones Científiques (per a tots els nivells) 2. Celebració de dies puntuals: 25N, 8M, 29J amb activitats relacionades 3. Concurs de microrelats contra els micromasclismes (a tots els nivells) 4. Projecte de coneixement integral amb 1r i 2n d'ESO "Sóc així" 5. Projecte de transformació dels espais del centre - Tallers per a famílies en matèria d'igualtat.

IES EMILI DARDER: Durant tot el curs 2016-2017. Tallers de conscienciació, prevenció i detecció de violència masclista+

Aquests tallers són impartits per l'Institut Balear de la Dona i ONG metges del món. A través de la Comissió de Convivència se realitzen activitats del pla d'acció tutorial a les hores de tutoria i de manera transversal a tots els àmbits de la comunitat escolar.

IES Felanitx: Educar en la igualtat com a mesura de prevenció de les violències masclistes+

Aprofitar el currículum i les diferents comissions del centre per donar suport i difusió al Pacte Social contra les Violències Masclistes. Transmetre el valor de la igualtat i del respecte de la diversitat. Continuar fent l'acte de sensibilització contra la violància de gènere cada dia 25 de novembre.

IES JOAN RAMIS I RAMIS: pla per a la igualtat i contra la violència de gènere.+

Difusió de les accions contràries a la convivència quant a la violència masclista. Ajuda a les persones que han patit o pateixen alguna mena de violència. Formació conjunta professorat-famílies sobre la coeducació i gènere. Programa d'Educació afectivosexual.

IES Josep Ma Quadrado: Fomentar el respecte a la igualtat i la diversitat+

Difusió del Manifest del Pacte social contra les violències masclistes a les tutories dels distints nivells educatius. Fomentar el respecte a la igualtat i la diversitat, i prevenir els diferents tipus de violència masclista, mitjançant tallers i activitats tant a nivell de centre com del Pla d'acció tutorial. Aquest any el centre revisa el Pla de convivència i es treballa per incloure-hi un apartat específic sobre coeducació.

Ies Josep Miquel Guàrdia: Tutories, tallers, manifestació simbòlica dia 8 de març ('emblema contra les violències masclistes'+

- Tutories amb informacions relatives de perquè es celebra dia 8 de març, dia internacional de les dones. Tots els nivells. Setmana del 5 al 11 de març 2018" - Tallers de co-educació i trencament d'estereotips a l'ESO impartit pel Grup d'Estudis de Gènere de la UIB. Maig 2018 - Dia 8 de març 2018, els treballadors del nostre IES de manera voluntària , portaran l'emblema "Contra les violències masclistes"

IES Josep Sureda i Blanes: Identificació i recursos sobre violència de gènere+

Conscienciar l’alumnat i el professorat i donar-los eines per facilitar la identificació / detecció de conductes i casos de violència de gènere tant dins com fora del centre. Informar sobre els recursos existents que els poden ser d’utilitat en aquest àmbit.

IES LA RIBERA: Activitats de suport al pacte entre l'alumnat del centre.+

L'IES LA RIBERA dona suport al pacte i realitzarà durant el curs activitats amb els alumnes encaminades a la millora de de la convivència en general i de les actituds de respecte i igualtat de gènere. Igualment el rebuig a la violència, els estereotips i els prejudicis. Aquestes activitats es duran a terme amb personal del propi centre en el cas de la mediació i convivència, dia de la Pau i dia de la dona i també en col·laboració amb ONGs.

IES Llorenç Garcias i Font: Promoure accions que fomenten el tracte igualitari amb tota la comunitat educativa+

Aprofitar els espais que ens ofereix tant el currículum (tutories, l'educació en valors en totes les àrees, assignatures diverses com Valors Ètics, Filosofia, ...) com la tasca amb la comunitat educativa per informar, documentar aquells actes i/o actitud que puguin ser motiu de denuncia.

IES M. Àngels Cardona: Celebració dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones+

Des del centre es duen a terme diferents accions de sensibilització, informació, reflexió, etc. - Ambientació de centre. - En les sessions d’intel·ligència emocional de primer i segon d’ESO i en les tutories de la resta de grups es realitzen activitats concretes ( visualització de curtmetratges i/o pel·lícules i posterior debat, activitat “Agraïment a una dona”).

IES MANACOR: Tallers de microteatre relacionat amb la dona+

Es faran 5 obres de microteatre relacionats amb la dona, a 5 llocs diferents de Manacor: les Perles, una fusteria, una casa particular, el parc municipal i l'acadèmia Rafa Nadal. Les obres han estat escrites i seran interpretades pels alumnes de 1r d'ESO. Els espectadors de les obres seran els alumnes de 5è i 6è de les escoles públiques del municipi de Manacor, alumnes de 1r d'ESO de l'IES MANACOR i els alumnes de 1r d'ESO de l'IES Guillem Cifre de Colonya.

IES MARC FERRER: Organització d'unes xerrades per a la prevenció de la violència de gènere en adolescents+

Xerrada educativa a l'hora de tutoria.

IES Mossèn Alcover: Educació per a la igualtat de gènere+

Es duran a terme diverses activitats al centre: Campanya de missatges per mostrar les discriminacions que pateixen les dones. Treballat a tutoria. Activitats dia 8 de març i dia 25 de novembre. Taller de prevenció de violències masclistes. Treballar la igualtat des de diferents àrees.

IES POLITÈCNIC: Compromís per la igualtat+

Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere. Manifestem un contundent rebuig i condemna a les violències masclistes i als fonaments de la desigualtat que la sostenen.

IES QUARTÓ DEL REI: Treballem la coeducació a l'IES Quartó del Rei+

Treballarem diferents activitats per a fomentar la igualtat de gènere , rebutjant les desigualtats. Ho farem conjuntament tot el centre, alumnat, professorat i personal no docent.

IES Quartó de Portmany: Prevenció violència de génere+

Continuar amb la realització de xerrades preventives sobre la igualtat de gènere. Augmentar el compromís per part de l'equip docent de realitzar petites accions diàries que contribueixin a la prevenció de la violència de gènere i a la educació en igualtat, com ara: ús de llenguatge no sexista, visibilitzar la labor de les dones al llarg de la història en les diferents assignatures, analitzar notícies i missatges dels mitjans de comunicació (assignatures de llengües)

IES sa Blanca Dona: Blanca Dona amb el Pacte Social contra les violències de gènere+

- Activitats concretes a dins el Pla d’Acció Tutorial a tots els nivells i etapes educatives. - Participació en els programes propis de les administracions públiques tals com el Concurs de Microrelats desenvolupat pel Institut de la Dona del Govern Balear. - Aprofitament del desenvolupament curricular de diverses àrees per tal de treballar damunt aquesta temàtica. Alguns exemples són: - Treball d’estadística a matemàtiques de 1r de batxillerat (partint dels mateixos indicadors dels estudiats per les administracions); -Desenvolupament del projecte “Ecce Mulieres”, sobre el paper de la dona al llarg de la història (a 3r de la ESO); - El propi currículum de Valors ètics; - Accions específiques per el 25N (dia contra la Violència de gènere) i 8M (dia de la dona treballadora); - Difusió del projecte “Dona i ciència” en el congrés d’Innovació (25 i 26 de gener de 2019); - Mostra pels passadissos del centre de les obres realitzades per l’alumnat de batxillerat del curs 2017-2018, pòsters presentats a concurs municipal per publicitar el 25N de 2018; - Projecte Documental Integrat planificat per al curs vinent sota activitats basades en aquesta temàtica: - Altres accions que puguin planificar-se al llarg del curs escolar

IES S´ARENAL: “IES S’ARENAL, EDUCAM PER A LA IGUALTAT” +

Treballar en l´educació per a la igualtat entre homes i dones des de tota la comunitat educativa.

IES Sant Agustí: Comissió de coeducació+

Des d'aquest curs s'ha creat una comissió de coeducació que està rebent formació i portant a terme una sèrie d'accions: - Iniciar la redacció d'un pla d'igualtat pel centre. Iniciar la fase de diagnòstic de la situació actual en el centre a través de diferents accions: revisió de documents, enquestes a la comunitat educativa, anàlisi de l'ús dels espais,... Per després redactar el objectius a treballar i les activitats a fer per treballar cap a la igualtat real. - Activitats de tutoria sobre la violència de gènere per a tots els grups del centre - Participació en programes i estudis : Xerrades del CEPCA, El Xiringuito Teatre, La Lioparda, participació en l'estudi "Percepció de la igualtat i les violències masclistes" de IB Dona - Accions conjuntes per mostrar el rebuig a les violències masclistes, al voltant del 25 de novembre: penjar un gran llaç a la façana de l'IES, posar un panell informatiu a l'entrada de l'IES junt amb un cistelló amb llaços morats per qui se'l vulgui posar en senyal de rebuig, animar al professorat i alumnat a portar aquell dia una peça de roba de color morat,.... - Es farà sonar el timbre, a una hora determinada, cada vegada que hi hagi una víctima de violència masclista perquè es faci un minut de silenci. -.....

IES Santa Margalida: Coeducació a l'IES Santa Margalida+

L'IES Santa Margalida s'adhereix al pacte contra les violències masclistes. Durant tot el curs escolar s'organitzen des de la comissió de coeducació divereses activitats, tallers i actes enfocats a la detecció i denúncia de la violència de gènere, a la lluita contra els estereotips de gènere i a la visibiltzació del paper de les dones en la història. Cadira buida, esquela al taulell de coeducació i minut de silenci per cada víctima mortal de violència masclista durant el curs escolar i comptador d'assassinats anual. Acte a finals del mes de novembre contra les violència masclistes. Celebració de la setmana de la dona al mes de març dirigit a tots els nivells eduactius. Tallers per desmuntar els estereotips de gènere al primer cicle d'ESO.

IES SES ESTACIONS: Tallers igualtat +

- treballar la coeducació - promoure les actituds no sexistes

IES SINEU: Jornades sobre la violència masclista, setmana d'activitats, videos i altres..... +

L'acció és el resultat de diverses activitats durant el curs que tenen el punt principal en la setmana dedicada a la violència masclista. Igualtat i coeducació són dos eixos principals del projecte educatiu. La publicació de materials i video que tenim a la web és la mostra de la feina realitzada.

IES Son Ferrer: Coeducació a l'IES Son Ferrer+

-Conscienciació de l'ús del llenguatge sexista -Cadires a cada clase amb el nom de les víctimes de la violència masclista produïdes durant el curs escolar -minut de silenci a les 12'30 en homenatge a cada víctima -Comptador, a l'entrada del Centre, amb les víctimes produïdes durant l'any natural -Activitats puntuals els dies 8 de març i 25 de novembre -Elaboració d'un tríptic publicat per l'Ajuntament de Calvià -Selecció de 3 dones (Clara Campoamor, Clara Hammerl i Alicia Sintes)per treballar-les trimestralment uns quants departaments -Sol.licitud del programa Erasmus + amb la finalitat de desenvolupar un projecte en coeducació -Representació de l'obra "Don Juan debe morir", escrita i dirigida per la professora Mar Vega

IFOC: Col.laboració IFOC+

- Proposta col·laboració als mòduls de sensibilització fent difusió i explicant el Pacte. - Difusió a les xarxes socials. - Responsabilitat social en matèria d'Igualtat pel que fa als emprenedors. - difusió a la plataforma e-learning.

IL·LUSTRE COL·LEGI DE PROCURADORS DE BALEARS : CONSTÀNCIA I CONEIXEMENT+

FER CONÉIXER EL PACTE I COMPROMISOS ENRE ELS COL·LEGIATS I ELS USUARIS DEL COL·LEGI PER TAL QUE EN TINGUIN CONSTÀNCIA, AIXÍ COM PRENDRE CONEIXEMENT I CONSCIÈNCIA DE L'ESTAT DE LA QÚESTIÓ

Il·lustre Col·legi Oficial de Doctors i Llicencits en Filosofia i LLetres i en Ciènces de les Illes Balears: Fer difusió del Pacte. Fer tallers o cursos a favor de la igualtat de gènere i contra la violència+

Ja hem fet la difusió als col·legiats i també als centres educatius. També volem fer propostes de formació, bé com a tallers o cursos més específics.

Incentivos Ibiza DMC SL: Realización de eventos no sexistas+

En los eventos que realizamos no utilizamos una imagen degradante de la mujer y no permitimos la contratación de prostitución. Asimismo, no ponemos música que incite a la violencia de género.

Inmare Climatización: Incluir acciones de discriminación positiva en la empresa+

Favoreciendo acciones de discriminación positiva para incentivar la incorporación de mujeres a la plantilla de trabajo. Teniendo presente que éste oficio está muy masculinizado.

Institut d'Investigació Sanitària de Palma: Difusió i divulgació+

Per part de l'IdISPa ens comprometem a fer difusió i divulgació de les mesures contra les violències masclistes. Aixi mateix, vetllarem perquè dins el nostre àmbit d'actuació no es produeixin actuacions discriminatòries per raó de gènere

Institut de la Joventut de Menorca: Taller de comunicació afectiva+

Donar suport en la difusió del manifest així com sensibilitzar i concienciar mitjançant el taller de comunicació afectiva que es duu a terme dins el programa d'oci nocturn AlternaNits. Fomentar un clima d'oci respectuós i igualitari.

Jove Orquestra Simfònica de Marratxí: Donar difussió a la plataforma reaccionem al nostres concerts.+

Donar difussió a la plataforma reaccionem al nostres concerts.

Joventuts d'Esquerra Republicana de les Illes Balears i Pitiüses: Promoure el pacte entre els joves de les Illes+

Conscienciar els joves arreu dels Països Catalans de la violació de drets humans que suposen les violències masclistes. Commemoració de dates clau de la lluita feminista com el 8 de març i el 25 de novembre.

Joventuts d'Esquerra Republicana de Mallorca: Sensibilització entre els joves de les violències masclistes+

Ens comprometem a desemmascarar les desigualtats socials, polítiques, econòmiques i jurídiques de la dona respecte a l'home per assolir la igualtat efectiva entre totes les persones lluitant per la no discriminació per raó de gènere. Seguirem realitzant campanyes adreçades als joves arreu dels Països Catalans contra la violència de gènere i commemorant dates clau de la lluita feminista com el 8 de març i el 25 de novembre.

Joventuts d'Esquerra Republicana de Menorca: Difondre en el jovent menorquí el discurs feminista.+

Fer feina cada dia per tant d'aconseguir que la societat menorquina vagi agafant una mentalitat de cada cop més feminista, i treballant especialment amb el jovent, com a futur d'aquesta societat, per així acabar amb la violència masclista. També ens comprometem a continuar treballant amb protocols a dins de la nostra pròpia organització contra qualsevol actitud masclista que es pugui produir.

Joventuts Socialistes de les Illes Balears: Conscienciació davant les violències masclistes+

Seguirem duent a terme una tasca de conscienciació i lluita contra les violències masclistes, com hem fet sempre a la nostra organització. Aquesta acció es concreta de diverses formes: - Elaborarem campanyes informatives per repartir entre el jovent on reivindicarem la importància de l'educació per combatre les violències masclistes amb garanties. - Formarem als i les nostres militants perquè coneguin amb detall tot el que envolta a les violències masclistes, com a pas previ per a l'elaboració de propostes polítiques en la matèria. - Organitzarem un acte cada 25 de novembre en memòria de totes les víctimes.

Joventuts Socialistes de Menorca: Lluita contra la violència de gènere+

Des de JSMe realitzarem campanyes en contra de la violència de gèner, ja sigui a peu de carrer o a través de les xarxes socials. Quan tenguem coneixement de algúna violència, realitzarem la corresponent denuncia per possar-ho en coneixement.

Joves per la Pública: Inclusió ferma dels ideals anti-masclistes dins el col·lectiu+

Durant aquest temps, a Joves per la Pública ens proposem incloure profundament els ideals anti-masclistes, o dit d'una altra manera, feministes dins el nostre col·lectiu. De la manera que ens sigui possible atenent a les nostres possibilitats, promourem activament la igualtat de gènere en l'àmbit educatiu, primer ens centrarem a que tots els membres del col·lectiu aprenguin els diferents tipus de violència masclista, i com denunciar-ho socialment. Després, intentarem que almanco els nostres membres, en veure com algú pateix violència masclista hi intenti intervenir i deixi de tenir un paper neutre en aquestes circumstàncies.

Julio Tundidor Molina S.L.: Igualtat en condicions homes-dones+

Treballam per igualar les condicions sense diferenciar el genere.

Kalza't : Difusió del Pacte+

Faré difusió del Pacte al meu local

La Casa de la Mare Terra: Ecotalleres para el empoderamiento y autonomía económica de la mujer rural +

Realizar talleres y actividades para el emponderamiento y autonomía de las mujeres, víctimas de violencia de género

La Llave del Armario: Acciones de carácter cultural para difusión del Plan contra la violencia de género+

Realizamos charlas, cinefórums, etc. en los que realizamos difusión del plan.

La Mar de lletres: Sensibilització+

"La Mar de lletres" és un centre psicopedagògic que atén alumnat de les etapes de Primària, Secundària i Batxillerat. El professorat es compromet a revisar el material didàctic de manera que no reprodueixi els estereotips vinculats al gènere, tenir cura del llenguatge i animar a l'alumnat a pensar i repensar de forma crítica els missatges de caire sexista que els arriben de diferents mitjans.

LA SALLE ALAIOR: Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere.+

Concienciar a tot l'alumnat del centre mitjançant les reflexions del mati de la setmana del 5 al 9 de març.

LIBRERIA HIPERBOLE: ESPACIO FEMINISTA+

ESPACIO FEMINISTA CON LIBROS DE ENSAYOS ,NOVELAS ESPACIO INFANTIL DE VALORES DE RESPETO E IGUALDAD

Lions Internacional North Mallorca Branch: Donació per Víctimes de Violència de Gènere+

Des de Lions North Mallorca, enguany hem realitzat activitats benèfiques ( venda de dolços, fires. projecció de pel·lícules...) per tal de recaptar fons per donar cobertura a les necessitats sorgides a les víctimes de violència de gènere. Hem elaborat convenis amb serveis socials, guàrdia civil i policia, per ajudar a diverses situacions, tant pugui ser un canvi de pany a la porta, com una estància a un hotel en cas de no poder quedar a casa, o pagar l'escola o el dinar dels fills...etc. Qualsevol despesa que no puguin assumir, degut a la disminució d'ingressos que pugui suposar una situació de separació. D'aquesta manera prevenim el vincle de dependència econòmica cap a l'home maltractador. També col·laborem a un projecte de creació d'un casal de dones a Pollença.

Llars El Temple: 8.- Treballarem perquè les generacions futures es construeixin sobre el respecte i el tracte igualitari i no discriminatori per raons de sexe, d'orientació sexual o d'indetitat de gènere.+

Realitzarem un treball socioeducatiu amb els infants, adolescents i joves que resideixen a la nostra entitat. Fomentarem la participació de ple dret per a tothom i realitzarem tallers de prevenció de la violència de gènere. A Llars El Temple treballam a una línia d'igualtat i no discriminació de cap mena. Totes les persones són iguals i s'han de tractar amb respecte, estima i comprensió.

LLibreira Papereria S'Aleix: Tolerància 0 contra les violències masclistes+

-Ús del llenguatge no sexista. -Oferir materials llibres de violències masclistes. -Ús de la xapa contra les violències masclistes com a mostra del nostre rebuig durant les setmanes commemoratives. (25N, 8M, etc.) -Fer difusió de llibres infantils amb perspectiva de gènere. -Col·laborant amb actes o esdeveniments de lectura feminista.

Llibreria 'Es Punt': Difusió del Pacte+

Penjarem el manifest del Pacte i en farem difusió

LLibreria Anglesa S.L. : Visibilizar una secció feminista+

Dar voz a temáticas feministas en la tienda y a través de las redes sociales

LLibreria d'Es Racó: Difusió del Pacte+

A la nostra llibreria, farem difusió del Pacte Social contre les violències masclistes

Llibreria Drac Màgic: Transmetre valors d'igualtat a través d'accions: contacontes, xerrades, club de lectura, presentació de llibres.+

-Contacontes amb perspectiva de gènere -Xerrades -Club de lectura feminista -Presentació de llibres feministes

Llibreria Illa: Difusió del Pacte+

Ens Adherim al Pacte Social contra les violències masclistes i ens comprometem a donar-li difusió.

Llibreria Lluna: Igualdat amb la lectura+

Promoure la lectura de contes infantils i juvenils no sexista

Llibreria Mediterrània: Adhesió al Pacte Social i difusió a través de la lectura+

- Promoció de la lectura de contes infantils i juvenils per la igualtat de gènere i violència zero. - Creació d'una secció de lectures feministes.

Llibreria Sa Catòlica: Fer mostrador en dies determinats i crear un racó de lectures feminista+

- Realitzar mostrador en dies concrets - Crear un racó de lectures feminista

Llibreria Tot Llibres. : Crear un espai de contes i llibres amb perspectiva de gènere per promoure la seva lectura entre els infants i els joves. +

Creació d'un espai específic amb material amb perspective de gènere per promoure la seva lectura entre els infants i els joves.

Llucmajor amb Empenta i Llucmajor + Benestar (Ajuntament de Llucmajor): Conscienciació en la igualtat d´oportunitats.+

1-Xerrada en sensibilització en la igualtat d´oportunitats entre homes i dones. 2- Utilització d´un llenguatge no sexista en tota la documentació que presenti l´entitat als treballadors i les treballadores, i a l´administració.

Llucmatourist II: Formació en la sensibilització en la Igualtat d'oportunitats, col·laborar en el desenvolupament del Pla d'Igualtat de l'ajuntament de Llucmajor, realitzar accions reflexives i de reivindicació els dies internacionals del 8 de març i del 25 de novembr+

L'equip d'alumnes treballadors i treballadores, la docent i la directora del projecte Llucmatourist II, ens comprometem a dur a terme cadascuna de les accions descrites per sumar-nos als esforços d'erradicar les violències contra les nenes i les dones.

LOBBY DE DONES: SENSIBILITZACIO DENUNCIA MEDIATICA+

CRIDA A LA CONCENTRACIO CIUTADANA PELS FEMINICIDIS

M.M. Llibreria: Aparador de llibres i contes amb perspectiva de gènere+

Fer exposició de llibres sobre feminisme i igualtat

Més per Santa Maria: Vigilància activa de conductes sexistes al nostre municipi+

Ens comprometem a condemnar com a grup qualsevol tipus de violència contra les dones i vetllar i denunciar qualsevol tipus d'acte, publicitat o campanya de caràcter sexista que detectem al nostre municipi

MÉS per Alaró: Desenvolupar un pla d'igualtat i consolidar les polítiques de prevenció i eradicació de la VG. +

Aconseguir la completa igualtat a través d'accions i voluntat política.

Mana Cultura: Festivals per la Igualtat. +

-Organitzar i/o participar en Festivals per la Igualtat. -Violència 0.

Melchor Mascaró, S.A.U: Divulgació de l’adhesió al pacte contra les violències masclistes+

La nostre empresa, es compromet a fer divulgació de l’adhesió a aquest pacte tant interna com externament. Internament ,ho publicarem a la intranet de l’empresa i es distribuiran còpies del pacte per els diferents centres. Això permetrà conèixer a tot el personal el manteniment del nostre compromís amb aquesta problemàtica. A nivell extern, es publicarà a la pàgina web i al facebook de l’empresa. A més s’incorporarà el logo del pacte a tots aquets medis i a tots aquells escrits i publicacions que es realitzin i que es consideri adient.

Memòries de Menorca: Memòria democràtica feminista+

Recuperar i donar veu a figures i/o col·lectius que han lluitat al llarg de la història per construir societats més justes i igualitàries, concretament donar veu a les referents en la lluita pels drets de les dones. Portar a terme propostes de memòria democràtica per convertir aquests símbols i lluites col·lectives en part del nostre patrimoni ètic com a societat democràtica. Visibilitzar el paper de les dones en el transcurs de la història i les seves experiències particulars com a col·lectiu (potenciar l'estudi historiogràfic en perspectiva de gènere). En els propers mesos aquest compromís es concretarà en: - Portar l'exposició itinerant "Aurora Picornell (1912-1937). Història i memòria" a Menorca, a través d'una col·laboració amb la UIB. - Organitzar un docufòrum a partir del documental "Milicianes", juntament amb altres tres col·lectius. - Participar d'alguna manera en la celebració dels actes de l'Orgull de finals de juny, a partir de la commemoració els 50 anys dels episodis de Stonewall (activitat no segura de poder ser executada).

MENDÓ Fem Renou: Visibilizar a la mujer en la música y la percusión+

Nos adherimos al pacto con el objetivo de promover la participación de las mujeres en la música, en la cultura y en la sociedad, ocupando espacios y usando tambores que han sido siempre considerados de hombres o para hombres. También queremos promover valores como la igualdad, la convivencia, la participación, la no violencia, la equidad, la sororidad, el respeto a la vida y a la libertad y colaborar con los diferentes colectivos de mujeres y entidades locales para favorecer la interrelación comunitaria y el intercambio.

MenorcaLab: Coworking_Dona rural, itinerario de emprendimiento para la autonomia economica de la mujer+

Programa de dinamización, cualificación y acompañamiento para el desarrollo de proyectos de emprendimiento desarrollados por mujeres en situación y riesgo de exclusión social, mediante la generación de iniciativas surgidas desde sus habilidades artesanales y del sector primario, para alcanzar la autonomía económica de la mujer, como elemento fundamental de su empoderamiento social. A través de un proceso de mentorización y soporte jurídico en el coworking colaborativo, se valida la idea inicial mediante la respuesta real del mercado, antes de la constitución de la empresa, reduciendo los riesgos de fracaso y los costes financieros y personales que ello representa. Acceso a microcréditos basados en la confianza, para la puesta en marcha inicial de actividades emprendedoras de mujeres en sectores primarios, con visión innovadora y emergente. Apoyo a la creación, constitución y seguimiento de empresas de economía social

Menorquins pel Territori: Compromís amb la causa+

Ens conprometem a promoure la igualtat de gènere dins l'associació i fora d'ella tant com ens sigui possible. De la mateixa manera que recolzar els actes i mobilitzacions en contra de la desigualtat de gènere i de la violència masclista. Inclourem en el nostre codi ètic punts que vagin en aquesta direcció, donant suport a la igualtat de gènere i en contra de la violència masclista. Estem predisposats a col·laborar en qualsevol acte que es convoqui.

Merchezafor: Ilustració 25 N Materiales sensibilitzadores empoderamiento de les jóvenes+

Me comprometo a realizar una ilustración para el día 25 de noviembre y concienciar a mis seguidores en mis redes sociales. Elaborar materiales sensibilizadores de equidad de género.

MES PER MALLORCA: Formació+

MES PER MALLORCA ES COMPROMET A FER UNA FORMACIÓ EN FEMINISME PER A TOTA LA MILITÀNCIA DURANT 2017

Mes per sa Pobla: Instar a la ciutadania, organitzacions, entitats, associacions i comerços a sumar-se al Pacte contra les violències masclistes+

Instar a la ciutadania, organitzacions, entitats, associacions i comerços a sumar-se al Pacte contra les violències masclistes de l'Institut de la Dona

Mons Alternatius: Divulgació del Manifest de REaccionem+

Penjaré el Manifest de REaccionem al meu centre i, a més, en faré difusió a través de les xarxes socials.

MOVEM SANTA EUGÈNIA: Suport en la difusió del manifest+

MOVEM SANTA EUGÈNIA es compromet a participar activament en donar visibilitat al pacte a través d'una difusió a nivell intern, donant-lo a conèixer als seus col.laboradors, i externament a través de publicacions en les xarxes socials.

MOVIMENT ESCOLTA I GUIATGE DE MALLORCA: Perspectiva de génere+

La nostra aportació seria la educació no sexista als infants i joves que participen als escoltes; la formació eventual dels caps en gènere; i la promoció i participació en actes de reivindicació feminista.

Museu del calçat i de la pell: Incorporar la perspectiva de gènere al projecte anual+

-Incorporant la perspectiva de gènere als documents que es fan servir per planificar l'any. -Mostrant el rebuig contra les violències masclistes de forma activa. -Fomentant la difusió dels materials elaborats des del museu fins al moment amb la col·laboració del Consell per oferir la visibilitat de les dones a la història de la fàbrica al raiguer. (Exposició.- Les invisibles; Audiovisuals.- Dones i indústria i Còmic.- Sabateres, la impremta de les dones de la indústria del Raiguer).

Naüm.Projecte Socioeducatiu (Gnes Caritat): tallers de sensibilització amb els infants i joves, pares/mares+

tallers d'habilitats per enfrontar-se a les micro violències i estratègies per detectar violències ja greus

Nova Associació Veïnal 'Sant Marçal': Difusió en el nostre web i xarxes socials del Pacte+

OBRA CULTURAL BALEAR: Difusió als socis de l'entitat de la informació que consideri adient el Pacte. Oferir les delegacions de l'OCB per organitzar en cada seu els actes que el Pacte consideri oportú+

A través dels butlletins informatius i les xarxes socials

Obra Cultural Balear de Formentera: Difusió del pacte +

Des de l'OCB de Formentera farem la màxima difusió d'aquest pacte tot integrant-ho dins de les nostres activitats culturals que programem durant l'any.

Obrador de Músics Marratxí: Donar visibilitat i suport a aquesta campanya+

La banda de Música de son Ferriol, el cor de dones de s'Obrador, i la jove orquestra simfònica de Marratxí, poden portar xapes, un roll up de la campanya, o tenir informació pel públic, quan facin el concerts a diferent barriades de palma i indrets de Marratxí. Al nostre centre educatiu, també es vetlarà per la igualtat i se'n farà difusió mitjançant els prospectes que se'ns van proporcionar.

Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat: Transversalitzar l'enfocament de gènere en tots els nostres programes i impulsar accions concretes contra la violència masclista+

Tots els programes de l'OCDS compten amb enfocament de gènere i s'impulsen directament o mitjançant finançament i recolzament accions concretes contra la violència de gènere en la UIB com per exemple l'activitat en xarxa per al dia 25 de novembre: Presentació d'un audiovisual sobre la tracta de dones i nines el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones http://cooperacio.uib.cat/Transparencia/Arxiu-noticies/Presentacio-dun-audiovisual-sobre-la-tracta-de.cid460008 També comptam amb recursos d'educació per al desenvolupament que tracten el tema: http://cooperacio.uib.cat/EpD/recursos-EpD/

OFICINA DEFENSORA DE LA CIUDADANIA: Implementación de las políticas de igualdad en el ámbito de actuación e incidencia de esta Oficina+

Implementación de las políticas de igualdad en el ámbito de actuación e incidencia de esta Oficina. Su incorporación en las políticas de calidad como medibles.

Om Bunyola Ioga: Educacio +

Educarn des de l'infancia, des de la Llar i des de les escoles

ONG GENT DEL MÓN: Difondre Pacte Social contra les violències masclistes i vetllar pel seu compliment.+

Farem difusió del manifest i el posarem a un lloc visible dels notres casals, difondrem els compromisos del Govern de les Illes Balears, i col·laborarem en la prevenció, denuncia i erradicació de les violències masclistes.

Panaderia D'Trigo: Luchar con el lenguaje sexista y situaciones de violencia+

Interviniendo ante episodios de lenguaje sexista y situaciones de violencia dentro y fuera de mi establecimiento.

Partit Popular d'Artà: Participación+

Realizar acciones que fomenten la participación y la implicación activa de las mujeres en la vida política y del partido

Partit Popular Illes Balears: Participación+

Realizar acciones que fomenten la participación y la implicación activa de las mujeres en la vida política y del partido.

Partit Socialista de Menorca - PSM - Més per Menorca: FORMACIó+

organitzar una acció formativa de prevenció de la violència masclista

Periodico de Ibiza y Formentera: no anuncis de sexe+

El Periodico ha decidit no publicar més anuncis de sexe.

PetitsBikers: II RUTA WOMENS RIDERS+

Ruta de Mototurismo dedicada a las MUJERES Moteras, donde fomentamos la igualdad entre hombres y mujeres. Haciendo que ellas sean las protagonistas de toda la ruta. Una mujer liderará el grupo, y otra cerrará la comitiva. A demás todas las mujeres que vengan en su moto irán delante . Luego se leerá un manifiesto en cabo de la igualdad y concienciando a todos los asistentes a erradicar cualquier acto que suponga violencia de cualquiera de sus formas.

PIME Menorca: Trabajar para la igualdad +

Sensibilización, difusión y promoción de la igualdad en el ámbito de las pequeñas y medianas empresas de Menorca.

PIMEM: Difusión de buenas prácticas que promuevan valores de igualdad y diversidad+

Reaccionaremos haciendo difusión de las buenas prácticas de productos o servicios que contribuyan a promover valores de igualdad y diversidad.

Plataforma del Voluntariat de les Illes: Donar visibilitat al pacte +

Des de la Plataforma difondrem el pacte mitjançant les xarxes socials, la nostra web i a les sessions formatives que desenvolupem. Oferir una formació a les persones voluntàries en materia de igualtat de genere Fomentar l'ús d'un llenguatge no sexista entre les entitats membres i les persones voluntàries.

PODEM BUNYOLA: Lluita contra les violències masclistes+

En aquesta lluita, Podem Bunyola es comrpomet a crear consciència a la ciutadania de Bunyola de la importància de la temàtica de les violències masclistes. Organitzant xerrades, tallers i altres accions conjuntament amb les Administracions Públiques. A més, ens comprometem a denuncias qualsevol acte de violència masclista, física, psicològia o simbòlica, ja sigui per part de persones o d'entitats o empreses.

Podem Eivissa: Difusió del Pacte Social contra les Violències Masclistes i polítiques per a la igualtat+

Difusió del Pacte Social contra les Violències Masclistes i polítiques per a la igualtat, promocionant i sensibilitzant la igualtat entre dones i homes en tots el àmbits socials.

Podem Illes Balears: Promoció, difusió i sensibilització per a la lluita contra les violències masclistes+

Promoure, difondre i sensibilitzar a la nostra militància, a la ciutadania i a través de les institucions, en la necessitat d'accions concretes per a la lluita contra les violències masclistes en tots els àmbits de la nostra societat, així com dins la nostra organització.

Podem Mallorca: Promoure, difondre i sensibilitzar a la ciutadania sobre les Violències Masclistes+

Promoure, difondre i sensibilitzar a la nostra militància, la ciutadania i a través de les institucions, en la necessitat d'accions concretes per a la lluita contra les violències masclistes. Podem Mallorca es compromet a realitzar xerrades informatives i a instar a les institucions a que prenguin les mesures concretes necessàries per eradicar aquesta xacra de la nostra societat.

POLICIA LOCAL DE SON SERVERA: Eslogan de nuestro compromiso+

Juntos somos más fuertes

Policia Local Inca: 1. Confecció de tallers enfocats a la igualtat de gènere a l'àmbit escolar. 2. Millorar l'atenció a les víctimes de violència de gènere des d'un punt de vista interdisciplinari.+

1. Confecció de tallers.- Formació dels Policies en matèria d'igualtat mitjançant cursos d'IBDona. 2. Millorar l'atenció a les víctimes de violència de gènere.- Potenciar les relacions entre els diferents referents municipals en matèria de violència de gènere.

Projecte Home Balears: Continuar reforçant el pla d'igualtat a l'Entitat: Projecte Dona+

Reacciona.... Un bon propòsit i una compromesa paraula. Des de Projecte Home Balears ens comprometem a que, com feim fa anys, continuar impulsant les mesures a favor de la igualtat de gènere i en contra de qualsevol discriminacio i/o violencia que tengui com a arrel la diferenciació de gènere. Hem de combatre la xacra de la desigualtat. Una doble desigualtat en el cas de les dones amb problemas d'adiccions: estigmatitzades per dones i estigmatitzades per drogodependent. Desde projecte deim un SÍ fort per la igualtat, per la vida i per la persona... i un NO rotund a qualsevol gest que ens discrimini, especialmente a les dones.

PROJECTE HOME SEU EIVISSA: Promoure l'igualtat i el treball desde una perspectiva de gènere+

Des de Projecte Home Eivissa ens comprometem a seguir impulsant el treball des d'una persèctiva de gènere, sensibilitzar a les nostres persones usuàries sobre l'impacte de la desigualtat i promoure un ambient de respecte.

PROJECTE HOME SEU MENORCA: Treballar per l'igualtat i perspectiva de gènere +

Visibilitzar les accions d'igualtat i sensibilitzar als nostres usuaris i a les nostres usuaries sobre l'impacte de les violències. Aplicar la perspectiva de gènere a la nostra feina. Educar en valors de respecte i tolerància.

PSIB-PSOE: Iniciatives contra violències masclistes+

Impuls d'iniciatives polítiques a totes les institucions per tal de lluitar contra les violències masclistes amb mesures de prevenció, educació, sensibilització i acompanyament de les víctimes.

PSIB-PSOE Campanet: Un poble en igualtat+

Ens comprometem a treballar per a la igualtat en el nostre municipi, a través de polítiques que promoguin la igualtat i la justícia entre dones i homes per a aconseguir eradicar qualsevol mostra de violència masclista o discriminació cap a la dona. Són les polítiques municipals i de proximitat les que poden ajudar de manera directa a aconseguir que aquesta lluita impregni la nostra societat i es treballi des de l'arrel per a aconseguir la igualtat real. És l'acció, és l'exemple de tot i cada un de nosaltres el que farà que aquest compromís es converteixi en realitat.

Psoe Bunyola: Rebuig a la violència masclista!!+

Total rebuig a cualsevol tipus de violencia de gènere, amb una educación desde l'infancia i amb el total suport de totes les entitats municipals i gubernamentals necessaries per eliminar aquesta lacra social d'una vegada per totes.

PSOE Ferreries: Lluita contra la violència de gènere+

Difusió i lluita contra la violència de gènere

PSOE Menorca: Lluita contra la violència de gènere+

Difusió i sensibilització contra la violència masclista

RDC Mallorca: Sensabilització +

Difusió del conte " La Princesa que feia Llaüts" i altres accions de sensibilització sobre igualtat a les estades de campus de Pasqua i estiu.

Regidoria d'Entitats Socials. Ajuntament d'Inca: Difondre el Pacte Social a les entitats d'Inca i sol·licitar el seu suport.+

Organitzar una trobada per presentar el Pacte Social contra les violències masclistes i sol·licitar el seu suport a través de convidar a les entitats a fer accions per la igualtat entre dones i homes.

Regidoria de cultura. Ajuntament d'Inca: Perspectiva de gènere dins la programació anual. +

Cercar una vertadera representació de gènere dins tota la programació de l'àrea.

RESIDENCIA I CENTRE DE DIA SA SERRA: ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ PER LA IGUALTAT REAL ENTRE DONES I HOMES+

DILLUNS, 04 DE MARÇ DE 2019. - Inauguració de la Setmana relativa a la promoció de la igualtat real i efectiva entre homes i dones. - Es realitzarà un cartell informatiu de les activitats programades per aquesta setmana. - A l’entrada de la residència, inclourem també un cartell on s’exposi: 08 de març, dia internacional de les dones. - A les 11 hores és realitzarà una visualització d’un vídeo relatiu a la igualtat de gènere a la cafeteria. Posteriorment, es donarà la possibilitat de generar debat relatiu a la temàtica, i s’explicarà quin es el objecte d’aquesta setmana d’accions contra la violència masclista. DIMARTS, 05 DE MARÇ - A les 11hores. Exposició i explicació a la residència de “les dones a la història”. DIMECRES, 06 DE MARÇ - A les 11 hores. Xerrada Informativa "La coresponsabilitat i el rol de la dona a la família com a persona cuidadora" - Durant tot el dia: Repte del llenguatge inclusiu. Es facilitaran breus manuals de com utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista i es reptarà al personal del centre a prendre consciència sobre les paraules utilitzades. DIJOUS, 07 DE MARÇ. - A les 11 hores, lectura del manifest contra tot tipus de violència masclista. Es facilitarà llaços de color violeta (en representació del compromís assumit per la lluita per la igualtat). DIA 08 DE MARÇ - Totes les activitats i accions quedaran visualitzades a les instal·lacions de la residència fins dilluns dia 11 de març.

Restobar Mo: Rebuig als masclismes dins del local+

Ens comprometem a denunciar els casos de violència i/o assetjament soferts per les dones en el nostre local i donar suport, si cap, a les possibles víctimes.

REVISTA ES SAIG D'ALGAIDA: Publicar el manifest d'adhesió al número de desembre de la revista+

Publicar el manifest d'adhesió al número de desembre de la revista

Ristretto Café: Tolerància 0 a les violències masclistes+

Participar activament a la campanya de prevenció de violències masclistes durant les festes i oci nocturn promoguda per Ibdona, Consell i Ajuntament d'Inca. Penjarem cartells reivindicatiu i ferratines, seleccionarem música sense V.M. ens posarem la xapa per mostrar el nostre rebuig a les V.M. i oferirem suport a posibles víctimes.

S'ESPAI DE CIRC: Incorporar la perspectiva de gènere a les nostres accions, i fomentar el tracte igualitari.+

- Ens comprometem a mantenir la igualtat a les formacions, tallers i espectacles que realitzem, ja sigui com a professors o artistes, i fomentar el tracte igualitari entre els participants de les nostres accions. - Com ja venim fent, mantindrem i reforçarem la perspectiva de gènere al nostre projecte. - Fomentarem en tots els nostres camps d’acció el respecte i el tracte igualitari per raons de sexe, d’orientació sexual o d’identitat de gènere. - Com a artistes, organitzarem accions contra les violències masclistes o pel foment de la igualtat de gènere. - Ens implicarem amb associacions que lluiten contra les violències masclistes. Aquestes accions no tenen acabament, formen part del nostre projecte i filosofia de l'entitat i les persones que l'integrem.

Sóller per la Igualtat de gènere: Difusió+

Difusió i sensibilització dels actes i activitats organitzades per les Administracions i entitats contra les violències masclistes.

SACOMARE: Visibilització de les violències masclistes+

Com a profesional de la salut, proposaré en el meu entorn, un espai de reflexió en torn a les violències invisibles tan arrelades a la nostra societat.

Seminario Permanente de Filosofía del Ilustre Colegio Oficial de Doctores y Licenciados en Filosofía y Letras y en Ciencias de las Islas Baleares: Tratar de incentivar, en lo académico (tal es nuestro menester), el reconocimiento de la mujer en la Filosofía y en su Historia.+

Tratar de incentivar, en lo académico (tal es nuestro menester), el reconocimiento de la mujer en la Filosofía y en su Historia.

SEPC IES Felanitx: Defensar la igualtat de gènere i la diversitat d'orientacions i identitats sexuals, així com una educació basada en aquests valors.+

Com a Sindicat d'Estudiants, organitzar i col·laborar amb el nostre institut en l'execució actes (com col·loquis, lectures de manifests, performances...) que promoguin la igualtat de gènere i el respecte cap a la diversitat d'orientacions i identitats sexuals en el context educatiu.

SERVEI D'ESPORTS DE L'AJUNTAMENT D'INCA: Foment i promoció de les activitats esportives dirigides per a adults/ Caminada popular i marxa per la dona.+

Aquest nou curs des de el Servei d'Esports de l'Ajuntament d'Inca, aplicarem descomptes per a famílies monoparentals i per a víctimes de violència de gènere, a les activitat esportives dirigides. També, com ja fa 5 anys que ho duim a terme, repetirem la caminada "Cada dia és 8 de Març", amb la novetat que aquest any es podrà participar amb més modalitats esportives, amb una cursa o amb marxa nòrdica. L'objectiu principal, mobilitzar el major nombre de participants superant els 1000 de la darrera edició.

Servei d'Inserció Laboral APROSCOM : Difondre i donar suport al pacte. +

Promoure i difondre les iniciatives de prevenció de les diferents formes de violència envers les dones amb discapacitat intel·lectual, potenciant la seva autonomia i apoderament.

Servei de Salut de les Illes Balears: Difusió de la iniciativa del Pacte Social a tot el personal dependent, tant de les gerències dels centres hospitalaris i centres de salut, a més dels serveis centrals.+

correu corporatiu

SERVEIS EDUCATIUS MENORCA S.A: Tracte igualitari+

A la nostra empresa, seguirem fomentant el tracte igualitari per qüestió de gèner, orientació sexual i/o de raça. La nostra empresa està formada en un 62% per dones i un 38% d'homes, i el 27% del personal és de diferent procedència estrangera. Posarem esment en l'educació en valors sobre el respecte, tracte igualitari i no discriminació per qualsevol diferència individual.

Sin Miedo Mujer: Informació i defensa+

Com a associació, ens comprometem a donar informació i educar en la igualtat a les persones joves. També ens comprometem a organitzar tallers d'autodefensa feminista i mesures d'autoprotecció enfront d'agressions masclistes.

Sindicat Docent Alternativa
Socialistes d'Alaró PSIB-PSOE: DIFUSIÓ I SENSIBILITZACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA+

DIFUSIÓ I SENSIBILITZACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX: Promoció de la visibilització de la dona a l'àmbit científic+

Promoció de la visibilització de la dona a l'àmbit científic i assegurar la igualtat a les activitats que organitza la nostra societat. Fer difusió del "Pacte social contra les violències masclistes" en diferents mitjans, així com donar-ho a conèixer en les activitats de la societat.

SOM Sindicalistes Illes Balears: Adhesión al Manifiesto+

Campaña de difusión en las redes sociales

STEI: 1) Campanya 'Espai Lliure de Masclisme'; 2) Difusió i realització de material didàctic coeducatiu, cursos i jornades; 3) Ús d'un llenguatge inclusiu.+

1) Campanya "Espai Lliure de Masclisme": difondre la informació de la campanya entre les persones treballadores d'empreses, tant públiques com a privades (centres educatius, establiments o empreses privades, administracions públiques...); mitjançant la signatura d'un manifest les persones treballadores es comprometen a vetllar pels drets i llibertats de les persones treballadores i a denunciar qualsevol situació de tracte desigual o vexatori que puguin sofrir les seves companyes en el seu lloc de feina. 2) Difusió i realització de material didàctic coeducatiu per a totes les etapes educatives (Calendari "Temps de Dones, dones en el temps", Guia de Coresponsabilitat, Unitats Didàctiques 25N i 8M...); i realització de cursos i/o jornades sobre igualtat, coeducació i drets de les dones. 3) Promoure i vetllar per un ús no sexista del llenguatge en tots els document, publicacions i/o comunicacions del sindicat STEI Intersindical.

SURT. Fundació de dones: Transversalització de la mirada de gènere en totes les accions com a estratègia d'erradicació de tot tipus de violència+

Donar a conèixer i fer difusió dels continguts del pacte en espais que participem virtuals i presencials. Treballar des d'una mirada feminista i des de la perspectiva de gènere en totes les nostres intervencions com a eix efectiu de prevenció i erradicació de tot tipus de violència per raó de gènere. Dissenyar programes i projectes específics amb diferents grups poblacions per prevenir i aportar eines per la lluita contra les violències des d'e la perspectiva de gènere.

Teatre de Xoc: Compromís teatral amb la violència masclista+

Som una companyia de teatre i ,entre varis espectacles, en tenim un específic sobre la Violència Masclista. S'anomena "Teatre Forum sobre la Violència Masclista". També fem teatre d'Improvització.. i aprofitem el moment escènic com a compromís envers la Violència.

Teatre del Mar: difusió del manifest i projecte social específic+

Difondre el Manifest contra les violències masclistes donant-lo a conèixer entre el personal laboral del Teatre i posant-lo a disposició dels espectadors i les espectadores de manera permanent en el vestíbul del Teatre del Mar. Emmarcat dins el projecte social Migracions, l’any 2019 es vol dur a terme un taller específic basat en el Teatre de l’Oprimit, adreçat a dones en situació de patir violències masclistes

Teatre Xamo_Xamo: Incloure la perspectiva de gènere transversalment al teatre+

-Oferir visibilitat a les autores rellevants. -Treballar estereotips a través del role playing. -Fomentar el treball en equip de forma colaborativa. -Resolució de conflictes de forma pacífica. (Expressar emocions, posar-se en el lloc de l'altre, etc)

TeatrEROS: 4DONES quATREvides. Representacio teatral+

Representació de 4 monòlegs , inspirats en 4 vides de dones de diferent èpoques i diferent condició. Tenen en comú que han sofert persecució, judici social, abús de gènere... per la seva condició de dones. La primera representació a l'Auditori d'Alcúdia. Esperam fer-ne mes

TIMONER ABOGADOS: DEFENSA Y PROMOCIÓN JURÍDICA DE LA IGUALDAD +

Defensa del derecho de la igualdad en todos los ámbitos de la sociedad y en especial en el ámbito jurídico con promoción y difusión de dicho derecho.

TOCU, Terapia Ocupacional y desarrollo infantil: Incloure la perspectiva de gènere al nostre centre+

- Incloure la perspectiva de gènere al nostre centre - A les nostres activitats diàries promoure el tracte igualitari amb lectures, contes, històries, donant visibilitat a les dones que han realitzat grans accions... - Fer difusió del pacte a les xarxes socials - Treballar per educar i prevenir conductes violentes cap a les dones - Utilitzar un llenguatge inclusiu i revisar el llenguatge utilitzat en les nostres comunicacions per corregir-les si fa falta. En definitiva, des del nostre centre ens comprometem a realitzar activitats i accions que fomentin una ciutadania respectuosa amb la diversitat i fomentar el tracte igualitari ja sigui per qüestió de diversitat funcional, gènere, orientació sexual, raça, procedència...

TREBALL SOLIDARI: suport i difussio del pacte social +

1. Realitzar activitats per promoure l´ igualtat de genere. 2. Millorar les condicions d´inserció socio laboral de les dones. 3. Visibilitzar l´ empreniment i el lideratge femení.

U D COLLERENSE: Suport a les activitats per a la igaltat +

1.- Dintre del Club donarem suport a les activitats per a la igualtat que s'organitzin dintre del territori 2.- Organitzarem o impulsarem accions contra la violència masclista

UATAE Mujer: PROTOCOLO DE ACTUACIÓN PARA LA ERRADICACIÓN DE LA VIOLENCIA SEXUAL EN LOS ESPACIOS DE OCIO NOCTURNOS+

Difundir y sensibilizar a los empresarios y trabajadores de los espacios de ocio nocturnos para que promuevan espacios libres de acoso.

UATAE Illes Ballears: DIFUSIÓN Y SENSIBILIZACIÓN SOBRE TODAS LAS VIOLENCIAS MACHISTAS, Y NO SOLO LA QUE SE PRODUCE EN EL ÁMBITO PRIVADO O LA INTIMIDAD+

Realizamos un trabajo de concienciación sobre la importancia de hacer visibles todas las violencias machistas, que se dan en ambientes sociales y distendidos, que implica que se tengan en cuenta las diferentes causas y se visibilicen los distintos espacios y no sólo en el ámbito privado. Para ello hacemos visibles los comportamientos y actitudes machistas que incitan al acoso y la violencia, con el objetivo de reforzar y ampliar los valores igualitarios en la educación afectivo-sexual entre los jóvenes. Realizamos campañas de difusión contra la violencia de género, poniendo el foco en los distintos tipos de personas con discapacidad y/o diversidad funcional y la especial incidencia de la violencia de género sobre dicha condición. Además, difundiremos a través de nuestra Web el manifiesto del Pacto contra las Violencias Machistas entre todas nuestras entidades asociadas. Revisable anualmente.

UATAE Palma: ITINERARIOS DE AUTOEMPLEO COMO HERRAMIENTA PARA LA PREVENCIÓN DE LAS VIOLENCIAS MACHISTAS+

Asesoramos a las mujeres para poder llevar a cabo un proyecto de autoempleo como vía de obtención de autonomía e independencia económica que les permita escapar de situaciones de violencia machista. Revisable anualmente Fecha inicio: 15_01_18 Fecha fin: 15_01_19

UCTAIB Unió de Cooperatives de les Illes Balears: Exportar la fórmula d'organització cooperativa com a model més igualitari en relació a l'organització de la vida quotidiana de dones i homes+

Jornades de formació i informació, estudis, networking, publicacions, taules rodones....

Uep Bunyola: Tots hariem de raccionar, Basta +

Tots hauriem de reaccionar, BASTA. Donar publicitat del Pacte

UGT Illes Balears: Foment de la igualtat en el món laboral. +

Accions encaminades a la divulgació, formació i informació dirigides a tots el treballadors i treballadores en tots els àmbits laborals, especialment a l'àmbit educatiu, en matèria d'igualtat i violència de gènere.

UNAC: Difusión del compromiso entre la entidades de la Federación+

Dar difusión del compromiso con el pacto a todas las entidades que componen la UNAC a través de mailings, reuniones... Dar difusión e información sobre los puntos del manifiesto de la adhesión. Dar difusión de las líneas estratégicas, objetivos y acciones del documento Acciones contra la violencia machista (2017-2020) entre las entidades miembros y demás.

UNIÓ DE PAGESOS: REACCIÓ+

UNIÓ DE PAGESOS TAMBÉ REACCIONA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

UNIÓ INDEPENDENTS D'ARTÀ: Difondre el Pacte Social i Donar suport al disseny i l'elaboració del Pacte Municipal per a la Igualtat d'Artà+

Difondrem entre els afiliats i simpatitzants, així com a través de les xarxes socials, els valors i el pacte social contra les violències masclistes. Donarem suport al disseny i l'elaboració del Pacte Municipal per a la Igualtat que aprovarà l'Ajuntament d'Artà. Així mateix, vetllarem perquè les accions que s'hi proposin siguin executades.

UNIÓ SINDICAL OBRERA ILLES BALEARS: SENSIBILITZACIÓ I PREVENCIÓ+

-Xerrades i tallers de sensibilització i prevenció de la violència de gènere, identificació d'estereotips per a treballadores i treballadors de diferentes empreses. -Fer difusió d'aquest pacte entre treballadors i treballadores. -Promoure mesures d'acció positiva per a la igualtat dins les empreses (negociació plans d'igualtat). -Promoure i fer ús del llenguatge inclusiu.

Unió de Pagesos de Menorca: LA DONA DEL MÓN RURAL+

Des de la Associació de Pagesos de Menorca ens hem adherits al Pacte Social contra les violències masclistes ja que creiem fonamental i necessària la visibilització de la dona del món rural. Per a això, ens comprometem a col·laborar amb altres entitats locals en l'organització/difusió d'accions/formacions/jornades que tinguin com a objectiu la sensibilització respecte a la situació de la dona en el sector agrari i ramader així com accions dirigides a l'empoderament d’aquest col·lectiu. A l'octubre, a la sala de la nostra associació, hem participat en la celebració d'una primera Jornada sobre la Dona Rural.

Unió Esportiva Sant Josep: La UE Sant Josep contra la violència de gènere!+

A partir del proper cap de setmana, tots els partits que es juguin al nostre camp, fins a final de més, es realitzarà una fotografia conjunta amb els jugadors de cada un dels nostres equips i els jugadors de l'equip visitant, darrere una pancarta amb el nom de l'acció, el logo de la campanya i l'escut de la nostra entitat. D'aquesta manera volem posar el granet d'arena per conscienciar els joves dins del mon de l'esport. També, en la propera competició de la secció de gimnàstica rítmica, farem una fotografia conjunta amb la resta de clubs.

Univers Literari, Llibres: Ús i promoció de la igualtat +

-Ampliació del racó per la igualtat amb contes i llibres amb perspectiva de gènere. -Possibles col·laboracions per poder portar a terme activitats de lectura en l'àmbit comunitari. (Contacontes, espai de lectura feminista, etc.).

Vicerectorat de Campus, Cooperació i Universitat Saludable: Desenvolupar el Pla d'Igualtat entre dones i homes a la UIB+

Pla d'Igualtat 2015-2017 El Pla d’igualtat és un conjunt ordenat de mesures que s’acorden en vista del diagnòstic de situació realitzat, per aconseguir a la UIB la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes i eliminar la discriminació per raó de sexe. Treballar la igualtat d’oportunitats representa una de les millors estratègies, sobretot en una situació econòmica complicada, per què assegura que totes les intel·ligències seran aprofitades independentment del gènere i/o orientació sexual de les persones. Fa que desapareguin possibles situacions de discriminació que entorpeixen el correcte desenvolupament de la tasca de tota la comunitat universitària, millora el clima laboral i transmet a tota a societat un clar missatge de comprimís amb els principis d’igualtat de tracte i oportunitats

Xarxa de Biblioteques de Menorca: Adhesió al Pacte social contra les violències masclistes +

1. Difondre el Pacte contra les violències masclistes a través del web de la Xarxa de biblioteques. 2. Donar visibilitat a les dones escriptores el Dia de les escriptores (15 d’octubre), organitzant activitats relacionades. 3. Fer exposicions de llibres escrits per dones i sobre dones que han contribuït al progrés social, científic i cultural el 8 de març, Dia de la Dona. 4. Aprofitar qualsevol esdeveniment literari o social per destacar-ne el paper de la dona, com ara el Dia de la Poesia, amb lectures de dones poetes. 5. Crear un centre d’interès en matèria de dona, feminisme, igualtat, violència, etc. 6. Dedicar «Plecs de Lectura» a dones escriptores. 7. Difondre la Maleta de Gènere, amb llibres i contes per abordar qüestions de gènere, violència, discriminació, etc. amb els infants. 8. Tractar el sexisme i la igualtat de gènere i d’oportunitats a través del grup Família i Lectura i de sessions de narració de contes.

XARXA MATRIU: Visibilització del PODER femení+

Xarxa Matriu es compromet a donar suport al Pacte en tots els punts des d'una visió feminista de la societat. Ens comprometem a difondre ideals de igualtat per contribuir a la construcció d'una societat més igualitària.

Zink Marketing: Compromis a la nostra empresa en el Dia Internacional Contra la Violencia de Genere+

Compromiso de comunicar (es lo que mejor sabemos hacer...) a todo nuestro entorno la existencia de esta plataforma y este gran Pacto Social (Contra les Violències Masclistes), coincidiendo con la celebración del Dia Internacional Contra la Violencia de género.